شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
تصاویر/ آئین گشایش مرکز پژوهش های اسلامی نورالزهرا(س)

حوزه/ مدیر حوزه علمیه خواهران استان قم گفت: توسعه کمی در حوزه های علمیه قم فی الجمله به حد مطلوبی رسیده است، اما در زمینه کیفی آن رشد را نداشته، یعنی به لحاظ مباحث پژوهشی، علمی، تبلیغی و محتوایی حوزه علمیه خواهران آن رشدی را که باید داشته باشند را نداشته است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام والمسلمین سید محسن صالح در آیین افتتاح مرکز پژوهش های اسلامی نورالزهرا(س) در منطقه پردیسان قم، اظهارداشت: آنچه از روایات معصومین(ع) در مورد شهر مقدس قم و ام القری جهان اسلام به ما رسیده است، بر می آید که این شهر از لحاظ معرفتی، علمی، دینی دارای جایگاه ویژه و ممتازی در جهان اسلام می باشد و وجود بارگاه منور حضرت فاطمه معصومه(س) و حوزه های علمیه همچنین مراجع معظم تقلید این ارزش و اعتبار را صدچندان کرده است.

وی با اشاره به وجود حوزه علمیه برادران و خواهران و صدها موسسه کوچک و بزرگ پژوهشی در قم افزود: امروز حوزه علمیه قم (برادران ) به عنوان یک نماد دینی و تفکر شیعه جایگاه مرجعی پیدا کرده و اما حوزه علمیه خواهران متاسفانه در شهر قم آن جور که باید رشد و نمو نداشته است.

حجت الاسلام صالح بیان داشت: توسعه کمی در حوزه علمیه خواهران به حد مطلوبی رسیده، اما در زمینه کیفی آن رشد را نداشته است.

مدیر حوزه علمیه خواهران استان قم گفت: در راستای کیفیت بخشی به حوزه های علمیه خواهران دراستان قم برنامه هایی را طراحی کرده ایم که از جمله می توان به در زمینه پژوهش؛ « راه اندازی این مرکز پژوهشی است که با هدف استفاده از ظرفیت های موجود در حوزه علمیه خواهران و استفاده بهینه از توانمندیهای بالقوه دربین خواهران طلبه است».

وی ادامه داد: چون رویکردها در سطح 3 حوزه عموماً پژوهشی و تحقیقاتی است و حوزه‌های ما در سطح ۲، ۳، ۴ یک بستری را نیاز دارند که آن توانمندی های پژوهشی و تحقیقاتی را به منصه ظهور برسانند، اولین هدفی که برای این مرکز پیش‌بینی شد این بود که از این مرکز در راستای این ظرفیت‌ها و توانمندی‌های استفاده شود.

حجت الاسلام والمسلمین  صالح بیان داشت: ایجاد یک محیط مناسب با فضای فعالیت بانوان پژوهشگر، فراهم آوردن فضایی اختصاصی ویژه طلاب خواهر به عنوان تنها مرکزی که توسط بانوان اداره می شود، تلاش و هم افزایی در خصوص تولید علم و حرکت پرتوان خواهران در این چرخه از جمله اهداف تاسیس این مرکز آموزشی می باشد.

وی اظهارداشت: برپایی کرسی های آزاد اندیشی به منظور بحث و بررسی مسائل اجتماعی و چالش های فکری، عقاید انحرافی، آموزه های فمینیستی وهر چیزی که این مخاطب و جامعه زن و خانواده را هدف قرار داده و پاسخگویی به آن از دیگر رویکردهای این مرکز می باشد.

مدیر حوزه علمیه خواهران استان قم اذعان داشت: ارتقاء و گسترش پژوهش های عالمانه واجتهادی بارویکرده موضوع شناسی وهمچنین پاسخگویی به مسائل مستحدثه زن و خانواده همچنین اینکه بتوانیم طلبه های خواهررا در طراز انقلاب اسلامی برسانیم طبیعتاً این مرکز زمینه‌سازی تربیت همچنین بانوان را فراهم می کند.

حجت الاسلام والمسلمین صالح خاطر نشان کرد: ارائه طرح های « اخلاق کاربردی » و « کلام کاربردی » از دیگر اقدامات جاری در این مدرسه می باشد بطوریکه برگزاری کارگاه‌های علمی همه در زمینه زن وخانواده می باشد.

مدیر حوزه علمیه خواهران استان قم افزود: طراحی رشته های پژوهشی سطح چهار با محوریت حوزه زنان و خانواده از جمله طرح های پیش روی این مرکز می باشد که با حمایت حجت الاسلام و المسلمین بهجت پور مدیر حوزه های علمیه خواهران کشور در سال جدید شاهد برپایی آن خواهیم بود.

انتهای پیام   313/17

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha