به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، دبیر علمی این نشست در سالن جلسات انجمن های علمی حوزه در سخنانی اظهارداشت: معنویت از آن دست مسایلی است که در دوره ما بسیار مهم است و روز به روز نیز بر اهمیت آن افزوده خواهد شد.
محسن یوسفیکیا با بیان اینکه سازمان و نهادهای زیادی در این عرصه برای رهاکردن بشر از بحران معنوی فعالیت دارند تصریح کرد: تا امروز آنچه بیشتر به این عرصه پرداخته شده در سطوحی از عرفان بوده و ابعاد فقهی و کلامی و ... آن کمتر مورد توجه قرار گرفته است ضمن اینکه فعالیتهای علمی در این عرصه بیشتر جنبه انفعالی در برابر جنبش های معنوی نوظهور بوده است.
یوسفیکیا بیان کرد: کسانی مانند حجتالاسلام مظاهریسیف علاوه بر کارهای سلبی به کارهای ایجابی هم پرداخته است و از جمله مقالهای با عنوان فقه الاخلاق دارند که مورد ارجاع طلاب و محققان است همچنین آثاری در مورد معنویت از دید مقام معظم رهبری و رمان راز فرشتگان از کارهای ایشان است.
وی با اشاره به ایجاد گروه معنویت در ذیل انجمن اخلاق تصریح کرد: یکی از حلقات این گروه، فقه القلوب است که مطالبی در سلسله نشستهایی برگزار خواهد شد و این نشست نیز پیش درآمدی بر سایر مباحث است.
دبیر علمی نشست در مورد ضرورت این موضوع بیان کرد: اگر طبق فرمایش رهبری بخواهیم در مسیر تمدن اسلامی حرکت کنیم نیازمند نظام معنوی و اخلاقی هستیم، لذا مستلزم بررسی مناسبات فقه و معنویت هستیم که باید از سوی فقها مورد بحث قرار گیرد و مبانی آن نیز منقح شود.
همچنین حجتالاسلام مظاهری سیف در سخنانی پرداختن به فقه قلوب را واجب دانست و مویداتی از قرآن کریم و سخنان بزرگان برای آن ذکر کرد.
انتهای پیام 313/17