به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری «حوزه» به نقل از deseretnews، یک مطالعه جدید نشان داد برقراری و اجرای قوانین دینمحور در کشورهای مختلف جهان که در سالهای قبل روند کاهشی داشته در سال 2015 معکوس شده و روند افزایشی غیرمنتظرهای پیدا کرده است.
براساس مطالعه سالانه مرکز تحقیقات پیو که روز گذشته در رابطه با برقراری قوانین مذهبی در کشورها انجام شده بود، میزان اجرای قوانین برگرفته از مذهب در 40% کشورهای جهان در سال 2015 به سطح «بالا» و یا «بسیار بالا» رسیده است، این در حالیست که در سال 2014 تنها 34% از کشورها در این ردهبندی قرار میگرفتند.
به گفته محقق اولیه این تحقیقات، در سالهای پیش از این برقراری قوانین مذهبمحور روند کاهشی داشته، به طوری که آمار کشورها با قوانین مذهبی شدید از 43% در سال 2012 به 39% در سال 2013 رسیده بود. وی افزود: هنوز زود است درباره این آمارها تصمیمی قطعی گرفته شود و باید منتظر بمانیم و ببینم که آیا این وضعیت ادامه پیدا میکند یا خیر.
* خاورمیانه و شمال آفریقا بالاترین درصد قوانین دینمحور را به خود اخصاص داده است
از میان پنج منطقهای که در این تحقیقات مورد ارزیابی قرار گرفتهاند، خاورمیانه و شمال آفریقا بالاترین درصد قوانین دینمحور را به خود اخصاص داده است. در این میان دولت مصر بیشترین قوانین دین محور را به اجرا گذاشته است و مردم نیجریه بیشترین تعصبات مذهبی را در این سال از خودشان نشان دادهاند.
این درحالی است که اروپا در سالهای 2014-2015 بالاترین افزایش را در اجرای قوانین مذهبی نشان داده است. محققان سازمان پیو نیز معتقدند که حرکت پناهندگان به سمت اروپا و حملات تروریستی در نقاط مختلف جهان میتواند در این روند موثر بوده باشد.
برای مثال ویکتور اوربان نخست وزیر مجارستان در سال 2015 ابراز داشت که این کشور باید مرزهای خود را به روی پناهندگان و مهاجران مسلمان ببندد تا اروپا سرزمینی مسیحی باقی بماند. پلیس آلمان نیز به یک مرکز فرهنگی اسلامی در برمن یورش برد که بعدها اقدامی غیرقانونی عنوان شد.