پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
آیت‌الله محمد تقی آملی

حوزه/ سیزدهمین همایش ستارگان محراب با موضوع بزرگداشت مقام شامخ آیت‌الله محمدتقی آملی، از مفاخر ائمه جماعات استان تهران در مسجد مجدالدوله تهران برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» از تهران، حجت الاسلام و المسلمین محمد تقی شریعتمدار، در سیزدهمین همایش ستارگان محراب و گردهمایی ائمه جماعات ناحیه شهید محلاتی مرکز رسیدگی به امور مساجد که در مسجد مجدالدوله تهران برگزار شد، با بیان ویژگی های شخصیتی آیت الله شیخ محمد تقی آملی گفت: این عالم وارسته تالیفات بسیاری داشته و آثار خوبی از خود به جا گذاشته اند.

وی ادامه داد: در همین عصر ما سه عالم بزرگ فقه استدالالی نوشته اند که یکی از آنها مرحوم آیت الله حکیم است که با شرح و استدالال مجلداتی دارند، نفر دیگر مرحوم آیت الله سید احمد خوانساری است که جامع المدارج را در هفت جلد نوشته اند و نفر سوم هم مرحوم آیت الله العظمی آملی است که مصباح الهدی را نگاشته و اکنون هم در مدرسه مروی مصباح الهدی ایشان بحث می شود.

حجت الاسلام المسلمین شریعتمدار خاطر نشان کرد: مرحوم آیت اله آملی تالفیش مزیتی دارد که تالیف آن دو بزرگوار ندارند و آن ویژگی این است که هم بیان و هم قلم ایشان خیلی روشن و واضح و مبسوط به طوری که طلبه ای که بعد از طی سطوح وارد اجتهاد می شود بهترین کتاب برای این مبتدی همین کتاب است.

این استاد حوزه تصریح کرد: آیت الله آملی تالیفی مانند تقریرات بر بحث مرحوم نائیتی و حسن اصفهانی دارد که هنوز چاپ نشده البته سه جلد از تقریرات نائینی و مکاسب تاکنون به چاپ رسیده است.

وی با اشاره به اهتمام آیت الله آملی به ختم قرآن در طی سال، یادآور شد: این عالم وارسته هر ماه به یک ختم قرآن و در ماه مبارک رمضان سه ختم قرآن و جمعا در طول سال چهارده ختم را به روح چهارده معصوم(ع) اهدا می نمودند.

وی با اشاره به اینکه ایشان حتی روزهای جمعه برای ختم قرائت قرآن و ناخن گرفتن هم ساعت تعیین می کرد گفت: ایشان دو جلسه اخلاق و دیگری اصول دین را روزهای دوشنبه و جهارشنبه برای عامه مردم برگزار می کرد، کتاب حیات جاوید برگرفته از درس های همین عالم فاضل است که مرحوم ابوالقاسم میرزایی بحث های ایشان را نوشته است .

خاطر نشان می شود رونمایی از یادمان آیت الله آملی از دیگر برنامه های این مراسم بود

گفتنی است: آیت‌الله میرزا محمدتقی‌ آملی‌ در دهم‌ مرداد ۱۲۶۶ ش‌ در تهران‌ متولد شد. پدرش‌ آخوند ملاعلی‌، روحانی‌ سرشناس‌ تهران و مادرش‌ دختر ملامحمد جریبی‌ بود، وی‌ در ۲۷ آذر ۱۳۵۰ ش‌ درگذشت‌ و پیکرش‌ در مشهد مقدس‌ به‌ خاک‌ سپرده‌ شد.انتهای پیام 313/34

 

 

کانال تلگرام خبرگزاری رسمی حوزه

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha