یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
قرآن

حوزه/ یکی از پژوهشگران حوزوی، تقوا، عدم پیش داروی و حیا در خلوت را از جمله ویژگی های صالحان برشمرد.

به گزارش خبرگزاری «حوزه» از قزوین، حجت‌الاسلام احمد درویشوند، در مراسمی که ظهر امروز در مسجد محمد رسول‌الله برگزار شد، با اشاره تفاوت احادیث قدسی و آیات قرآن کریم پرداخت و بیان داشت: قرآن کریم یک معجزه الهی است که فقط بر دل و جان پیامبر اکرم (ص) نازل شده است و در طول تاریخ در آن تحریفی رخ نداده است اما احادیث قدسی سخنانی از جانب خداوند با انبیا الهی است و ممکن است در طول زمان در آن‌ها تحریف‌هایی صورت گرفته باشد.

وی در ادامه به بیان اوصافی از بندگان صالح خدا پرداخت و با ابراز این نکته که صالحان از دید قرآن، وارثان واقعی زمین‌اند، عنوان داشت: اولین نشانه‌ای که بندگان صالح خدا دارند و هرگز از خود دور نمی‌کنند، تقوای الهی است.

این کارشناس مذهبی ادامه داد: میزان تقوا در انسان‌ها نشان دهنده میزان پایبند بودن آنها به تمام اعمال دینی یا انسانی است و این مهم شرط برتری انسان‌ها نزد خداوند است.

حجت‌الاسلام درویشوند، دیگر نشانه تقوا در افراد صالح را عدم پیش‌داوری در امور دانست و ابراز داشت: پیش‌داوری درباره هرکس، توهین به اوست و خداوند کسانی را که درباره دیگران قضاوت زود هنگام انجام می‌دهند را ملامت می‌کند، اما انسان‌های صالح، هرگز این عمل را انجام نمی‌دهند و برای کوچک‌ترین قضاوت‌ها نیز اهمیت خاص و ویژه‌ای قائل می‌شوند.

این کارشناس دینی در پایان، حیا در خلوت را یکی دیگر از نشانه‌های صالحان خواند و تصریح کرد: انسان‌های صالح در خلوت‌های خود از خدا شرم و حیا می‌کنند و او را بر تمام اعمال خود دانا می‌بینند؛ بنابراین از انجام گناه در خلوت‌های خود خودداری می‌کنند و در خلوت خود نیز آنگونه هستند که در بیرون و در بین مردم هستند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha