پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
صافی

رئیس مؤسسه آموزش عالی حوزوی مجتهده امین، گفت: تحصیل در حوزه علمیه باید موجب رشد تقوا و تهذیب نفس شود، مبادا کسب علوم حوزوی سبب فخرفروشی و تکبر و تعصب شود.

به گزارش خبرگزاری «حوزه» از اصفهان، حجت الاسلام و المسلمین صافی اصفهانی، رئیس مؤسسه آموزش عالی حوزوی مجتهده امین، صبح امروز در نشست ویژه خانواده های طلاب این مؤسسه با اشاره به سخن امام زمان که فرموده اند: «فما یَحبِسُنا عنهم الا ما یتقبل بنا مما نُکرهه و لانُؤثره»، اظهار داشت:  هیچ چیز جز اعمال ما مسلمانان که ناخوشایند آن امام بزرگوار است، آن حضرت را از ما محبوس و غایب ننموده است؛ گرچه هم اکنون نیز مطابق فراز «بِیُمنِه رُزِقَ الوَری» در دعای عدیله، همه ی عالَم و آدم، ریزه خوار حضور این واسطه فیض الهی هستند، لکن اگر جامعه بشری ظرفیت ها و قابلیت های لازم را در خود ایجاد نماید، امام زمان(عج)، علاوه بر حضور، ظهور نیز خواهند یافت.

طلاب برای توسعه معنوی باید شرح صدر داشته باشند

وی با اشاره به سوره مبارکه«شرح» و نسبت دادن آن به خانواده های حوزوی، ابراز داشت: این سوره مخصوص افرادی است که برای تبلیغ آرمان های اسلام و تشیع، تلاش می کنند، خداوند در این سوره می فرماید که باید سینه گشاده و ظرفیت تحمل بالا داشت تا بتوان در جامعه توسعه معنوی ایجاد کرد.

رئیس مؤسسه آموزش عالی حوزوی مجتهده امین از وجود سختی و به تعبیر قرآن «عُسر» در راه تبلیغ دین خدا بر اساس دو گزاره این سوره قرآن یاد کرد و گفت: اما خداوند متعال این نوید را هم به مبلغان دین می دهد که متاقب این سختی ها، آسایش و «یُسر» رخ می گشاید. امروز مصداق عینی این بشارت قرآنی در میان طلاب خواهر این مؤسسه مشهود است که علیرغم سختی تحصیل تخصصی سطح 3 و 4 در کنار انجام وظایف همسر داری و بچه داری، چگونه در بیشتر جشنواره های علمی و فرهنگی رتبه آوری و کسب افتخار دارند.

نوید قرآن به ترفیعات معنوی

 صافی اصفهانی با اشاره به آیه«رفعنا لک ذکرک» در سوره ی شرح، تصریح کرد: خداوند به کسی که در راه تبلیغ دین گام بر می دارد ترفیع معنوی می دهد و لذا ما طلبه ها نیز برای نیل و دستیابی به ترفیعات معنوی پروردگار متعال، باید لزوما به شناخت و گسترش دین اسلام بپردازیم.

وی با اشاره به آیاتی از قرآن کریم مبنی بر ارائه ترفیعات به گروه های ویژه از انسان ها، بیان داشت: یکی از این گروه های درجه دار معنوی بر اساس آیه«...والذین اوتوا العلم درجات»، کسانی هستند که در راه دانش اندوزی و تعلیم و تعلم تلاش می کنند.

رئیس مؤسسه آموزش عالی حوزوی مجتهده امین با اشاره به هم آغوشی تحصیل و تهذیب در قرآن کریم، گفت: تحصیل در حوزه علمیه باید موجب رشد تقوا و تهذیب نفس شود، مبادا کسب علوم حوزوی سبب فخرفروشی و تکبر و تعصب شود، بلکه باید بعد از فارغ التحصیلی از حوزه، وارستگی اخلاقی در طلاب خواهر مشهودتر باشد و گام ها به سمت خداوند تندتر و استوارتر شود نه اینکه مایه حجاب و دوری آنان از پروردگار متعال شود.

طلاب همواره آموزه های سوره«شرح» را در نظر داشته باشند

صافی اصفهانی ضمن تفسیر دیگر آیات سوره شرح، توجه مستمر به اشارات این سوره را به طلاب و خانوده های آن ها توصیه کرد و افزود: چقدر خوب است که این سوره را نصب العین خود سازیم و هیچگاه نویدها و بشارت های آن را از یاد نبریم و مرحله به مرحله طبق آیات این سوره گام های خود را در راه تبلیغ دین خدا تنظیم و استوار نماییم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha