به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در اهواز، نشست معاونین پژوهش مدارس علمیه استان خوزستان، عصر امروز، با حضور حجتالاسلاموالمسلمین سید علی عماد، معاون پژوهش حوزههای علمیه کشور، در سالن اجتماعات مدیریت حوزه استان برگزار شد.
در این جلسه معاونین پژوهش مدارس علمیه شهرستانهای رامهرمز، خرمشهر، ماهشهر، بندر امام، اندیکا، اندیمشک، دزفول، هویزه و کلانشهر اهواز و ... به بیان مشکلات، پیشنهادها و عملکرد فعالیتهای پژوهشی مدارس سطح استان پرداختند.
*تشکیل شورای پژوهش در دزفول
حجتالاسلام خسروی، معاون پژوهش مدرسه آیتالله قاضی دزفول، با اشاره به تشکیل شورای پژوهش در این مدرسه، آن را منشأ ثمرات مفید دانست و گفت: چاپ و انتشار ماهنامه افق مبین با رویکرد علمی، فرهنگی و سیاسی و راهاندازی سایت افق مبین از دستاوردهای این شورا بوده است.
وی، نبود واحد درسی «روش تحقیق» در حوزه برادران، «برگزار نکردن کارگاههای آموزشی» و «فشردگی برنامههای آموزش در مدارس که تمام وقت طلبه را پر میکنند» را از مشکلات اساسی بر سر راه تحقیق و پژوهش دانست.
*راههای تشویق طلاب به پژوهش
حجتالاسلام مهری، معاون پژوهش مدرسه آل طیب اهواز نیز با ابراز نارضایتی نسبت به کمتوجهی به معاونت پژوهش در مدارس، گفت: هماکنون در بیشتر مدارس علمیه، آموزش اصل اساسی بوده و به همین دلیل هم لازم است، ساعتی را برای پژوهش در اختیار طلبه قرار دهند.
معاون پژوهش مدرسه آل طیب اهواز، به بیان راههایی جهت تشویق طلاب به امر پژوهش پرداخت و گفت: موظف کردن طلاب به انجام یک تحقیق در سال، آموزش فیشنویسی و وجود کتب شروح منبع در مدارس علمیه، سبب سوق پیدا کردن طلاب بهسوی تحقیق و پژوهش میشود.
*معاون پژوهشی موفق است که خود پژوهشگر باشد
حجتالاسلام مهدی غافلی، معاون پژوهش مدرسه امام جعفر صادق(ع) اهواز نیز گفت: ابتدا باید معاونین پژوهشی خود وارد عرصه پژوهش شوند تا بتوانند در مدارس تأثیرگذار باشند، لذا برگزاری کارگاه در شیوههای چکیدهنویسی، فیشبرداری و مقالهنویسی برای مسئولین میتواند در این امر مفید باشد.
*لزوم هماهنگی معاونت های آموزش و پژوهش
حجتالاسلام شکرانی، معاون پژوهش مدرسه امام خامنهای اهواز هم عدم وجود بودجه کافی، کتاب و رایانه را از مشکلات مدارس در ورود به بحث تحقیق و پژوهش عنوان کرد و گفت: پتانسیل بالایی در میان طلاب شهر اهواز وجود دارد که اگر حمایت و هدایت شود به ثمر خواهد نشست، اما متأسفانه ناهماهنگی معاونت های آموزش و پژوهش مانع بزرگی در این راه است.
*احتساب نمره پژوهش
حجتالاسلام رستم پور، معاون پژوهش مدرسه امام خمینی(ره) اهواز نیز عنوان کرد: همانطور که طلاب برای قبولی در هر پایه لازم است نمرات آموزشی را کسب کنند، میبایست ملزم به کسب نمرات پژوهشی نیز شوند و این بدان معناست که جایگاه مناسب پژوهش همچنان بهطور مطلوب در حوزه تعریف نشده است.
*تهیه نرمافزار آثار برگزیده جشنواره علامه حلی
حجتالاسلام فرجی، بهعنوان آخرین نفر، به بیان پیشنهادهایی در خصوص تقویت فعالیتهای پژوهشی پرداخت و اظهار داشت: برگزاری کارگاه برای اساتید مدارس علمیه، ارائه کتاب مرتبط با پژوهش در همه پایهها، تهیه نرمافزار از مقالات جشنوارههای قبلی و ارائه آنها به طلاب، میتواند در زمینه رشد فعالیتهای پژوهش در مدارس علمیه مؤثر باشد.