به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» نشست علمی « جایگاه فرا روان شناسی در روان شناسی اسلامی» با حضور علاقه مندان این رشته و با همکاری انجمن روان شناسی اسلامی و پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، در سالن همایش های انجمن های علمی حوزه برگزار شد.
بر اساس این گزارش: این نشست علمی با حضور خواهران و برادران علاقه مند و با حضور و سخنرانی حجت الاسلام محمد کاویانی استادیار گروه روانشناسی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و دبیری حجت الاسلام محمد صادق شجاعی استادیار گروه روان شناسی جامعه المصطفی شب گذشته در دبیرخانه انجمن های علمی حوزه برگزار شد.
دبیر علمی این نشست در ابتدا ضمن معرفی انجمن روانشناسی اسلامی گفت: انجمن روانشناسی حوزه علمیه قم به منظور زمینهسازی برای تعمیق و توسعه مباحث روانشناسی و مشاوره در حوزههای علمیه و پرورش نیروهای انسانی مناسب و سامانبخشی به امور آموزشی و پژوهشی در دی ماه سال 82 تاسیس شد.
حجت الاسلام شجاعی افزود: این انجمن با هدف زمینهسازی برای تعمیق و توسعه مباحث روانشناسی و مشاوره در حوزههای علمیه، همکاری با انجمنها و مراکز علمی داخل و خارج از کشور، ایجاد زمینه مناسب برای تضارب آرا و گفتوگوهای علمی در زمینه مورد نظر و سامانبخشی به امور آموزشی و پژوهشی در زمینه مربوط تشکیل شد.
استادیار گروه روان شناسی جامعه المصطفی العالمیه اظهارداشت: انجمن روانشناسی اسلامی حوزه علمیه قم برای عمق بخشیدن به فعالیتهای علمی خود اقدام به برگزاری نشستها و میزگردهای علمی، کارگاههای آموزشی مختلف، تدوین مقالات مختلف و اجرای طرحهای آموزشی کرده و ارتباط و تعامل خوبی با مراکز علمی کشور برقرار کرده است.
وی بیان داشت: این انجمن همچنین هفت کمیته آموزش، پژوهش، روابط عمومی، مشاوره، اطلاعرسانی، بینالملل و اداری مالی را در راستای اجرای فعالیتهای منسجمتر تشکیل داده است.
حجت الاسلام شجاعی ادامه داد: انجمن روانشناس اسلامی حوزه علمیه قم در حال حاضر بیش از 300 عضو دارد و توانسته افتخارات زیادی از جمله کسب رتبه نخست در بین انجمنهای علمی حوزه علمیه قم، کسب رتبه برگزیده بین 123 انجمن علمی کشور با ارائه طرح پژوهشی «ممیزی دانش روانشناسی» و کسب رتبه نخست گروه ممیزی علوم ارزشی و معرفتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری را به دست آورد.
لازم به ذکر است، اعضای هیئت مدیره ششمین دوره انجمن روانشناسی حوزه علمیه قم حجج اسلام ؛محمد ناصر سقای بی ریا، محمدجواد زارعان، محمد کاویانی ارانی، محمدرضا جهانگیرزاده، رضا مهکام، مهدی عباسی، حمزه عبدی، مبین صالحی، مهدی شیری و حمید مهدی زاده می باشند.
در فرا روانشناسی باید مرزها خط کشی شود
حجت الاسلام محمدکاویانی نیز در ادامه نشست علمی « جایگاه فرا روان شناسی در روان شناسی اسلامی» اظهارداشت: آنچه باید به آن توجه شود معرفی و جایگاه فراروشناسی است.
وی افزود: فرا روانشناسی شاخه ای از روانشناسی است که به مطالعه روانشناختی و ظاهر ماوراء طبیعت می پردازد.
محقق حوزه و دانشگاه ادامه داد: از جمله مصادیق فرا روانشنانسی می توان به ؛ « تله پاتی»، « سایکومتری» ،« آینده نگری»، «دورجنبانی» ،« روشن بینی(اشراق) » اشاره کرد.
حجت الاسلام کاویانی با بیان اینکه فراروانشناسی دارای کاربری فراوان و ارزشمندی است، اظهارداشت: این علم همانند سایر علوم می تواند در دوجنبه مثبت و منفی مورد استفاده قرار گیرد از این رو نیاز به مرز بندی جدّی دارد.
وی بیان داشت: مهمترین و ارزشنمدترین کاربرد فرا روانشناسی در شاخه های علمی از جمله پزشکی می باشد.
استادیار گروه روانشناسی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه ادامه داد: از جمله کاربردهای منفی علم فرا روانشناسی می توان به ؛ استفاده شیطان پرستان، عرفان های کاذب، فال گیرها و کف بین ها اشاره کرد.
وی در بخش دیگر از سخنانش یادآور شد: شاید هیچ روان شناسی را نتوان پیدا کرد که معتقد به این جمله نباشد که شخصیت افراد و سبک زندگی آنها در دورههای پیش دبستانی و نهایت دبستان شکل میگیرد، از این رو بنده معتقدم که اداره مهد کودک و دبستان سختترین و دقیقترین کارهاست هر چند که متاسفانه کمتر مورد توجه قرار میگیرد.
این محقق و پژوهشگر حوزه عل گفت: به اعتقاد من، معلمان و مربیان در این دورهها باید متخصصترین، توانمندترین و در عین حال پر حوصلهترین افراد در آموزش و پرورش و نظام آموزشی کشور باشند، این دسته از معلمان باید دارای چنان ظرفیتی باشند که حقیقتا و از عمق جان بچهها را دوست داشته و ضمن داشتن عنصر صبر و حوصله در تربیت آنها، یک نگاه عاطفی جدی به بچهها داشته باشند.
انتهای پیام313/17