شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
کد خبر: 452677
۱۷ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۴:۴۳
استاد انصاریان

حوزه/مفسردقرآن و نهج البلاغه گفت: امام علی(ع) شخصیتی بی نظیر در شجاعت، عدالت و حق طلبی در طول تاریخ اسلام است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، استاد حسین انصاریان در جلسه هجدهم از سخنرانی های خود ویژه ماه مبارک رمضان در سالروز شهادت حضرت امام علی(ع) در مسجد حضرت امیر(ع) تهران عنوان کرد: امام علی(ع) در دفاع از حقانیت اسلام، مشقات و گرفتاری ها و بلایای زیادی را تجربه کرد اما در راه رضای خدا دست از مسیر حق و حقانیت برنداشت.

این مفسر قرآن کریم افزود: وجود مبارک اميرالمؤمنين(ع) یار و غمخوار رسول الله(ص) در شرایط نامساعد روزگار و در ایام بعثت بود. حضرت با همه مشکلات و سختی ها در برابر ظلم و ستم و در جهت برپا نمودن عدل و عدالت تلاش کرد.

وی خاطرنشان کرد: جانفشانی ها و رشادت های امیرالمومنین(ع) در بسیاری از موارد نجات بخش مکتب اسلام بود. او در انصاف و عدل زبانزد است، در واقع امام علی(ع) شخصیتی بی نظیر در شجاعت، عدالت و حق طلبی در طول تاریخ اسلام است.

استاد انصاریان بیان کرد: امیرالمومنین(ع) یک تنه در مقابل انحرافات و بدعت های بعد از رسول خدا(ص) ایستاد و حتی در این مسیر به شهادت رسید، اما عشق و ایمان خود را به حق و دین مبین اسلام از دست نداد.

وی اظهار کرد: زمانی که لازم بود جان پیامبر(ص) را نجات دهد، وقتی پرده از توطئه کفار برداشته شد و مشخص گشت که می خواهند شبانه پیامبر اسلام(ص) را به شهادت برسانند، آن هم قومی که از اقوام بودند و از ستمگرانی که مورد نفرت خدا قرار داشتند امام علی(ع) به جای پیامبر(ص) در بستر خوابید تا رسول الله به سلامت به مقصد برسد و اسلام دوام بیاورد.

این استاد حوزه عنوان کرد: امیرالمومنین(ع) جان خود را در طبق اخلاص قرار داد تا جان رسول الله(ص) را نجات دهد و اسلام تداوم یابد.

وی تصریح کرد: امام علی(ع) مظلوم زیست و مظلوم به شهادت رسید. او هر قدمی را برای رضای خدا برداشت و هر شمشیری را برای زنده نگاه داشتن دین اسلام بر سر کافرین فرود آورد و هیچ گاه از روی غرور و هوای نفس قدمی برنداشت.

استاد انصاریان گفت: امام علی(ع) نظریه جالبی در مورد زندگی و حیات انسان دارد و بر این باور است که انسان باید به دور از هواپرستى و خودپرستى و جهالت كه خطرناكترين بيمارى ها می باشد زندگی کند و فقط برای خدا قدم بردارد.

وی افزود: امام علی(ع) از چنان شخصیتی برخوردار بود که به گواه تاریخ و به گفته اهل تشیع و اهل تسنن جز برای خدا حرکت نکرد و غیر از راه حق و عدالت قدم برنداشت چنین انسانی می تواند الگوی ما در زندگی باشد تا در مسیر حق گام برداریم و اسیر انحرافات و هوای نفس نشویم.

این استاد اخلاق یادآور شد: فصل فصل زندگی امیرالمومنین(ع) سرشار از عبرت و درس برای درست زیستن است حتی در شهادت اش نیز درس های گرانبهایی وجود دارد که اهل دل و اهل حق آن را درک می کنند.

وی خاطرنشان کرد: اگر مقایسه ای در زندگی روزمره خود با زندگی سراسر کرم و نور و اکرام و حق پرستی و عدالت جویی امیرالمومنین(ع) داشته باشیم آن گاه می توانیم بگوئیم که شیعه واقعی اش هستیم و یا فقط در کلام خود را پیرو مکتب اش می دانیم.

استاد انصاریان اظهار داشت: امام علی(ع) برای انسان و انسانیت احترام زیادی قائل بود و حتی بر دشمنان خود ظلم و ستم روا نمی داشت و جز راه حق نمی شناخت و در حکومت داری جز حرکت بر عدالت قدمی برنداشت.

استاد انصاریان گفت: او هدایت انسان و گسترش اخلاق در جامعه و تحقق عدالت را اصل مهمی می دانست و همه لحظه های زندگی او پیامی از پاکی و صداقت داشت.

این استاد حوزه تصریح کرد: امام علی(ع) حتی به شقى ترين مردم نیز نیکی می کرد. او حتی در مورد قاتل خود سفارش کرد مبادا وقتی کشته شوم دیگران را قصاص کنید من تنها یک ضربت خورده ام و شما نیز تنها یک ضربت فرود آورید. این منش علی(ع) یعنی اینکه حتی نمی خواهد در برابر قاتل اش که شقی ترین فرد است ظلمی روا شود.

وی اظهار کرد: عزاداری برای امام علی(ع) اجر و پاداش زیادی دارد، چرا که نشانی از ولایتمداری و عشق به ائمه اطهار(ع) است. شیعیان در غم و شادی امامان شریک هستند و با سوگواری در شهادت امام علی(ع) دل حضرت فاطمه زهرا(س) را شاد و خرسند می کنیم.

انتهای پیام   ۳۱۳/۱۷

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha