پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
کد خبر: 375175
۵ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۸
تفریح سالم

حوزه / استاد حوزه اصفهان گفت: در سفر باید کمال گرایی ملاک باشد لذا از لذاتی که موجب گناه می گردد باید فاصله گرفت و با دیدن مخلوقات خداوند، به عظمت الهی بیش از پیش پی برد.

حجت الاسلام علیرضا صادقی استاد حوزه عملیه اصفهان در گفتگو با خبرگزاری «حوزه»در اصفهان با بیان این که در دین مبین اسلام، به مسئله تفریح بهای زیادی داده شده است، اظهار داشت: دین اسلام به دلیل کامل بودن از هر لحاظ، درباره تفریح نیز نکات بسیار قابل توجهی را عنوان کرده است که یکی از آن ها، هدفدار بودن امر تفریح می باشد.

وی افزود: هرگاه انسان به کوه، دریا  سفر می کند به گونه ای باید هدف از این سیر را تعیین نماید که پس از پایان این سفر به چه جایگاهی خواهد رسید لذا اگر بتواند معرفت الهی را در طول سفرش کسب کرده و توجه بیشتری به خالق پیدا کند، طبیعتا رضایت الهی از این سفر را کسب نموده است.

این محقق حوزوی ادامه داد: مبنای دین اسلام اصالت بر لذت نیست بلکه هدف، کمال انسان می باشد کما این که ممکن است شخصی به انجام فعالیتی بپردازد و لذتی مادی در آن مشاهده نکند اما به کمال برسد مانند این که به حج مشرف شود و سختی راه  را تحمل کند و در ظاهر شاید لذتی از این مسیر طولانی نبرد اما اجر و قربی به خداوند پیدا می کند که هیچ بشری به آن دست نمی یابد.

حجت الاسلام صادقی متذکر شد: در سفر نیز باید کمال گرایی ملاک باشد لذا از لذاتی که موجب گناه می گردد باید فاصله گرفت و با دیدن مخلوقات خداوند، به عظمت الهی بیش از پیش پی برد.

وی تاکید کرد: حق الناس از مسائلی است که انسان بسیار زیاد در سفر با آن رو به رو می شود لذا اگر کسی ملاک رو خودش و خانواده اش قرار ندهد و به حقوق دیگران نیز اهمیت دهد و لذتهایی که در سفر می چشد را با دیگران تقسیم کرده و سختی های آن را به جان بخرد، می تواند از انجام حق الناس، مصون بماند.

این فعال فرهنگی در پایان با بیان این که در اسلام، تفریح سالم را به عنوان عبادت تلقی کرده اند خاطرنشان کرد: تفریحی که همراه با قصد غربت باشد و موجب رشد معنوی انسان گردد طبیعتا یک نوع عبادت است همانگونه که حضرت امام خمینی(ره) نیز به طلاب توصیه می کردند جمعه ها به تفریح بروند تا موجب تجدید قوا از لحاظ جسمی و روحی بشود و در نتیجه عبادات را با روحیه مضاعفی انجام دهند.

313/38

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha