یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
علي اصغر قائمي

حوزه/ خسارت عبارت است از ضرر كردن در اصل سرمايه و مسلما انساني كه سرمايه عمر ونفس خود را از دست داده و كمالي بدست نياورده و عمل صالحي انجام نداده ، در خسارتي جبران نشدني و عظيم قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری«حوزه»به نقل از پایگاه حج، حجت الاسلام والمسلمين علي اصغر قائمي، نویسنده و استاد حوزه علمیه قم، شب گذشته در حرم حضرت عباس(عليه السلام) و در جمع زائران ايراني به تفسير و تبيين سوره عصر پرداخت.

وي با بيان اينكه سوره عصر از اهميت خاصي برخوردار است، افزود: اين سوره قرآن كريم گرچه از سوره كوچك قرآن به شمار مي آيد؛ اما آيات آن از معاني خاصي برخوردار هستند، به گونه اي كه در صدر اسلام هر كسي با ديگر ملاقات داشت اين سوره را قرائت مي كرد و به همديگر درباره خسران سخن مي گفتند.

حجت الاسلام قائمي گفت: در ابتداي اين سوره(و العصر) سوگند به عصر ياد شده است و آورده اند كه (ان الانسان لفي خسر):كه انسانها همه در خسران و زيانند و در ادامه مي فرمايد (الا الذين امنوا و عملوا الصالحات و تواصوا بالحق و تواصوابالصبر):مگر افرادي كه ايمان آورده و اعمال صالح بجا آورده اند و يكديگر را به حق ، سفارش كرده و به صبر توصيه كرده اند.

وي افزود: ظاهرا مراد از عصر، روزگار ظهور رسول خدا (ص) و عصر طلوع اسلام بر افق جوامع بشري و ظهور حق بر عليه باطل است ، لكن مفسران آن را به معناي عصر و آخر روز، يانماز عصر يا شب و روز و يا عصرظهور حضرت مهدي (عج ) دانسته اند.

اين استاد حوزه علميه اظهار داشت: سوگند به عصر كه همانا نوع انسان در خسارت است ، و اينكه خسران نكره آورده شده براي دلالت بر عظمت خسارت و يا نوع خاصي از خسارت است كه همان خسارت در نفس و اهل مي باشد، همچنانكه فرمود:(ان الخاسرين الذين خسروا انفسهم و اهليهم يوم القيامه به درستي زيانكاران در روز قيامت كساني هستندكه در ذات خود و اهل بيتشان خسارت ديده اند.

منظور از "خسارت" در سوره والعصر

وي ادامه داد: خسارت عبارت است از ضرر كردن در اصل سرمايه و مسلما انساني كه سرمايه عمر ونفس خود را از دست داده و كمالي بدست نياورده و عمل صالحي انجام نداده ، در خسارتي جبران نشدني و عظيم قرار دارد.

سخنران بعثه گفت: نوع انسان در خسارت است ، مگر افرادي كه متصف به ايمان و عمل صالح بوده و يكديگر را به حق و صبر سفارش مي كنند كه اين چنين افرادي از خسارت ايمن هستند، بنابراين اعتقاد حق و عمل صالح ملاك سعادت اخروي است ، و هر كس كفر بورزد، ضررش متوجه خود اوست ، چون خود رااز خير و سعادت محروم كرده و در تجارت نفس و مال خود زيان ديده است.

وي در پايان خطاب به زايران ايراني گفت: اين سفر معنوي كه شما زايران عزيز به عتبات عاليات آمده ايد، بهترين فرصت و زمان عمرتان است كه بايد قدردان آن باشيد بنابراين اگر فرصت بوجود آمده را قدر ندانيد، زيان خواهيد كرد و در آينده حسرت مي خوريد، پس كاري كنيم كه پس از اين سفر پشيمان نشويد.

گفتني است در ادامه مراسم سخنراني، زايران ايراني به عزاداري و سوگواري پرداختند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • مریم مولایی IR ۱۰:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۳
    1 0
    سلام جواب سوال ها همه درست بود پس چرا برنده نمی شویم.