شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
حجت الاسلام حکمت حکیمی فر

حوزه/ مدیر مدرسه علمیه امام صادق (ع) شهرستان بیجار گفت: تورم حاصل از سیل نقدینگى هم بر زندگى مردم فشار مى‌آورد و هم تولید را زمین‌گیر مى‌كند. این نقدینگى باید به سمت تولید هدایت شود. براى این كار ضرورى است مجلس و دولت با استفاده از مالیات‌هاى تنظیمى مانند «مالیات بر عایدى سرمایه» رفتار فعالان اقتصادى را هدایت كنند.

حجت الاسلام حکمت حکیمی فر در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری«حوزه» در استان کردستان، اظهار داشت: متاسفانه در اقتصاد كشور كانال كشى‌هاى لازم نشده و نقدینگى به جاى رفتن به سمت تولید و تقویت تولید، آزادانه مى‌تواند در بخش‌هاى غیرتولیدى فعالیت كند و با ریسك كم و سود زیاد همراه باشد.

مدیر مدرسه علمیه امام صادق(ع) بیجار گفت: در ماه‌هاى گذشته بازار ارز و سكه اصلى‌ترین محل جولان نقدینگى بود و كم كم این نقدینگى به‌سوى بازار مسكن در حال حركت است. این وضعیت به ضرر تولید تمام خواهد شد.

این استاد حوزوی افزود: تورم حاصل از سیل نقدینگى هم بر زندگى مردم فشار مى‌آورد و هم تولید را زمین‌گیر مى‌كند. این نقدینگى باید به سمت تولید هدایت شود. براى این كار ضرورى است تا مجلس و دولت با استفاده از مالیات‌هاى تنظیمى مانند «مالیات بر عایدى سرمایه» رفتار فعالان اقتصادى را هدایت كنند.

حجت الاسلام حکیمی فر تاکید کرد: یك كار دیگرى كه مى‌تواند با مشاركت مردم صورت بگیرد و مشكل نقدینگى بنگاه‌هاى تولیدى را مرتفع كند، مشاركت مالى مردم در بخش‌هاى تولیدى است.

وی تصریح کرد: در حال حاضر صندوق ‌هاى قرض الحسنه كوچك و بسیارى در سراسر كشور وجود دارد كه با سرمایه مردم، به وام‌دهى به مردم مشغول هستند. این صندوق‌ها مى‌توانند محملى براى مشاركت مردم در فعالیت‌هاى اقتصادى تولیدى باشند. سرمایه‌هاى خرد زیادى در میان مردم وجود دارد كه اگر نهادهاى واسط مالى (غیر از بانك) فعال شوند، مى‌توانند پلى میان مردم و تولیدكننده باشند.

مدیر مدرسه علمیه امام صادق(ع) بیجار ادامه داد: متاسفانه عملكرد بانك‌ها بسیار بد بوده است و دیگر نمى‌توان به آن‌ها تكیه كرد. باید صندوق‌هاى قرض‌الحسنه مردمى این خلاء را پر كنند. با این كار بخش مهمى از نیاز واحدهاى تولیدى به نقدینگى مرتفع خواهد شد.

این استاد حوزوی در پایان سخنان خود یادآور شد: اگر مشكل نقدینگى واحدهاى تولیدى حل شود، آن‌ها مى‌توانند از فرصت ایجاد شده ناشى از گران شدن كالاى خارجى استفاده كرده و بازارهاى داخلى و حتى بازارهاى خارجى را از كالاى ایرانى پر نمایند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha