پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
اعتکاف

حوزه/ حجت الاسلام امیری گفت: در دنیای امروز با توجه به مشکلات و چالش‌های زندگی، در بسیاری از موارد انسان ‌ها از آرامش روحی برخوردار نیستند، اما با اعتکاف و دوری جستن از دغدغه‌های دنیوی می‌توان بخشی از آرامش روحی از دست رفته را دوباره به دست آورد.

حجت الاسلام محمدسعید امیری محقق و پژوهشگر حوزوی، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در تهران با بیان اینکه تصمیم برای خودسازی، از برکات اعتکاف است، اظهار داشت: اعتکاف در لغت به معنای «محبوس ماندن» و «مدت طولانی در کنار چیزی بودن» است، اما زمانی که از آن به عنوان یک عبادت یاد می‌شود، مقصود «ماندن در مسجد برای عبادت» می ‌باشد که دارای احکام و آداب مخصوصی است، و در کتب ادعیه کیفیت آن ذکر شده است.

وی با اشاره به اینکه سنت حسنه اعتکاف در جامعه مورد استقبال جوانان واقع شده، گفت: بی شک گسترش برنامه های مذهبی یکی از برکات انقلاب اسلامی ایران است و یکی از این ها، مراسم معنوی اعتکاف می باشد.

این پژوهشگر حوزوی ادامه داد: در این مهمانی که سه روز به طول می انجامد، معتکفین اوج بندگی با خالق یکتا را به منصه ظهور میرسانند. و فرد فقط برای خودسازی، کسب تقوای عملی، و تقویت ایمان در این مسیر گام بر میدارد، و برای تامین سلامت نفس خویش با خدای خود به مناجات می پردازد تا عاقبت بخیری خویش را تضمین کند.

وی با بیان این که اعتکاف موجب آرامش روح، و آسایش جان است، افزود: در دنیای امروز با توجه به مشکلات و چالش‌های زندگی، در بسیاری از موارد انسان ‌ها از آرامش روحی برخوردار نیستند، اما با اعتکاف و دوری جستن از دغدغه‌های دنیوی می‌توان بخشی از آرامش روحی از دست رفته را دوباره به دست آورد.

حجت الاسلام امیری افزود: ضرورت دارد که اعتکاف با معرفت الهی همراه باشد، تا در انسان تقوا ایجاد کند؛ زیرا با اعتکافی که در آن معرفت نباشد، نمی‌توان به عمق حقیقت پی برد، از این رو در اعتکاف، ابتداءً باید به کسب معرفت و بینش توحیدی دست یافت.

وی با تاکید بر اینکه اسلام با رهبانیت و کناره‌گیری از اجتماع، به شدت مخالف است، تصریح کرد: حدیث مشهور «لا رهبانیه فی الاسلام؛ در اسلام رهبانیت نداریم». شاهد این مطلب است، ولی در مواقعی با توجه به نیاز انسان، به خلوت کردن با خدای خود، اسلام آن را به گونه‌ای صحیح و پسندیده مورد توجه قرار داده است.

 این محقق حوزوی با اشاره به برکات معنوی اعتکاف، بیان داشت: بر معتکف لازم است از هر چیزی که بین او و توجه به خدا فاصله می‌اندازد، بکاهد، تا از اعتکاف بهره بیشتری ببرد. یکی از اعمالی که سبب ایجاد معنویت و پاکی دل معتکف می گردد انس با قرآن کریم است؛ زیرا قرائت قرآن نقش موثری در مصونیت از گناه و به کمال رساندن انسان دارد.

حجت الاسلام امیری در پایان خاطر نشان کرد: چنانچه معتکفین از حالات خود مراقبت نکنند، دچار لغزش می‌شوند، لذا برای حفظ فضای معنوی و روحانی باید همان‌گونه که در مسجد اعمالی همچون قرآن، نماز،‌ روزه و مناجات‌های شبانه را به جای می‌آوردند، باید بر تداوم آن‌ها اصرار کنند تا آن روح اعتکاف در وجودشان حفظ گردد.  42/313

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha