جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024
تصاویر/ سالگرد ارتحال مرجع عالیقدر شیعه حضرت آیت الله العظمی مرعشی نجفی

حوزه/ آیت الله العظمی مرعشی نجفی از همت والایی برخوردار بودند و برای ترویج مکتب اهل بیت(ع) هرکاری می کرد و تا پای جان پیش می رفت.

به گزارش خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام والمسلمین فاطمی نیا شامگاه پنجشنبه در مراسم بزرگداشت بیست و ششمین سالروز ارتحال آیت الله العظمی مرعشی نجفی که در حسینیه این مرجع تقلید برگزار شد، با اشاره به روایت شهادت امام حسن مجتبی(ع) در هفتم صفر، اظهار داشت: امام مجتبی(ع) از مظلوم ترین چهره های تاریخ است در حالی که در میان مردم بسیار محبوب بودند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه حضرت آیت الله مرعشی نجفی از نظر مقامات علمی یک مرجع تقلید و فقیه تمام عیار بودند، گفت: ایشان در کنار این منصب، صدها فضیلت دیگر داشتند که هرکدام از آنها را باید مورد تامل و توجه قرار داد.

این استاد اخلاق با اشاره به اینکه علوم اسلامی از طریق روایات بدست ما رسیده است، ابراز داشت: «شناخت روایات، کتب و تحقیق در انتساب کتب به مولفین»؛ «شناخت رجال حدیث»، «حدیث شناسی» و «متن شناسی »بسیار مهم است؛ چرا که هرکدام، یک علم می باشد.

*اجازه روایت براساس حساب و کتاب بوده است

استاد فاطمی نیا با اشاره به اینکه شاید برخی افراد مطرح کنند، آیا امروز که کتاب ها چاپ شده و در دسترس قرار گرفته، بازهم نیاز به اجازه روایت است، اظهار داشت: آنها  به اصل مطلب توجه ندارند و فکر می کنند آن زمان چون کتاب ها کمتر در دسترس بوده یا صرفا برای تبرک جویی اجازه روایت گرفته می شده، در حالی که این امر براساس حساب و کتاب های خیلی مهم صورت می گرفته است.

وی با اشاره به شرایط احراز اهلیت برای اجازه روایت، ابراز داشت: عواملی نظیر تقوا، ادبیات عرب خوب و شناخت لحن اهل بیت(ع) از مهم ترین مصادیق شرایط اجازه روایت به افراد بود.     

*در برخی کتب حدیثی دست برده شده است

این محقق و پژوهشگر حوزه در ادامه با اشاره به اینکه برخی مسائل را باید مطرح کرد تا مردم آگاه شوند، اظهار داشت: گاهی اوقات، نسخه ها خطی بوده و کسی در اینها دخالت می کرده و مثل حالا نبوده و برخی شاید دوست داشتند، چیزی اضافه کنند.

استاد فاطمی با بیان اینکه لقب «علامه» به حق برازنده مرحوم مجلسی صاحب کتاب بحارالانوار است، ابراز داشت: این کتاب، نسخه بوده و شاید بعد از وفات علامه مجلسی، کسی در آن دست برده باشد.

*برخی احادیث را ساخته اند

وی با اشاره به بابی از کتاب بحارالانوار که به وقایع هنگام ظهور حضرت مهدی(عج) پرداخته است، اظهار داشت: در این باب حدیثی از «مفضل بن عمر» نقل شده که می گوید به امام صادق(ع) گفتم امام زمان هنگامی که خارج می شود، چه اتفاقاتی می افتد؛ این حدیث بسیار مفصل مطرح شده در حالی که بنده گمان می کنم این حرف از مفضل نباشد و کسی این ها را کنار هم گذاشته و ساخته و پرداخته است.

این استاد حوزه افزود: در یکی از جلدهای کتاب بحارالانوار اشاره شده است که می گوید «محمدبن نصیر نمیری» فردی بود که گفت «امام حسن عسکری(ع) خداست و من پیغمبر هستم» و حضرت نیز این فرد را از خود راند.

استاد فاطمی نیا با اشاره به اینکه فرقه ای به نام نُصیریه وجود دارد، ابراز داشت: «عبدالرحمن بدوی» به اندازه قامت خود کتاب نوشته است؛ اما معنی «نصیر» را نفهمیده است؛ وی می گوید «نصیر» غلام امام علی(ع) بوده که عده ای پیروان او شده اند در حالی که امیرالمومنین(ع) غلامی به نام «نصیر» نداشته است؛ برخی نیز گفته اند «نصیر» اسم کوهی بوده که حرف بیخودی است؛ تعارف ندارد این فرد محمد بن نصیر نمیری است؛ چگونه اسم این فرد در حدیث «مفضل بن عمر» به کار رفته است؟

وی افزود: «بحارالانوار» کتاب نازنینی است، اما شاید دستی برده شده، چرا که این حدیث مطابق لحن اهلبیت(ع) نیست؛ کسانی که می خواهند اجازه روایت بگیرند باید این لحن را بشناسند.

*صداوسیما هر دعایی را نباید پخش کند

استاد فاطمی نیا با اشاره به پخش دعاهای ایام هفته از تلویزیون، گفت: پخش این دعاها، خدمتی است، شاید در این دعاها دست برده شده باشد؛  بنا نیست هرچیزی، از تلویزیون پخش شود. 

وی در ادامه با تاکید بر اینکه مرحوم آیت الله العظمی مرعشی نجفی اجازه های متعددی برای نقل روایت داشته است، گفت: حجت الاسلام والمسلمین  سید محمود مرعشی فرزند این مرجع تقلید، اجازه های روایت را از علمای بزرگ شیعه، اهل تسنن و زیدیه در دو جلد بزرگ چاپ کرده است که این مسئله نشان می دهد کسب اجازه روایت، امری تشریفاتی نبوده است.

*امروز اجازه روایت قطعا لازم است

این استاد حوزه علمیه تاکید کرد: در زمان ما نیز اجازه روایت قطعا لازم است و کسی که می خواهد منبر برود باید یک واحد بگذراند که آیا اهلیت روایت حدیث را دارد یا خیر.

*گویا برای برخی راویان احادیث، وحی نازل می شود!

استاد فاطمی نیا با انتقاد شدید از اینکه برخی احادیث منبر اصلا وجود ندارد و در هیچ روایتی نیست، گفت: گویا برای راویان این احادیث وحی نازل می شود!

*بخشیده شدن یزید با نماز غفیله، مسخره کردن دین است

وی با اشاره به مزخرفات و دروغ سازی هایی که برخی افراد در منابر می گویند،    افزود: برخی گفته بودند «یزید از امام سجاد(ع) سوال پرسیده چه کاری کنم که بخشیده شوم و پاسخ شنیده غفیله بخوان!».

این استاد حوزه تاکید کرد: بنی امیه این گونه امام حسین(ع) را نکوبید که این ها می کوبند؛ اگر قاتل امام حسین(ع) با نماز غفیله بخشیده شود پس چرا اصلا ایشان قیام کرد؟؛ ایشان می آمد اعلامیه ای صادر می کرد  هرکسی، هرکاری می خواهد انجام دهد، اما نماز غفیله بخواند و شب ها بخوابد؛ آیا این مسخره کردن دین نیست؟.

استاد فاطمی نیا افزود: یزید منکر دین بود و نماز واجبش را نمی خواند، حالا بیاید  غفیله بخواند!؛ این ها مزخرفاتی است که می خواهد نهضت عظیم امام حسین(ع) را تحت الشعاع قرار دهد.

وی در ادامه با بیان اینکه آیت الله العظمی مرعشی اجازه روایت را باب و ترویج کرد، تصریح کرد: کتابشناسی های این مرجع تقلید نشان دهنده عمر بابرکت ایشان است.

این استاد حوزه علمیه افزود: حضرت آیت الله العظمی مرعشی نجفی، کتاب های وقفی را مرور کرده بودند و نمونه هایی از بعضی نسخه های کتابخانه این مرجع تقلید در دنیا وجود ندارد.

*کتابخانه آیت الله العظمی مرعشی کیفیت محور است

استاد فاطمی نیا با اشاره به اینکه برخی می گویند کتابخانه ای در آمریکا چندمیلیون کتاب دارد، گفت: سخن گفتن از کمیت، حرف بچه گانه ای است و ارزشی ندارد؛ مهم کیفیت است؛ کتاب های نفیسی نظیر تبیانی که خط شیخ طوسی پشت جلد آن باشد، در کتابخانه آیت الله العظمی مرعشی نجفی وجود دارد.

استاد فاطمی نیا با بیان اینه انسان ناسپاس در نزد خداوند مواخذه می شود، تصریح کرد: در کتاب نفیس «سفینه البحار» که برای یک عمر کافی است، نوشته شده که عده ای را به جرم ناسپاسی و ناشکری در روز قیامت نگه می دارند؛ این افراد می گویند خدایا ما روزی مرتبه تو را شکر کردیم که ذات اقدس الهی می فرماید «از بندگانی که نعمت من از مسیر آنها به شما رسید، تشکر نکردید».

*چراغ کتابخانه آیت الله العظمی مرعشی همچنان روشن است

وی افزود:  چراغی که آیت الله العظمی مرعشی نجفی روشن کرد، اگر فرزند ایشان نبود، بی تعارف خاموش می شد؛ الحمدالله که این چراغ امروز روشن است و روز به روز به این روشنایی افزوده می شود.

*عظمت روح چیست؟

این استاد حوزه علمیه با طرح این پرسش که حالات معنوی بزرگان دین چگونه ایجاد می شود، اظهار داشت: یکی از این عوامل مربوط به عظمت روح است؛ گاهی دو برادر دینی سر یک میز ریاست و مسائل جزئی همدیگر را خراب می کنند و افترا و تهمت می زنند؛ اگر پیامبر(ص) می دید که امر عظیم اسلام بدست یک اعرابی راه میافتد، بدون تردید کنار می کشید؛ این از عظمت روح رسول اکرم(ص) است.

*با صدرکعت نماز خواندن نمی توان به کرامت رسید

استاد فاطمی نیا با تاکید بر اینکه اسلام، دین عقل است، ابراز داشت: برخی ها فکر می کنند صاحبان کرامت شبی صدرکعت نماز می خوانند در حالی که این گونه نیست و نماز شبی می خوانند و می گویند و می خندند.

*نگاه اهلبیت به صداقت و امانت افراد است نه طول رکوع و سجود!

وی با بیان اینکه براساس سخن ائمه معصومین(ع) نباید به طول رکوع و سجود افراد نگاه کرد چرا که کافی نیست، ابراز داشت: اهلبیت(ع) تاکید کرده اند ببینید افراد راست می گویند و امین مردم هستند یا خیر؟

*رمز کسب حالات معنوی چیست؟

این استاد حوزه علمیه در تشریح رمز بدست آوردن حالات معنوی، تاکید کرد: براساس روایات « نتیجه معارف را به کسی می دهند که همت های بالا داشته باشند». 

*انسان بی همت به جایی نمی رسد

استاد فاطمی نیا بیان داشت: اگر انسان همت عالیه نداشته باشد اما در ازای آن بخواهد هرشب صدرکعت نماز بخواند و دائم به فکر التماس دعا گفتن به کسی باشد که می خواهد عمره برود، به جایی نمی رسد.

*روایتی از تاکید امام معصوم بر عقل انسان

وی با تاکید مجدد بر اینکه دین ما، دین عقل است، افزود: بنده خدایی پیش امام صادق(ع) آمد و گفت همسایه من هرسال عمره می رود؛ حضرت در پاسخ گفت عقل وی چگونه است؟؛ این فرد گفت عقل مورد منظور شما را ندارد و رئیس مذهب جعفری فرمود، پس هیچ چیز گیرش نمی آید.

استاد فاطمی نیا در پایان با بیان اینکه آیت الله العظمی مرعشی نجفی از همت والایی برخوردار بود، ابراز داشت: این مرجع تقلید فقط به فکر خدمت به دین بود و برای ترویج مکتب اهلبیت(ع) هرکاری می کرد و تا پای جان پیش می رفت.

انتهای پیام/313/33

 

 

 

 

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha