پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
شریف لکزایی

حوزه/ مدیر گروه فلسفه سیاسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: حضرت امام (ره) به نقش و حضور فعالانه مردم در عرصه جامعه و تصمیم گیری های سیاسی و اجتماعی، عمیقاً باور داشت.

دکتر شریف لکزایی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» با اشاره به مطلب فوق اظهار داشت: در نگاه حضرت امام(ره) مردم در شکل گیری و ثبات حکومت اسلامی نقش بسیار مهمی ایفا می کنند و خود ایشان به آرای ملت بسیار اهمیت می دادند.

وی افزود: اساساً از نگاه ایشان حاکمیت دینی می بایست فضای انتخاب مردم را به عنوان رشد و توسعه ذهنی و عملی جامعه تلقی کند و زمینه‌های آن را فراهم کند تا مردم حقیقتاً در همه عرصه‌ها حضور و مشارکت مؤثر، جدی و گسترده داشته باشند.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی همچنین در خصوص دلایل اعتقاد و باور عمیق امام خمینی(ره) به نقش مردم در حکومت با وجود احتمال خطا و اشتباه آنها در انتخاب‌های خود گفت: این مسئله در درجه اول به نگاه و باور اعتقادی امام برمی‌گردد؛ در واقع عینیت‌بخشی به نظام امامت با حضور و پذیرش مردم صورت می‌گیرد.

وی افزود: در توضیح این مطلب اشاره به این نکته ضروری است که اساساً نظام امامت ساختاری دارد که در آن، امام پیشرو و راهبر مردم است و در صورتی که مردم امام را نپذیرند اصل هدایت و اصل امامت و حتی حکومت دینی هم عینیت پیدا نمی‌کند و محقق نمی‌شود.

لکزایی خاطرنشان کرد: مساله بعدی بحث ارزشمندی اختیار و انتخاب‌گری مردم است؛ به این معنی که با توجه به اینکه جوهر انسان اختیار است و انسان مختار خلق شده است بنابراین باید در تعیین سرنوشت خودش نقش و مشارکت داشته باشد .

وی گفت: این مهم در کلام نورانی بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی مشهود است تا آن جا که ایشان معتقد بودند که مردم باید در تعیین سرنوشت خودشان مداخله کنند و حضور داشته باشند و رأی و نظرشان صائب بوده حتی اگر اشتباه باشد، لذا گزینش‌گری مردم فی‌نفسه امری ارزشمند است که این هم به همان مختار بودن انسان بازمی‌گردد.

وی تصریح کرد: در فرآیند پیروزی انقلاب اسلامی نیز امام(ره) از همین منظر به نقش مردم نگاه می‌کنند و با توجه به حضور گسترده مردم در انقلاب اسلامی این تأثیر بیشتر خواهد شد، به ویژه اینکه پس از پیروزی انقلاب ، تأکید ایشان بر نقش و حضور مردم یک تلقی بسیار صحیح و به جایی بوده که عملا کارآمدی نظام اسلامی را بالا برده است و امروز جمهوری اسلامی ایران مظهر والای نظام مردم سالاری دینی در جهان به شمار می رود.

 

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha