به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» از مازندران، حجتالاسلام حسین تقیپور، مدیر مدرسه علمیه امام حسین(ع) بابل، عصر امروز در جمع تعدادی از طلاب و دانشجویان استان با تأکید بر لزوم وحدت حوزه و دانشگاه، گفت: حوزه و دانشگاه اگر باهم نباشند، بنابر فرموده امام راحل، کشور سقوط میکند؛ بنابراین، باید حتماً این اتحاد و وحدت را ایجاد کنیم.
وی با تأکید بر گفتمان امام راحل در این موضوع از زبان ایشان، افزود: دشمنان برای اینکه حوزه و دانشگاه را جدا کنند و وحدت پا نگیرد، «جدایی مردم از روحانیت و اسلام»، «اختلاف بین ملت» و «غارت کشور» را در دستور کار دارند.
مدیر مدرسه علمیه امامحسین(ع) شهر گتاب بابل با بیان اینکه بزرگترین فجایع عصر حاضر در جهان اسلام همین جدایی حوزه و دانشگاه است، بیان داشت: به طور قطع، بیگانگان برای تفرقهاندازی بین این دو قطب، هم به تربیت برخی افراد مشغول هستند و هم به فرموده مقام معظم رهبری، در صدد نفوذ به بدنه کشور و حوزه و دانشگاه هستند.
حجتالاسلام تقیپور گفت: حوزه تبیین قول خدا را به عهده گرفت و دانشگاه به تشریح فعل خدا میپردازد؛ اگر قول خدا تبیین نشود و فعل خدا تشریح نشود، جامعه به سمت الهی بودن پیش نمیرود.
وی با اشاره به مشکلات متعدد در جوامع بشری، افزود: امروز جوامعی که به فعل خدا رسیدند و به قول خدا توجه نکردند، دچار نابسامانیهای فراوان شدند و حتی خودشان هم در آن ماندهاند.
مدیر مدرسه علمیه امام حسن عسکری(ع) آمل با بیان اینکه در مسئله وحدت حوزه و دانشگاه، برخی مسائل روبنایی و شعاری مطرح است که البته نیاز هم است، افزود: برخی کارها زیربنایی است، اینکه حوزه خیال نکند علوم اسلامی تنها فقه و اصول است، چون اگر ما تنها به علوم اسلامی، فقه و تفسیر بپردازیم، درجه زاویه و شکاف بیشتر میشود.
حجت الاسلام تقیپور افزود: دانشگاهیان هم اسلامی هستند چون فعل خدا را تشریح میکنند و همچنین کار روبنایی دیگر این است که دانشگاه فکر نکند با صرف تبیین فعل خدا، دیگر زندگیها تأمین میشود.
وی ادامه داد: اگر ما این دو کار را انجام دهیم، یعنی حوزه بداند علوم اسلامی منحصر به فقه، تفسیر و اصول نیست و دانشگاه هم بداند گرفتاریهایش فقط گرفتاری جسمی و ظاهری نیست، برای اینکه انسان را به قله آرامش و سرمنزل مقصود برسانیم، قطعاً تحقق وحدت بنیادین حاصل میشود.
مدیر مدرسه علمیه امام حسن عسکری(ع) آمل با اشاره به اینکه دشمن با اختلاف میان حوزه و دانشگاه تلاش می کند مردم را به این دو مجموعه اثرگذار بیاعتماد کند، افزود: امروز حوزه و دانشگاه باید با یک هدفگذاری مشخص، تنها در جهت تعالی نظام مقدس جمهوری اسلامی گام بردارند.
حجت الاسلام تقیپور با بيان اينکه موتور علمی کشور با دستان طلاب و دانشجويان روشن خواهد شد، تصريح کرد: دانشگاه از لحاظ ساختاری با شیوه روز ساخته شده است و با اين روش میتواند در جامعه مؤثر باشد، حوزه نيز در عرصههای فکری، عقيدتی و علوم انسانی تأثيرگذار است.
وي خاطرنشان کرد: فاصله گرفتن اين دو نهاد علمی و بیبهره شدن دانشگاه از علوم اسلامی و نگرش غلط حوزه به دانشگاهيان، موجب سلب اعتماد مردم به اين دو قشر خواهد شد و در نهايت حوزه و دانشگاه، نمیتوانند از علوم و تجربيات يکديگر برای تعالی و رشد استفاده کنند.
حجت الاسلام تقیپور افزود: دانشگاه میتواند با استفاده از روحانيان خوش فکر و صاحب انديشه که در حوزههای علميه از لحاظ علمی و اخلاقی صاحب سبک و نظر هستند، بهرهمند شود و علوم دانشگاه را از لحاظ اسلامی و فرهنگ دينی پيش برده و ذهنيت منفی ميان حوزه و دانشگاه را از بين ببرد.
استاد حوزه علمیه مازندران در پایان گفت: وحدت حوزه و دانشگاه نمادی برای یک حرکت، پیوند و نهضتی فرهنگی در راستای رشد، تعالی، بالندگی و توسعه همه جانبه کشور و امت اسلامی ایران است.