یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
حجت الاسلام فرحزاد

حوزه/ کارشناس مذهبی صداوسیما، یکی از راه های دوری از غرور و تکبر را توسل به اهل بیت(ع) عنوان کرد و گفت: ائمه معصومین(ع) سرچشمه ادب و تواضع هستند و با الگوگیری از اهل بیت(ع) می توان از غرور و تکبر فاصله گرفت.

به گزارش خبرگزاری«حوزه» حجت الاسلام والمسلمین فرحزاد شب گذشته در مراسم سوگواری حرم مطهر حضرت معصومه(س) که با حضور زائران و نمازگزاران در شبستان امام خمینی(ره) برگزار شد، اظهار داشت: اوج تقرب به خداوند و بهترین زمان استجابت دعا سجده به درگاه الهی، دل شکستگی و جاری شدن اشک است.

وی با اشاره به اینکه امیرالمومنین(ع) در طولانی ترین خطبه نهج البلاغه با عنوان «قاصعه» به تبیین داستان آفرینش آدم و فرمان پروردگار به فرشتگان برای سجده کردن بر انسان و خودبزرگ بینی ابلیس پرداخته اند، تصریح کرد: حضرت علی(ع) در این خطبه غرور و خودبینی و تکبر شیطان ملعون را مذمت کرده و هشدار می دهند مردم گرفتار این خوی ناپسند نشوند.

این محقق و پژوهشگر حوزه علمیه بر لزوم عبرت انسان ها از سقوط شیطان با شش هزار سال عبادت بر اثر تکبر و خودپسندی تاکید کرد و گفت: خطری در عالم بالاتر از غرور و تکبر نیست.

حجت الاسلام والمسلمین فرحزاد با بیان اینکه شرافت انسان به روح و جان است، ابراز داشت: هنگامی که ذات اقدس الهی از روح خود بر انسان دمید، از فرشتگان خواستند بر انسان سجده و تعظیم کنند که فقظ شیطان بر اثر تکبر و غرور سرپیچی کرد. 

*پیوند کبر و کفر

وی با اشاره به اینکه کافرشدن حاصل سجده نکردن شیطان به انسان بود، اظهار داشت: استکبار و کفر توام هستند و خداوند متکبرین را دوست ندارد.

این خطیب با اشاره به حدیثی از امام صادق(ع) به تبیین مفهوم استکبار پرداخت و تصریح کرد: رئیس مذهب جعفری در حدیثی می فرمایند «مستکبر کسی است که خودش را از دیگران بالاتر ببیند».

*خداوند چگونه موسی(ع) را امتحان کرد؟

حجت الاسلام والمسلمین فرحزاد در ادامه به تشریح امتحان کردن حضرت موسی(ع) از سوی خداوند پرداخت و اظهار داشت: پروردگار در گفت وگویی از این پیامبر خواست کسی را که پایین تر از وی است را به همراه خود به کوه طور بیاورد؛ حضرت موسی(ع) با مشاهده هرکسی به خود می گفت شاید این فرد از من بهتر باشد و به همین دلیل بدون همراه بردن فردی به سمت کوه طور حرکت می کرد که در حین مسیر به سگ مریضی رسید و تصمیم گرفت این حیوان را به همراه خود ببرد.

وی افزود: حضرت موسی(ع) در ادامه راه با خود فکر کرد که سگ نیز مخلوق خداوند است و صفات خوبی نیز دارد؛ به همین دلیل تنها به سوی کوه طور رفت و وقایع را به خداوند گفت که پروردگار در واکنش به این مسئله فرمود « اگر همان سگ را با خود می آوردی، از رسالت عزلت می کردم».

*اهل بیت(ع) الگوی تواضع و فروتنی

این کارشناس مذهبی صداوسیما یکی از راه های دوری از غرور و تکبر را توسل به اهلبیت(ع) دانست و گفت: ائمه معصومین(ع) سرچشمه ادب و تواضع هستند و با الگوگیری از اهلبیت(ع) می توان از غرور و تکبر فاصله گرفت.

این محقق حوزه علمیه در پایان بر لزوم مطالعه نهج البلاغه تاکید و خاطرنشان کرد: کتابی بالاتر از نهج البلاغه و صحیفه سجادیه بعد از قرآن کریم نیست و بسیار معارف عمیق و والایی در این اثر کم نظیر وجود دارد.

انتهای پیام/313/33  

  

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha