به گزارش خبرگزاری«حوزه» از تهران، حجت الاسلام اصغر سهرابی، معاون پژوهش حوزه علمیه استان تهران، امروز در مراسم رونمایی از مجموعه ۱۰جلدی "پیشگامان دانش و فضیلت" در محل کانون اندیشه جوان تهران، با اشاره به ضرورت بهره گیری از الگوهای خوب در مسیر زندگی گفت: راهبرد دین برای تربیت انسان و تدبیر جامعه و حاکمیت، ارجاع به الگوی های خوب است نه ارجاع به خوبی ها؛ همانگونه که در جریان ولایت، ما به ولی معصوم و یا پس از او به ولی فقیه ارجاع شده ایم.
وی ادامه داد: ما با خوب ها و اسوه ها در دین طرف هستیم، رسول گرامی خدا (ص) اسوه حسنه است و ما در آئین های دینی به نمونه های عینی خوبی ها ارجاع داده شده ایم.
حجت الاسلام سهرابی افزود: خوبی ها در وجود انسان خوب متجلی است به گونه ای که حضور در محضر او موجب تربیت و بهره گیری از تجلیات الهی است. لذا اینجا که می گویند نگاه به چهره عالم عبادت است به خاطر این است که علما وارث علوم انبیاء هستند.
وی یادآور شد: در فرهنگ حوزه رجوع به بزرگان بسیار برجسته است، لذا می بینیم طلاب رویکرد انتقادی به گذشتگان ندارند و در نشریات حوزوی بازتاب سیره علما بیشتر نشانه داده می شود.
معاون پژوهش حوزه علمیه استان تهران اظهار داشت: وقتی می خواهیم با الگوها و اسوه هایمان مواجه شویم، باید بتوان با آنها هم افق شد، یعنی الگو و اسوه ما واسطه ای برای رسیدن و اتصال به حقایق شده و از منظر او به حقیقت امور بنگریم.
وی با اشاره به الگو برداری فرماندهان ما در دوران دفاع مقدس از امام خمینی(ره) تصریح کرد: حضرت امام(ره) در جزئیات و کاستی ها و امور مربوط به جنگ کتابی ننوشته بود اما الگوی پیاده شده نظامی و جهادی ما در دفاع مقدس برگرفته از نگاه ایشان بود چون فرماندهان ما به خودشان رجوع کرده و اصل حقیقت را با تاسی به منظر امام و نگاه ایشان درک می کردند.
*معرفی مجموعه ۱۰ جلدی "پیشگامان دانش و فضیلت"
گفتنی است، در مجموعه ده جلدی مجموعه «پيشگامان دانش و فضيلت» (نگاره هايی درباره نخبگان دينی) که به همت مرکز پژوهش های جوان پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی منتشر شده است، زندگی بزرگانی چون علامه طبرسي، علامه طباطبايی، علامه عسگری، شهيد مطهری، آيت الله ملكی تبريزی، شيخ بهايی، علامه شعرانی، علامه بلاغی، علامه حسن زاده آملی و آيت الله العظمی جوادی آملی، مورد بررسی قرار گرفته است.
عناوین این مجموعه به ترتیب عبارتند از:
راه بی پایان «نگاره هایی درباره علامه طبرسی» به قلم فاطمه بختیاری در چهل و نه بخش
باید مجنون بود! «نگاره هایی درباره شیخ بهایی» به قلم مریم قاسمی در هفتاد و یک بخش
چراغ مناجات «نگاره هایی درباره آیت الله ملکی تبری» به قلم مهری السادات معرک نژاد در شصت و شش بخش
شعری برای او «نگاره هایی درباره علامه بلاغی» به قلم فاطمه بختیاری در پنجاه بخش
بهترین انتخاب «نگاره هایی درباره علامه شعرانی» به قلم علی باباجانی در چهل و دو بخش
فرّ ایمان از فریمان «نگاره هایی درباره آیت الله شهید مطهری» به قلم زینب عطایی در شصت و پنج بخش
خرد پیشه ای پارسا «نگاره هایی درباره علامه طباطبایی» به قلم سعید دژفر در شصت وسه بخش
مردی همیشه جاری «نگاره هایی درباره علامه عسگری» به قلم بهزاد دانشگر در پنجاه و سه بخش
همراه با نسیم و لبخند «نگاره هایی درباره علامه حسن زاده آملی» به قلم سید ناصر هاشمی در پنجاه و شش بخش
استاد باران «نگاره هایی درباره آیت الله جوادی آملی» به قلم ساناز احمدی دوستدار در چهل و یک بخش