به گزارش خبرنگار خبرگزاری«حوزه»، حجتالاسلام والمسلمین ملکی عصرامروز در هفدهمین هماندیشی و دانشافزایی معاونان تهذیب و تربیت حوزههای علمیه که در ساختمان مرکز مدیریت حوزه های علمیه برگزار شد به موضوع جایگاه «شورای تهذیب استان» و «استاد اخلاق استانی» اشاره کرد و گفت: مسئله تربیت غیر از آموزش است. آموزش را با کتک و تنبیه می توان به دانش آموز فهماند.
معاون تهذیب حوزههای علمیه افزود: ولی با آییننامه، تنبیه و کتک نمیتوان رشد معنوی و تهذیبی ایجاد کرد.
وی بابیان اینکه استاد اخلاق، باید از همه بالاتر باشد و بزرگان معتقدند عقاید مهمتر از اخلاق است، اظهار داشت: به همین دلیل باید سعی کرد عقاید طلاب را درست کرد و در مسیر صحیح قرارداد.
حجتالاسلام والمسلمین ملکی گفت: معتقدم اگر عقاید طلاب درست شود، قطعاً سایر موارد در ارتباط با رفتار طلاب درست خواهد شد و از همه مهمتر به طلاب انگیزه خواهد داد.
معاون تهذیب حوزههای علمیه افزود: نکته بعدی، اهمیت بحث اخلاق بعد از عقاید است. به همین دلیل باید بدانیم طرح جامع تربیتی تعیینکننده چارچوب اولیه برای رشد تربیتی است و اگر مدیران، اساتید و معاونان تهذیب به راهکارهایی رسیدند که میتوان اخلاق و تربیت طلاب را در مدارس رشد داد، ارائه دهند. نباید فکر کرد که طرح جامع تربیتی پایان کار است.
وی بابیان اینکه شورای تهذیب دنبال ایجاد فضای معنوی و رشد اخلاق است، گفت: نقش شورای تهذیب در اجرای مباحث تربیتی مهم است. راهاندازی شورای تهذیب استان برای حمایت از برنامههای تهذیبی امری ضروری است و نباید از آن غفلت کرد.
وی بابیان اینکه کار معاونان تهذیب تنها ارائه طرح برای رشد معنوی و اخلاقی طلاب مدارس علمیه است، اظهار داشت: معاونان تهذیب نباید غیر از این وظیفه، کار دیگری که در حیطه مدیریت است، انجام دهند.
معاون تهذیب حوزههای علمیه اظهار داشت: معاون تهذیبی، میتوانند مهذب و اجراکننده مباحث اخلاقی و تربیتی باشد که وارد مباحث تنبیهی و مباحثی که در ارتباط با مدیر مدرسه است، نشوند.
حجتالاسلام والمسلمین ملکی گفت: موضوع دیگر بحث فضای مجازی است. اگر فرزندان کریمانه تربیت شوند، به دنبال مباحثی مانند فضای مجازی نخواهند رفت.
وی بر شناسایی اساتید اخلاق، استفاده از ظرفیت وفرصت های نهادهای مختلف در استانها تأکید کرد.
313/40