بسته ویژه خبری حوزه نیوز:
حوزه
افشاگری حوزه از تناقض نمایی در کنار بیت الله الحرام
حجت الاسلام والمسلمین ملکی،معاون تهذیب حوزه های علمیه، با اشاره به تبلیغات سوء رسانه های غربی در حوزه ها قرآن کریم ابراز داشت: برگزاری مجالس قرآن کریم توطئه های دشمنان را در تبلیغات منفی آنان را خنثی می کند و پاسخ درخوری در برابر توطئه ها دشمنان دارد.وی افزود: امروز کنار کعبه قرآن می خوانند، اما ضد آن عمل می کنند؛ امروز یکی از راه های ورود به جهان اسلام،قرآن خوانی و قرآن دانی و عمل به آن است.
تذکر روحانیت به قبح شکنی اجتماعی
امام جمعه موقت تهران با اشاره به بحث فضای مجازی و کم همتی دولتمردان در راه اندازی اینترنت ملی، گفت: در شبکه های اجتماعی قبح گناهان را می ریزند و مسئولان و متولیان امر نه تنها تماشگر هستند، بلکه از این شبکه های بیگانه حمایت هم می کنند، مردم باید مطالبه کنند که چرا ما باید محتاج بیگانه باشیم و شبکه ملی ایجاد نمی شود.
تقدیر تاریخی روحانیت اهل سنت عراق از حوزه و ایران اسلامی
شیخ خالد الملا با قدردانی از ارتش، پلیس و الحشد الشعبی در نبرد با گروه جنایتکار داعش، تأکید کرد: فتوای مرجعیت، عراق را نجات داد. در حالی که یکی از علمای اهل سنت در بغداد، تروریست ها را برای سقوط کشور تشویق می کرد، آیت الله «سیستانی» آن فتوای تاریخی را برای جهاد با داعش داد که به نجات عراق انجامید.شیخ خالد الملا از جمهوری اسلامی نیز به خاطر حمایتهایش از ملت عراق در برابر تروریست ها نیز سپاسگزاری کرد و گفت: وقتی که کشورهای عربی، داعش را "انقلابی" معرفی می کردند، این ایران بود که در کنار ما ایستاد.
حوزه نقاط حساس دنیا را هدف گرفت
مدیر حوزه های علمیه بر لزوم تقویت همکاری های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی با کشورهای همسایه، جهان اسلام و شرق آسیا تأکید نمود و اظهار داشت: پیوست ظرفیت های عظیم جهان اسلام، قدرت بزرگ اقتصادی و سیاسی را رقم خواهد زد. وی ارائه اسلام عقلانی، اجتهادی و وحدت آفرین را مهمترین پایه فعالیت جامعه المصطفی برشمرد و خاطرنشان کرد: جامعه المصطفی در 5 اتحادیه بین المللی دانشگاهی عضویت داشته، با بیش از 50 دانشگاه بین المللی توافق نامه همکاری گسترده ای را به امضا رسانده است.
دومینوی بازداشت روحانیون به عدنان رسید
مسئولان امنیتی بحرین در جریان سلسله حملات گسترده خود به مناطق مختلف بحرین حجت الاسلام سید عدنان سید هاشم را بازداشت کردند. لازم به ذکر است سیاست بازداشت و سرکوب مردم و روحانیون از سوی رژیم آل خلیفه پس از انقلاب 2011 تا کنون رو به افزایش است و در همین راستا حق آزادی بیان را از مردم سلب کرده و فعالان سیاسی و اجتماعی در نقاط مختلف کشور بازداشت می شوند و از سوی دیگر تبعیض و بی عدالتی طایفه ای علیه شیعیان نیز رو به گسترش است که این سیاست آل خلیفه با سلب تابعیت از آیت الله شیخ عیسی قاسم به اوج خود رسید.
آیت الله مکارم تکیه گاه را هدف قرار داد
حضرت آیت الله مکارم شیرازی امروز در درس خارج خود در مسجد اعظم قم با اشاره به نقش پررنگ فضای مجازی در اغتشاشات اخیر ایران گفتند: خارجی ها همه اجماع پیدا کرده اند در اینکه نقش فضای مجازی و تلگرام در اغتشاشات اخیر مهم و اثر گذار بوده است و در داخل کشور نیز این اجماع حاصل شده است؛ اما متاسفانه هنوز عده ای از مسئولین کشور در مقابل این امر مقاومت می کنند. حضرت آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به اهمیت سالم سازی فضای مجازی گفتند: می شود یک فضای مجازی سالم که نیازهای مردم را برطرف می کند ایجاد کرد و این کار نشدنی نیست.
بزرگترین تکلیف طلاب از منظر آیت الله سبحانی
حضرت آیت الله سبحانی امروز در پایان درس خارج خود در مسجد اعظم قم با اشاره به اهمیت تحصیل علم و ضرورت جدیت در درس و بحث حوزه گفتند: بزرگترین تکلیف اهل علم تحصیل است. حضرت آیت الله سبحانی افزودند: درس خواندن با سفر رفتن جمع نمی شود و هر نوع تعطیلی در اثنای درس ضربه می زند؛ چرا که این طلاب جوان هنوز به مثابه یک نهال هستند و به درخت تنومند تبدیل نشده اند.
حوزه،به لبنان تسلیت گفت
به گزارش خبرگزاری «حوزه»، آیت الله علیرضا اعرافی، مدیر حوزه های علمیه در پیامی درگذشت پدر همسر سید حسن نصرالله ،مرحوم آقای حاج «مصطفی یاسین» ، دبیرکل حزب الله لبنان را تسلیت گفت.
جریان تحول گرا ،دایره انقلابیون را سبک کرد
حجت الاسلام والمسلمین پناهیان با بیان اینکه فرد متدین محافظهکار از دایره انقلابیون خارج است، تصریح کرد: حفظ مسائل هیئتی و شرایط اجرای احکام دین و دیگر مسائل ضروری ذیقیمت است، اما ما انقلاب نکردیم که صرفاً نماز و هیئت و سایر احکام دین برجا باشد، بلکه انقلاب باید تحول ساز باشد.
وقف ، دست به دامان نخبگان روحانی شد
حجت الاسلام والمسلمین محمدی،رییس سازمان امور خیریه و اوقاف بیان داشت:یکی از اولویت های سازمان اوقاف، تبیین وقف مشارکت جمعی است و از جمله استفاده از نخبگان تبلیغی برای تبیین وقف در جامعه است، اگر این اطلاع رسانی شود خیلی از مشکلات وقف حل می شود.
کودکان هم زیر چتر تشیع رفتند
حجت الاسلام والمسلمین داعی نژاد مدیر مرکز تخصصی شیعه شناسی حوزه علمیه قم بیان داشت: شیعه شناسی کودک را در قالب یک نرم افزار تدوین کرده ایم و نسخه ای از آن تحت عنوان خداشناسی تولید شده و مورد استقبال قرارگرفته است و اخیرا فعالیت های اجتماعی و فرهنگی خوبی از ناحیه دانش آموختگان اجرامی گردد و با حضور در یبن مردم و اماکن مذهبی مانند جمکران و حرم حضرت معصومه سلام الله علیها به سئوالات اعتقادی مردم پاسخ داده می شود.
پوشش طلاب الازهر مساله ساز شد
شیخ مظهر شاهین از مبلغان الازهر در این زمینه گفت: تنوع امری مطلوب است و هر لباس می تواند با موضوعی که قرار است مطرح شود یا مکان طرح موضوع یا جامعه مخاطب سخنران و مبلغ تناسب داشته باشد و به نظر من پایبندی مبلغ دینی به یک لباس و پوشش ممکن است باعث شود برخی مخاطبان به ویژه جوانان و کودکان از او فاصله بگیرند و شاید برخی اوقات پوشیدن لباس مد روز باعث شود یک مبلغ تناسب بیشتری با ذهنیت و دیدگاه مخاطب پیدا کند و من شخصا تنوع در پوشیدن لباس را ترجیح می دهم و گاهی لباس الازهر و گاهی هم لباس شخصی می پوشم و در میان مردم ظاهر می شوم و گاهی هم با کت و شلوار و کراوات ظاهر می شوم تا با مخاطبان دیگری صحبت کنم.
حوزه در شعر هم مدال گرفت
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم،حسینی کاشانی اظهار داشت: یکی از برنامه های اداره کل ارشاد استان قم، داشتن نگاه ویژه به شعر آئینی است. معتقدیم شهر قم با حضور اساتیدی به نام در عرصه شعر آئینی می تواند ظرفیت و جایگاه مهمی در شعر آئینی داشته باشد و این مسئله با مسئولین وزارت فرهنگ و ارشاد در میان گذاشته شده و آنها به این نگاه ویژه ای رسیدند که به قم به عنوان پایگاه مهم برای شعر آئینی نگاه شود و الان چنین نگاهی به قم شده است.
آتش به اختیار اینبار از مرند شعله زد
طلاب مدرسه علمیه خواهران شهرستان مرند، علیرغم کمبود امکانات و تحصیل در ساختمان نیمه تمام عمرانی، با انجام فعالیت های فرهنگی و مذهبی و اجتماعی، فرمان «آتش به اختیار» رهبری را در عمل معنا کرده اند.گفتنی است که مدرسه علمیه خواهران مرند هشت دوره است که به المپیاد کشوری راه پیدا می کند و طلاب خواهر مرند هر ساله بدون استثنا در این المپیاد حضور دارند و از این لحاظ جزو مدارس برتر کشور هستند. طلاب مدرسه علمیه خواهران مرند در سال ۱۳۹۲ رتبه اول کشوری مسابقات قرآنی تبیان، در سال ۱۳۹۳ رتبه اول استانی در رشته قرائت، در سال ۱۳۹۴ رتبه سوم استان در رشته قرائت و در سال ۱۳۹۵ رتبه برگزیده استانی در رشته قرائت را کسب کردند.طلاب این مدرسه علمیه در سال ۱۳۹۱ رتبه برتر جشنواره علامه حلی، رتبه سوم کشوری جشنواره دختران آسمان، رتبه سوم جشنواراه علامه حلی سال ۱۳۹۴، رتبه دوم جشنواره علامه حلی سال ۱۳۹۵، برگزیده استانی در جشنواره بانوی کرامت ۱۳۹۵و رتبه سوم جشنواره علامه حلی سال جاری را به دست آوردند.
حوزه دست به تغییر بنیادین علمی زد
مشاور عالی وزیر و دبیر ستاد همکاری های حوزه و آموزش و پرورش گفت: ویژگی مهم علم، قرار داشتن در مسیر توحید است و در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش به این موضوع توجه ویژه شده است. وی با اشاره به مشکلات پیش روی مدیریت کشور، خطاب به معاونان پرورشی ادارات کل آموزش و پرورش سراسر کشور تصریح کرد: امروز منابع مالی ما محدود است ،اما نیاز ما به مسائل پرورشی نسبت به گذشته به مراتب شدیدتر و ضروری تر است و این فرصتی برای شکوفا شدن استعدادهای شما و ظهور یافتن مدیریت جهادی است که از طریق شناسایی ظرفیت های ناشناخته و استفاده از ابزارهای نوین، ایفای نقش کنید.
حوزه اینبار در اصفهان به سوگ نشست
آیتالله میرزاعلی عبودیت از شاگردان امام راحل و استاد سرشناس اخلاق حوزه علمیه اصفهان بر اثر کهولت سن دارفانی را وداع گفت. آیتالله میرزاعلی عبودیت در تیرماه 1393 در همایشی با حضور علما و مسئولان استانی بهعنوان چهره مبلّغ ماندگار اصفهان تجلیل شد.این استاد اخلاق حوزه علمیه اصفهان فردی متواضع و پارسا بود که نزد حضرت امام(ره) برای فراگیری علوم دینی تلمذ کرده بود.
الازهر قدس را به قاهره آورد
مرکز اسلامی الازهر با صدور بیانیهای اعلام کرد: در راستای اجراییکردن توصیههای کنفرانس بینالمللی «یاری قدس» در قاهره و نامگذاری سال ۲۰۱۸ میلادی با نام قدس، این مرکز غرفه ویژهای را در چهلونهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب قاهره برای آگاهیبخشی درباره موضوع قدس، تاریخ و مقدسات اسلامی این شهر و تعرض رژیم اشغالگر اسرائیل به این مقدسات اختصاص خواهد داد.در این غرفه همچنین، منشورات و آثار تولیدی الازهر در قالب مجلات و کتابهای علمی و ادبی و تصاویری پانورامایی از تلاشهای الازهر در طول تاریخ بهعنوان قلعهای برای حفظ زبان عربی، میانهروی و هویت مصری در معرض دید عموم قرار خواهد گرفت.
فتوای محیط زیستی آیت الله صافی به شبهه ها پاسخ داد
حضرت آیت الله العظمی «صافی گلپایگانی» از مراجع عظام تقلید گفتند: بهره مندی از هوای پاک و محیط زیست سالم حق همه انسان ها بوده و تلاش برای حفظ محیط زیست یک وظیفه شرعی است.این مرجع عالیقدر جهان تشیع بهره مندی از هوای پاک و محیط زیست سالم را حق همه انسان ها و تلاش برای حفظ محیط زیست را یک وظیفه شرعی دانستند و افزودند: مسؤولان و نهادهای دولتی باید در مراقبت از محیط زیست پیشقدم باشند، از جمله اینکه شهرداری ها در شهرسازی باید علاوه بر معماری اسلامی، مسائل زیست محیطی را نیز رعایت کنند.
نصیحت تقدم آیت الله نجفی در علوم
آیت الله بشیر نجفی از مراجع تقلید نجف اشرف بر لزوم مقدم شمردن بحث علمی بر مسائل دنیوی توسط طلاب حوزه علمیه تأکید کردند.ایشان همچنین در دیدار جمعی از زائران بغدادی اظهار داشتند: محاسبه نفس و بررسی اشتباهات از اهمیت فراوانی برخوردار است و ما باید همواره به این مساله و مراتب تقوا و تقرب به پروردگار توجه ویژه ای داشته باشیم.این مرجع تقلید ادامه دادند: زیارت عتبات مقدس باید پایگاهی برای تصحیح مسیر زندگی و ترک اشتباهات و گناه ها باشد.
حوزه علمیه درب را به روی عاشقان علم گشود
محمود خالقی پیش از ظهر امروز در نشست خبری که با موضوع پذیرش سراسری حوزه های علمیه خواهران در این مرکز برگزار شدگفت: از امروز 3 بهمن ماه پذیرش سراسری حوزه های علمیه خواهران درسطح 2، 3 و 4 همانند سال های گذشته شروع شده و تا 30 بهمن ادامه خواهد داشت.معاون آموزش حوزه های علمیه خواهران با بیان اینکه در سطح دو پذیرش بدون آزمون کتبی و در دو مقطع دیپلم و سیکل قدیم از طریق جذب بالاترین معدل و قبولی در آزمون شفاهی خواهد بود، عنوان کرد: شیوه تحصیل در سطح دو به صورت حضوری و نیمه حضوری است، یعنی پذیرفته شدگان 190 واحد را به صورت حضوری و نیمه حضوری خواهند گذراند. در حال حاضر تعداد شاغل به تحصیل ۶۵ هزار نفر در سه مقطه ۲، ۳ و ۴ می باشند و تعداد فارغ التحصیل درسطح دو ۴۰ هزار نفر می باشند.