پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
میزگرد بررسی مشکلات زائران و ارائه گزارش عملکرد خادمان اردوزبان، آذری‌زبان، لاتین‌زبان وافغانستانی در نشست تجلیل از فعالان مردمی جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی

حوزه/ مشکلات و وضعیت زائران اردوزبان، آذری‌زبان، لاتین‌زبان و افغانستانی اربعین حسینی طی میزگردی در نشست تجلیل از فعالان مردمی جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی در عرصه اربعین مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری«حوزه»، میزگرد بررسی مشکلات زائران و ارائه گزارش عملکرد خادمان اردوزبان، آذری‌زبان، لاتین‌زبان وافغانستانی در نشست تجلیل از فعالان مردمی جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی در عرصه اربعین، در قرارگاه منتظران شهادت مسجد مقدس جمکران برگزار شد.

نماینده زائران و خادمان اربعین حسینی افغانستانی طی سخنانی با اشاره به اینکه افغانستان یکی از محروم‌ترین و مظلوم‌ترین کشورهای منطقه است، اظهار کرد: شیعیان این کشور در داخل افغانستان نیز با برچسب انقلاب اسلامی مورد توهین قرار می‌گیرند و با مشکلات مختلفی روبرو بوده‌اند اما همچنان پای آرمان‌های انقلابی مانده‌اند.

حجت‌الاسلام  سید ثارالله ظهوری اضافه کرد: رابطه دیپلماسی میان عراق و افغانستان مطلوب نیست به همین علت کشور سومی باید به‌عنوان رابط باشد تا ویزای افغانستانی‌ها را برای ورود به عراق صادر کند که ایران اسلامی در اربعین و ایام مختلف سال این رسالت را بر عهده دارد اما آخرین زائران سفر اربعین، زائران افغانی هستند چراکه روند صدور دو ویزا برای ورود به ایران و بعد از آن ورود به عراق بسیار طول می‌کشد.

وی تصریح کرد: نیروهای ارزشی و انقلابی نظام اسلامی باید نسبت به روند صدور ویزای افغانستانی‌ها ورود کنند و درخواست‌های لازم را از وزارت خارجه داشته باشند تا مشکل رفع شود.

حجت‌الاسلام  ظهوری خاطرنشان کرد: افغانستانی‌ها در ایران اسلامی نیازمند یک محبت و نگاه ویژه هستند که امسال با محوریت آستان قدس رضوی و سپاه پاسداران این موضوع مورد توجه قرار گرفت چراکه زائران را از مرز افغانستان تا مرز عراق به صورت ویژه استقبال می‌کردند به همین علت باید بگوییم که دعای خیر این زائران افغانی حامی خادمان ایرانی اربعین و نظام اسلامی خواهد بود.
ظهوری ادامه داد: خادمان اربعین حسینی باید بدانند که خدمت به زائر بین‌المللی امام حسین(ع) در حقیقت تقویت نظام جمهوری اسلامی و زمینه‌سازی برای ظهور امام زمان(عج) است.

همچنین، نماینده زائران و خادمان اردو زبان طی سخنانی با اشاره به اینکه اردوزبان‌ها بعد از فارسی‌زبان‌ها و عربی‌زبان‌ها بیشترین آمار جمعیت زائران اربعین را به خود اختصاص می‌دهند، اظهار کرد: پاکستانی‌هایی که با زبان اردو در اربعین حسینی به برپایی موکب اقدام کرده‌اند رویکردهای انقلابی دارند و فعالیت‌های مطلوبی را دنبال می‌کند اما کار تشکیلاتی در میان روحانیون و انقلابیون ضعیف است چراکه ما نیاز داریم موکب‌های انقلابی اردوزبان با حضور نمایندگان کشورهای مختلف برپا شود.
حجت‌الاسلام  ضمیر جعفری بر لزوم برگزاری مراسم‌های دسته‌جمعی به زبان اردو با رویکردهای انقلابی تاکید کرد و گفت: دسته‌جات عزاداری که در حرم‌های مطهر نیز حضور می‌یابند می‌توانند با استفاده از نیروهای انقلابی تشکیل شوند.

در ادامه این نشست، نماینده زائران و خادمان آذری‌زبان اربعین با اشاره به اینکه نزدیک به 80 درصد جمعیت 10 میلیون نفری کشور آذربایجان را شیعیان تشکیل می‌دهند، عنوان کرد: حکومت این کشور ایران‌هراسی را با حمایت رژیم صهیونیستی به صورت ویژه دنبال می‌کند و در این راستا نیز برای ضربه‌زدن به مساجد، حجاب و عفاف، عاشورا و اربعین نیز تلاش‌های بسیاری را برداشته است.

حجت‌الاسلام توحید بایلی خاطرنشان کرد: سال 2015 دو هزار نفر از مردم آذربایجان به اربعین می‌آمدند اما امسال این آمار به نزدیک به 30 هزار نفر رسیده و این نشان می‌دهد که با افزایش فشارهای دشمنان، مقاومت و حسینی بودن مردم هم بیشتر می‌شود.

وی با بیان اینکه گروهک‌های تکفیری نتوانسته به اهداف مورد نظر خود در آذربایجان برسد، عنوان کرد: امسال برای نخستین بار به نام شهدای آذربایجان موکبی را در راستای میزبانی از زائران برپا کردیم و با تلاش 30 ساله ایران‌ستیزانه حکومت آذربایجان مقابله کردیم.

حجت‌الاسلام  بایلی با تاکید بر اینکه دشمن به صورت مستمر به دنبال جلوگیری از افزایش جمعیت زائران اربعین است، تصریح کرد: وهابیت در دو سال اخیر در آذربایجان فعالیت‌های خود را توسعه داده و در میان کاروان‌ها حضور می‌یابند تا اعتقادات مردم را سست و تفرقه‌افکنی را دنبال کنند اما تاکنون نتوانسته به هدف خود نرسیده‌اند.


نماینده زائران و خادمان لاتین‌زبان اربعین در پایان این نشست، با اشاره به اینکه ظرفیت جهانی حرکت امام حسین(ع) فقط محدود به غرب آسیا نیست، عنوان کرد: بسیاری از عاشقان امام حسین(ع) و سربازان ایشان از راه‌های بسیار دور خود را به اربعین می‌رسانند.

مهدی دردشتیان خاطرنشان کرد: یکی از اتفاقاتی که دشمن را متحیر کرده انعکاس رسانه‌ای اربعین است و دشمن همچنان منفعلانه سیاست بایکوت خبری اربعین را دنبال کرده است و ما باید قبل از اینکه دشمن حرکتی را انجام دهد باید سیاست و نگاه او را پیش‌بینی و اقدامات لازم را دنبال کنیم.
 

وی با بیان اینکه جذاب اربعین برای غربی‌ها دوچندان است، مطرح کرد: هزینه سفر اربعین برای حضور زائران لاتین‌زبان در عراق بسیار بالاست به همین علت باید روشی را برای کاهش هزینه‌ها پیدا کنیم تا جمعیت انقلابیون لاتین‌زبان نیز در اربعین قابل توجه شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha