شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
کتابخانه

حوزه/ نویسنده حوزوی و عضو انجمن قلم حوزه علمیه قم، حمایت مسئولان و تبلیغ گسترده رسانه ای را لازمه رونق بازار کتاب و خارج شدن صنعت نشر از وضع رکود فعلی دانست.

به گزارش خبرگزاری «حوزه»، چند روزی بیشتر نیست که از پایان اجرای طرح پاییزه کتاب می گذرد و در این مدت یک ماه اخیر، حقیقتاً بازار کتاب به نسبت دیگر ایام سال ، رونق خوبی پیدا کرد ؛ رونقی که هم نویسندگان از آن شادان و خرسند شدند و هم به خصوص ناشران و فروشندگان کتاب.

اجرای این طرح ملی ما را بر آن داشت تا با یکی از نویسندگان مطرح حوزه ادبیات کودک و نوجوان که عضو هیئت مدیره انجمن قلم حوزه علمیه قم نیز می باشد و اتفاقاً با مسایل و مشکلات چاپ و نشر به خوبی آگاه است، گپ و گفتی داشته باشیم.

 تقی متقی، نویسنده  حوزوی ساکن شهر مقدس قم در این گفتگوی صمیمانه پاسخگوی سوالات خبرنگار ما در خصوص تاثیر اجرای چنین طرح هایی بر رونق کتاب و کتاب خوانی و نیز برخی از مشکلات نویسندگان و ناشران بود؛

به نظر شما اجرای طرح های تابستانه و پاییزه کتاب چقدر در نهایت می تواند به تقویت فرهنگ کتاب خوانی در جامعه کمک کند؟

بی شک این قبیل طرح ها تاثیر خودش را می گذارد و اساساً یکی از وظایف دولت این است که با چنین کارهایی از نویسنده و ناشر حمایت کند و از طرفی هم رونقی به بازار نیمه رکود کتاب در کشور ببخشد.

به اعتقاد بنده در ادامه طرح تابستانه کتاب، طرح پاییزه کار بسیار خوبی است که گرچه زیاد از زمان اجرای آن نمی گذرد اما در همین مدت نیز تاثیر خود را گذاشته و با توجه به تخفیف های قابل توجهی که در قالب آن داده می شود به رونق نسبی در فروش کتاب ها کمک کرده است.

در زمینه همین طرح که با هدف توزیع عادلانه یارانه کتاب در جامعه اجرا شد ، بفرمایید که به نظر شما چقدر خروجی این گونه طرح ها و برنامه ها منجر به بهبود وضعیت معیشتی نویسندگان می شود؟!

قطعاً بی تاثیر نیست چه آن که به هر حال به هر میزان که کتاب ها به فروش بروند، بخشی از آن نصیب نویسندگان و ناشران می شود.

در این میان آن چه مسلم است این که نهادها و ارگان های دولتی مثل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید بتوانند حتی فراتر از چنین طرح هایی از نویسندگان حمایت کنند، چرا که معمولا در این طرح ها با ارایه تسهیلات و نیز دادن یارانه کاغذ، بیشتر از ناشران و عرضه کنندگان کتاب حمایت می شود و این در حالی است که نویسنده اگر حمایت نشده و استرس و دغدغه معیشت را داشته باشد شاید نتواند محصول خوبی را روانه بازار نشر کند.

از سویی نویسنده ای که با پول خودش اثری را چاپ می کند باید زمینه و بستری برای فروش کتابش فراهم باشد؛ به عنوان مثال ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در استان ها می توانند از برخی کتاب فروشی هایی که در اختیار دارند بخواهند که این آثار را به طور ویژه در معرض فروش قرار داده و تسهیلاتی برای خرید و فروش آن ها در نظر بگیرند.

همچنین لازم است که صندوق حمایت از نویسندگان دوباره فعال شود و از این حالت فراز و نشیبی که پیدا کرده خارج شد و تسهیلات و خدمات بهتری به اهالی فکر و فرهنگ و رسانه ارایه نماند.

به نظر شما به عنوان یک نویسنده و فعال فرهنگی با استفاده از ظرفیت رسانه های مدرن به خصوص در بستر فضای مجازی چگونه می توان اوضاع نامطلوب کتاب و کتاب خوانی در کشور را رونق بخشید؟!

یکی از رموز موفقیت در فعالیت های فرهنگی آن هم به ویژه بحث کتاب و کتاب خوانی ناظر به اطلاع رسانی درست و گسترده است و در این میان قطعاً فضای مجازی با توجه به توسعه و گستردگی که در سال های اخیر پیدا کرده و نسل جوان مشتاق به حضور در آن هستند می تواند بهترین بستر باشد تا ما با راهکارهای مختلف هم به رونق بازار کتاب کمک کنیم و هم این که سرانه مطالعه را در جامعه ارتقا ببخشیم

یکی از کارهای خوبی که گاه در همین فضای مجازی و شبکه های اجتماعی از سوی افراد و گروه های دغدغه مند انجام می شود معرفی کتاب های ارزشمندی است که در عرصه های مختلف نوشته شده و پشت آن ها نویسنده یا ناشر متعهدی است که بیش از هر چیز علاقه مند به نشر فرهنگ مطالعه در کشور است.

البته به غیر از شبکه های اجتماعی و فضای مجازی، صدا و سیما نیز باید به کمک بیاید و از طریق شبکه های مختلف رادیویی و تلویزیونی خود به تبلیغ و معرفی آثار فاخر و ارزشمند کمک کند.

همچنین نباید از نقش مهم مدارس آموزش و پرورش، معلمان ، مربیان ، همچنین مراکز علمی و فرهنگی، پایگاه های مقاومت بسیج و کانون های مساجد و غیره در این راستا غافل شد که هر یک به سهم خود می توانند به تکمیل این چرخه کمک کنند تا ان شاءالله شاهد تکانی اساسی در بازار کتاب و کتاب خوانی باشیم.

به عنوان آخرین سوال بفرمایید که آیا کتابی در دست انتشار دارید یا خیر؟!

بله قرار است به یاری خدا و همت مسئولان انتشارات دارالحدیث کتابی با عنوان" محبت خدا در دعاهای اهل بیت(ع) منتشر شود که هم اکنون در مراحل چاپ قرار دارد.

این کتاب در واقع ترجمه ای از یکی از آثار آیت الله آصفی است ایشان دعاهای مختلف را از منابع روایی مورد بررسی قرار داده و توضیحاتی آورده مبنی بر این که در ادعیه اهل بیت(ع) چگونه محبت الهی موج می زند.

این کتاب قرار است در حدود 170 صفحه منتشر شود و شاید تا پایان همین امسال در اختیار عموم علاقه مندان به کتاب قرار گیرد.

گفتگو از: سید محمد مهدی موسوی

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha