چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024
محمد حسنی

نشست شناخت ماهیت سینما به همت انجمن سواد رسانه ای طلاب در قم برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، دکتر محمد حسنی، طی سخنانی در نشست شناخت ماهیت سینما که به همت انجمن سواد رسانه طلاب در نگارستان اشراق برگزار شد، با اشاره به رویکرد پدیدارشناختی در درک ماهیت سینما اظهار داشت: وقتی ذهن متعارف در جامعه ما به سینما التفات می کند، گاه به خود فیلم و کارگردان و یا بازیگر توجه پیدا می کند و بعضاً نیز به وجوه سیاسی و اجتماعی فیلم که برآمده از پیام آن است متوجه می گردد.

رئیس مرکز فرهنگی و هنری دفتر تبلیغات اسلامی افزود: البته عده ای نیز در توجه به ماهیت و ذات سینما به مسایل سازمانی نگاه می کنند مثلاً این که در حال حاضر رییس سازمان سینمایی و عوامل وی چه کسانی و با چه گرایش هایی هستند و چه کارنامه ای داشته اند.

وی اضافه کرد: چنین مواجه ای البته مواجه طبیعی نیست، چه آن که برای پدیدارشناختی که غایت ما در اینجاست باید از این مباحث صرف نظر کرد تا بتوان ماهیت سینما را بر اساس این رویکرد علمی شناخت.

حسنی بیان داشت: در واقع بحث ما این است که بدانیم خود سینما چیست و حال آن که عموماً ما با برون دادهای سینما و حواشی آن توجه کرده ایم که ناگفته نماند این مباحث حاشیه ای برای دعواهای ژورنالیستی و جار و جنجال ها در جامعه فی نفسه دارای جذابیت است، مثلاً این که فلان بازیگر فلان حرف یا موضع را داشته و در فلان مجلس یا همایش فلان تیپ را زده است.

وی گفت: امروزه هم که می بینیم وجوه سلبریتی ها به داغ بودن این مباحث به خصوص درفضای مجازی دامن زده، اما آنچه حقیقتاً مدنظر ماست این که نخست بدانیم که خود سینما چیست تا بعد به فهم درست از فیلم های سینمایی دست یابیم.

رئیس مرکز فرهنگی و هنری دفتر تبلیغات اسلامی همچنین با اشاره به این نکته که شناخت دقیق سینما و مولفه ها و شاخصه های آن به ما کمک می کند که به تحلیل درست از فیلم ها برسیم، خاطرنشان کرد: یک سری چیزها را نمی توان از ذات و ماهیت سینما حذف کرد و اولین چیزی که از سینما نمی توان حذف کرد، تکنولوژی است چرا که سینما محصول تکنولوژی است و اگر این را کنار بگذاریم دیگر سینما، سینما نیست.

وی افزود: از دیگر چیزهایی که نمی توان از سینما حذف کرد، داستان است یعنی یک ماجرایی را در فیلم تعریف می کنیم، ضمن آن که تصویر نیز از دیگر شاخصه های الزامی سینماست.

۳۱۳/۸

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha