دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳ |۱۴ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 16, 2024
کد خبر: 375593
۱۵ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۲:۴۳
بازی رایانه ای

حوزه/ در برخی از بازی های رایانه ای که با محوریت "آخرالزمان"ساخته شده اند، موضوع مهدویت و آخرالزمان را به شکلی که می خواهند به نمایش در می آورند و در این زمینه آن چه را که صلاح خود می دانند، به مخاطب القا می کنند.

سرویس علمی فرهنگی خبرگزاری «حوزه» به جرأت می توان ادعا کرد که مهم ترین هدف سازندگان بازی های رایانه ای غربی، تضعیف یا تغییر افکار اعتقادی مخاطبان می باشد.

* نفی یگانگی و قدرت خدای متعال

در بازی هایی که با محوریت دینی و اعتقادی (1) ساخته می شوند، بیش از همه «توحید و یگانگی» خدای متعال هدف گرفته می شود؛ چون زیربنای تمام اعتقادات، عقیده به یگانگی خدای منّان است که اگر تضعیف شود، سایر تعالیم الهیِ شخص نیز تضعیف می شوند.

در تمام قرآن (تقریبا در هر صفحه ای) به «توحید و یگانگی» خدای متعال اشاره شده است که نشان از اهمیت مسئلۀ «وحدانیت» خدای سبحان دارد؛ اما در این بازی ها با ظرافتی خاص (البته در برخی از بازی ها با صراحت کامل) یا وجود خدای متعال، انکار شده است یا چند خدایی ترویج می گردد و یا اعتقاد به توحید تضعیف می شود.

در بازی هایی مانند: «God ofWar» و «Gods» به صورت مستقیم چندخدایی تبلیغ و نشان داده می شود.

این بازی ها به صورت غیرمستقیم بر کاربران تأثیرات مخرّبی می گذارد که به برخی از آن ها اشاره می شود:

* بازیکن به طور مجازی در جایگاه خداوند قرار داده می شود. این بازی قابلیتی را ایجاد می کند که بازیکن سعی در هم ذات پنداری با خدا داشته و بخواهد در جایگاه خدایی قرار گیرد. امکان انجام هرگونه عملی توسط بازیکنی که نقش خدای دیجیتال را دارد، باعث می شود زمانی که خطا و اشتباهی در بازی مرتکب شود، در پس زمینۀ ذهن او این مفهوم شکل گیرد که در رابطه با مفهوم واقعیِ خدا نیز خطا و اشتباه وجود دارد!. این مفهوم، نوعی تصور محدودیت برای خدا و رواج شرک است. (2)

* در این بازی ها امکان حمله به پیروان و کشتن آن ها برای گسترش منطقۀ تحت فرمانروایی وجود دارد؛ ولی کشتن افراد و پیروان در ذهنِ کاربر این تصور غلط را ایجاد می کند که خدای متعال، ظالم و قدرت طلب است. (3)

* نسبت دادنِ محدودیت به خداوند، یکی دیگر از مصادیق پنهان در داستان بازی رایانه ای می باشد؛ زیرا کاربر برای رشد در بازی، وابسته به دریافت منابعی است که از بندگان گرفته می شوند. این مسئله سبب می شود که او تصور کند، خداوند به بندگانش وابسته است. (4)

* نفی معاد و قیامت

در آیات و روایات، مهم ترین عاملی که انسان را از انجام گناهان باز می دارد، عقیده به «معاد» است. به ما دستور داده اند که همیشه به یاد معاد باشیم تا از مسیر هدایت خارج نشویم.

امیرالمؤمنین علیه السلام فرمودند: «أَكْثِرُوا ذِكْرَ الْمَوْتِ، فَإِنَّهُ هَادِمُ اللَّذَّاتِ، حَائِلٌ بَيْنَكُمْ وَ بَيْنَ الشَّهَوَاتِ» زیاد یاد مرگ کنید؛ زیرا یاد مرگ، لذت های (حرام) را از بین می برد و بین شما و خواسته های حرام فاصله می اندازد. (5)

اما در غرب، تفکر اصلی تعریف شده برای آن ها «اصالت لذت» و «اصل آزادی» می باشد؛ یعنی هدف زندگی در غرب فقط لذت بردن است و آن ها برای رسیدن به لذت، آزادی مطلق دارند، مگر به حقوق دیگران تجاوز شود؛ لذا هر چیزی که این دو اصل را محدود کند، مورد خدشه قرار می گیرد. دین و باورهای دینی مانند «توحید» و «معاد»، چون آزادی بی قید و بند آن ها را محدود می کند، مورد توجه قرار نمی گیرند و حتی انکار یا تضعیف می شوند. (6)

برخی از کارشناسان می گویند: در بازی های رایانه ای معمولا بهشت و جهنم وجود ندارد و یا این که دنیایی همانند زمین معرفی می شوند که انسان ها در آن ها همانند زندگی شان روی زمین به ادامۀ زندگی می پردازند. در بازی های رایانه ای مانند: «HEEL GATE TWO» و «6 Last Light Metro» سرنوشت انسان ها پس از مرگ، پوچی است و زندگی اُخروی هیچ نقشی در زندگی آن ها ندارد. در روند بازی، هیچ گاه مکالمه ای دربارۀ وجود زندگی اُخروی در میان انسان ها مطرح نمی شود. (7)

 * تضعیف یا تحریف ظهور حضرت مهدی (عج)

چون غرب و تمام ادیان، حقیقت ظهور فردی دادگستر را قبول دارند و می دانند که از تبار مسلمانان است، لذا سعی می کنند با هر روشی، اعتقاد مردم دنیا را نسبت به اسلام و ظهور حضرت تضعیف و تحریف کنند. یکی از مهم ترین ابزارهایی که آن ها را به این هدف شیطانی نزدیک می کند، بازی های رایانه ای است.

این موضوع برای غرب به ویژه یهود آن قدر مهم است که در تل آویو (پایتخت رژیم صهیونیستی» کنفرانسی ( برای تحلیل و بررسی «مهدویت» برگزار شد و در آن به این نتیجه رسیدند که باید مفهوم صحیح و الهی «مهدویت» را تحریف و تضعیف کرد؛ و گرنه این تفکر سراسر عالم هستی را فرا می گیرد، آن گاه دنیای غرب توان مقابله با آن را نخواهد داشت.

در برخی از بازی های رایانه ای (9) که با محوریت «آخرالزمان» (10) ساخته شده اند، موضوع مهدویت و آخرالزمان را به شکلی که می خواهند به نمایش در می آورند و در این زمینه آن چه را که صلاح خود می دانند به مخاطب القا می کنند. (11)  

پاورقی:

(1)-البته باید دقت شود که این بازی ها با موضوع دینی ساخته نمی شوند؛ بلکه ممکن است با موضوعات اکشن، سبک زندگی و... باشند؛ ولی در آن ها به صورت غیرمستقیم، اعتقادات مخاطب تضعیف می شود. به همین سبب به بازی های اعتقادی شناخته می شوند.

(2)- www.seraj24.ir، مقاله «کاشتن بذر کفر در ذهن مخاطبان بازی های رایانه ای/ بازی «گادز» رخنه ای در خداباوری».

(3)- همان.

(4)- همان.

(5)- أمالی مفید، ص 264.

(6)- ادیان الهی مخصوصا اسلام با اصل «لذت و آزادی» مخالفت نمی کنند؛ بلکه به آن ها جهت می دهند؛ یعنی «آزادی و لذتی» را جایز می داند که انسان را در راه سعادت و کمال الهی کمک کند؛ اما اگر لذت بردن، سبب خروج انسان از مسیر کمال و هدایت، و سقوط به جاده ضلالت و گمراهی شود، نه تنها آن را «آزادی و لذت» نمی داند، بلکه آن را نوعی حبس، اسارت و بندگی حساب می کند.

(7)- www.seraj24.ir، مقاله «نفی آخرت، زمینه پوچ گرایی».

(8)- دسامبر 1984م.

(9)-سام ماجراجو، اساسینزکرید و.... .

(10)-Apocalypse.

(11)-mhta.persianblog.ir، مقاله «پنهان سازی قیام مصلح جهانی».

منبع: کتاب، «احکام بازی های رایانه ای» ص 46-41، محمود صادقی.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha