پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
آیت الله العظمی فاضل

حوزه/ نهمین پیش‌نشست همایش ملی «دیدگاه‌های علوم قرآنی آیت‌الله‌العظمی فاضل لنکرانی»، در سالن شهید صدر مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) قم برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری «حوزه»، حجت‌الاسلام قمرزاده، دبیر علمی این همایش ملی، ضمن اشاره به پیشینه آغاز به کار دبیرخانه همایش، اظهار داشت: این همایش به جریانی علمی در سطح ملی تبدیل شده است و مجموعه‌ای از خواص علمی، اندیشمندان، دانشجویان و طلاب در آن همکاری نموده‌اند.

دبیر علمی همایش، قرآن کریم را مهم‌ترین پایه رشد این همایش عنوان کرد، ابراز داشت: شخصیت شاگردپروری آیت‌الله‌العظمی فاضل لنکرانی فضا را برای برگزاری چنین همایش‌هایی آماده‌تر نموده است.

وی تبیین دقیق کتاب مدخل التفسیر  و مقابله با مهجوریت این کتاب را در محافل علمی، از مهم‌ترین اهداف برگزاری این همایش عنوان کرد و ابراز داشت: آیت‌الله‌العظمی فاضل در آثار اصولی و فقهی نیز دربردارنده مباحث قرآنی است که برخی از آنها در کتاب تخصصی مدخل التفسیر بیان نشده است.

حجت‌الاسلام قمرزاده ارائه فایل‌های الکترونیکی آثار آیت‌الله‌العظمی فاضل لنکرانی و بارگزاری آن را در سایت همایش ملی، از اقدامات این دبیرخانه عنوان کرد و ابراز داشت: در سایت همایش، 150 عنوان و موضوع پیشنهادی برای جهت‌دهی به پژوهش دوستان معرفی شده است.

وی با بیان این که به دلیل استقبال و درخواست پژوهشگران، امکان دریافت مقالات تا 23 بهمن‌ماه سال جاری تمدید شده، اظهار داشت: جامعه‌المصطفی از بزرگ‌ترین نهادهای همکار در برگزاری این همایش ملی به شمار می‌رود.

دبیر علمی همایش توجه به استانداردهای پژوهشی را از تأکیدات دبیرخانه همایش عنوان کرد و یادآور شد: رویکرد تبیینی، شیوه‌شناسی و روش‌شناسی، تطبیقی و مقایسه‌ای، رویکرد نقادانه به دیدگاه‌ها، رویکرد استخراجی و نیز رویکرد بینارشته‌ای، از مهم‌ترین رویکردهای پژوهشی مورد نظر دبیرخانه همایش است.

حجت‌الاسلام قمرزاده در پایان افزود: در این همایش، ضمن ارائه گواهی به مقالات دریافتی و معرفی مقالات برتر، مقالات حائز رتبه به ترتیب ارزشمندی پژوهشی، در نشریات علمی- پژوهشی، علمی- ترویجی یا علمی- تخصصی چاپ خواهد شد.

حجت‌الاسلام امینی نیز در ادامه این پیش‌نشست علمی، با اشاره به این که ارتباط روحانی با علما در زندگانی آدمی تأثیرگذار است، خاطرنشان کرد: استحکام، استقامت و پایداری نظام اسلامی، مدیون تلاش علما و مراجع تقلید است، امیدواریم بتوانیم با این همایش، گوشه‌ای از دیدگاه‌های قرآنی آیت‌الله‌العظمی فاضل لنکرانی را به پژوهشگران معرفی نماییم.

وی، در ادامه، ضمن تبیین تاریخچه‌ای از زندگی آیت‌الله‌العظمی فاضل لنکرانی، به فرازهایی از زندگی پرخیر و برکت معظم‌له اشاره نمود و ابراز داشت: مرحوم آیت‌الله‌العظمی فاضل لنکرانی سال‌های متمادی پنجشنبه و جمعه را منحصراً در اختیار مباحث قرآنی قرار داده بود و کتاب مدخل التفسیر را به رشته تحریر درآورد.

سخنران این پیش‌نشست علمی با اشاره به این که مبانی و قواعد تفسیری آیت‌الله‌العظمی فاضل لنکرانی در همه آثار معظم‌له موج می‌زند، تصریح کرد: آیت‌الله‌العظمی فاضل لنکرانی در آثار خویش، به ویژه کتاب مدخل التفسیر، توجه ویژه‌ای به بیان شبهات و پاسخ آنها داشت.

وی، در ادامه، ضمن معرفی کتاب مدخل التفسیر آیت‌الله‌العظمی فاضل لنکرانی، اظهار داشت: اعجاز قران، قراء و قرائات و بخش عدم تحریف قرآن کریم، از مهم‌ترین مباحث مطرح‌شده در این کتاب به شمار می‌رود.

حجت‌الاسلام امینی به مباحث قرآنی آیت‌الله‌العظمی فاضل در کتاب‌های دیگر اشاره نمود و ابراز داشت: کتاب اصول فقه شیعه (اثبات قرآنیت قرآن به وسیله تواتر)، اخلاق فاضل (عظمت قرآن، اعجاز قرآن) و ایضاع الکفایه و آیه التطهیر، از آثار دربردارنده مباحث قرآنی است.

وی با بیان این که آیت‌الله‌العظمی فاضل لنکرانی، بطن قرآن و کشف آن را ویژه اهل‌بیت(علیهم‌السلام) می‌دانست، خاطرنشان کرد: آیت‌الله‌العظمی فاضل لنکرانی نظر جدیدی درباره بطن قرآن می‌داد و هفت بطن یا هفتاد بطن را به معنای وجوه و احتمالات متعدد معنای آیه می‌دانست.

حجت‌الاسلام امینی، در پایان، با تأکید بر این که آیت‌الله‌العظمی فاضل از علوم قرآنی استفاده‌های اخلاقی زیادی داشت و زمینه تدبر در قرآن را بسیار زیاد می‌دانست، یادآور شد: رعایت انصاف، سعه صدر و پرحوصله بودن در پاسخ به شبهات، از مهم‌ترین ویژگی‌های آیت‌الله‌العظمی فاضل لنکرانی به شمار می‌رود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha