خانم طاهره سادات ضیاحسینی در گفتگو با خبرگزاری «حوزه» از گلستان، بیان کرد: بى گمان، يكى از اوصاف اصلى آدمى «انديشه ورزى» است؛ انديشه ورزى و توليد گزاره هاى فكرى جز در فرايند پژوهش، كنجكاوى ها و كنكاش هاى روشمند علمى ميسر نمی شود.
وی، فرايند تقويت و توسعه نهادهاى علمى و فرهنگى در جامعه را در سايه بهره گيرى از يافته هاى پژوهشى ممکن دانست و افزود: امروزه آنچه ماندگارى و پيشرفت علمى، فرهنگى، اقتصادى و حتى سياسى يك جامعه را در پى دارد، پژوهش و توليد دانش است.
معاون پژوهش مرکز تخصصی الزهرا(س) گرگان ادامه داد: براى دستيابى به پيشرفت هاى سريع علمى، هم افزايى در تحقيقات، کم كردن شكاف علمى با جوامع پيشرفته و دسترسى به رفاه و امنيت اجتماعى پايدار، بايد به توليد، مديريت دانش و استفاده از ظرفيت هاى انسانى و مادى به طور مستمر و بهينه روى آورد.
ضیاحسینی، جلوگيرى از كارهاى تكرارى و موازى، تبديل دانش ذهنى به عينى، پرورش تفكر علمى و ارتقاى توانمندى هاى متدولوژيك، فرهنگى و ... براى تربيت پژوهشگران عرصه هاى مختلف را از طريق ترويج و اشاعه فرهنگ پژوهش، نوآورى و خلّاقيت میسر دانست.
وی، حوزه علميه را به عنوان يكى از مهم ترين مراكز توليد علم برشمرد و توضیح داد: بخش عمده و مهم حوزه های علمیه، تربیت محقق است، لذا براى طى نمودن اين مسير چاره اى جز ترويج اخلاق، حمايت از دانش پژوهان جهت ارتقاى بينش و منش علمى و دميدن روح اميد و نشاط در بين طلّاب و پژوهشگران حوزوى وجود ندارد.
استاد حوزه خواهران خاطرنشان کرد: اهتمام به برنامه ریزی جامع پژوهشی، گسترش سواد پژوهشی طلاب در تمام سطوح، ایجاد روحیه پرسشگری و زمینه رقابت سالم طلاب در عرصه های علمی-پژوهشی از ضرورت هایی است که باید وجهه همت برنامه ریزان و مدیران قرار گیرد.
ضیاحسینی در خاتمه اظهار امیدواری کرد: با استعانت از خداوند متعال و رهنمودهای هوشمندانه مقام معظم رهبری، زمینه حضور فعال و اثرگذار حوزه های علمیه در عرصه جهانی، بیش از پیش مهیا شده و شاهد شکوفایی حوزه ها در عرصه تحقیق و پژوهش باشیم.