پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
تصاویر/ بزرگداشت خدیجه انقلاب اسلامی، مرحومه محرزیه بوسعدی لائیب

حوزه/ مراسم نخستین سالگرد درگذشت خانم محرزیه بوسعدی، شیعه فرانسوی با حضور خانواده ایشان و جمعی از طلاب و دانشجویان و عموم شهروندان در تالار شهید آوینی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، در این مراسم که جمعی از نزدیکان و خانواده خانم بوسعدی لائیب حضور داشتند هر کدام به بیان نکات و مطالبی از ویژگی های اخلاقی و معرفتی وی پرداختند.

دختر این مبلغه فرانسوی در این مراسم در سخنانی اظهارداشت: آن مرحوم در سال 1980میلادی (1358 هجری شمسی) مکتب اهل بیت(ع) را پذیرفت و به مذهب حقهّ ی جعفری گرایش پیدا کرد.

خانم منیره لائیب  که خود از شیعیان فرانسه است، افزود: مادرم با آشنایی هر چه بیشتر مذهب تشیع، نورانی تر و خود را تمام و کمال در خدمت خاندان عصمت و طهارت(ع) وقف کرده بود؛ به طوریکه در طول عمر خود از هیچ کمکی برای ترویج و تبلیغ مذهب تشیع فروگذار نکرد.

وی با بیان اینکه مرحومه محرزه لائیب، نخستین زن مبلغه در فرانسه بود، ابراز داشت: ایشان در طول عمر خود با تبلیغ دین مبین اسلام و تشیع، شهروندان بسیاری را در شهرهای ساختویل، دِپی نییه، لیون و پاریس با خود همراه ساخت؛ به طوریکه با تلاش مادرم حضور شیعیان در شهرهای مختلف فرانسه رونق گرفت.

دختر مرحومه محرزه لائیب به جریان زندانی شدن آن مرحوم اشاره کرد و گفت: عامل اصلی به زندان افتادن مادرم ارتباط با جامعه ایرانیان مقیم فرانسه؛ به ویژه پاریس بوده است.

منیره لائیب افزود: حضور مستمر در خانه ایرانیان شهر پاریس که در خیابان ژانوار حضور داشتند و همچنین اطعام مراسم های مذهبی؛ به ویژه دعای کمیل شب های پنجشنبه از عواملی بود که سبب شد پلیس فرانسه مادرم را به 6 ماه حبس محکوم کند.

وی به خاطراتی از ملاقات با مادرش در زندان اشاره و خاطرنشان کرد: وقتی به دیدار مادرم در زندان می رفتم علاوه بر اینکه کتاب های دینی برای ایشان می بردم، تصاویری از امام خمینی(ره) را لابه لای کتب مخفی می کردم که در ملاقات های بعدی متوجه می شدم به دیوار سلول خود تصاویر امام خمینی(ره) را نصب کرده و زندانیان را با امام خمینی(ره)، اسلام و تشیع آشنا کرده اند.

منیره لائیب افزود: با گذشت مدتی از محکومیت زندان مرحوم مادرم، بسیاری از زندانیان با اسلام و مذهب جعفری آشنا شده و ده ها کتاب را در میان آنان تقسیم می کرد که سریع تر به خدا، اسلام و تشیع نزدیک شوند که پلیس زندان متوجه شد و پیش از اینکه محکومیت مادرم تمام شود، وی را آزاد کرد.

وی گفت: مرحومه لاعب قبل از ملاقات با امام خمینی (ره) مسلمان شده بود؛ اما دیدار با امام امت، تحول عمیقی را در زندگی مادرم (مرحومه محرزه لائیب) رقم زد.

دختر مرحومه محرزه لائیب خطاب به شیعیان و به ویژه ایرانیان گفت: مادر من همه چیز خود را برای اسلام، انقلاب، تشیع و ایرانیان مقیم فرانسه داد؛ تنها درخواست من این است که ایشان را تنها نگذارند و علاوه بر اینکه بر سر مزارش می روند، در امور خیریه خود نیز از ایشان یاد نمایند؛ چراکه آن مرحومه به بانوی بزرگ اسلام حضرت خدیجه کبری (س) اقتدا کرده بودند.

وی تصریح کرد: پیام و وظیفه مادرم در فرانسه انجام شد و ما به عنوان فرزندان ایشان که همگی مطیع 12 معصوم(ع) هستیم همانند ایشان در بسط، گسترش و ترویج معارف اهل بیت(ع) راه او را ادامه خواهیم داد.

در ادامه عبدالله نوپون، شخصی که به همت بانو محرزیه بوسعدی لائیب مسلمان شده بود، نیز در این مراسم با اشاره به لطف و مهربانی این بانو نسبت به مردم، اظهار داشت: وقتی‌که من با ایشان مواجه شدم، مسیحی بودم اما مهربانی او که مرا در اولین دیدار، فرزندم صدا کرد باعث شد متحول شده و مسلمان شوم.

وی بابیان اینکه، همه ما ایشان را مادربزرگ صدا می‌کردیم، افزود: ایشان رفتاری مادرانه با همه داشتند و همه ما او را مادربزرگ صدا می‌کردیم، لطف و مهربانی ایشان به‌قدری بود که همه اعضا به او وابسته بودیم و ایشان را دوست داشتیم.

نوپون خاطرنشان کرد: او اسم مرا عبدالله گذاشت و مرا برای همیشه دگرگون کرد، از آن لحظه به بعد هیچ‌وقت ایشان را ترک نکرده و همیشه با او بودم، زیرا ایشان به‌حق برای تحقق آرمان‌های اهل‌بیت(ع) و پیروزی انقلاب تلاش می‌کرد.

لازم به ذکر است در پایان مراسم، از تمبر یادبود بانو محرزیه بوسعدی لائیب خدیجه انقلاب اسلامی، با حضور فرزند ایشان رونمایی شد.

گفتنی است، سال گذشته پیکر مرحومه «محرزه لائیب» بنابر وصیت خودشان پس از تشییع از مسجد امام حسن عسکری قم در قبرستان بقیع به خاک سپرده شده است.

انتهای پیام   313/17

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha