به گزارش خبرنگارخبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام والمسلمین وزیری فرد در نشستی که با موضوع گرامیداشت هفته پژوهش و ا حضور اساتید و طلاب درمدرسه علمیه علی بن موسی الرضا(ع) قم برگزار شد گفت: وقتی طلبه وارد حوزه می شود، لازم است برای آینده خود، هدف و تصویری را ترسیم کند، این سخن را بسیاری از افراد در حوزه و دانشگاه نمی دانند.
این پژوهشگر افزود: وقتی طلبه وارد حوزه شد، لازم است در آینده مدرس، مبلغ و یا محقق و پژوهشگر باشد.
وی عنوان کرد: پژوهشگر موفق کسی است که اهل تحقیق باشد، منابع مختلف در ارتباط با موضوعات مختلف را ببیند، تولید علم کند و مشکلی را در جامعه حل نماید. محقق کسی نیست که محتوای علمی دیگران را جمع کند و ارائه دهد.
معاون پژوهش سابق دانشگاه قم اظهار داشت: تحقیق دارای روند، شیوه و ابزار خاصی است که از جمله آن شناخت منابع و شناخت موضوع مناسب برای تولید علم است.
حجت الاسلام والمسلمین وزیری فرد با بیان اینکه شیعه دارای منابع غنی است و این منبع توانسته نقص پژوهش در شناخت موضوع را برطرف کند، گفت:در روایتی امام معصوم(ع) فرمودند« هر چیزی علم و قابل پژوهش نیست؛بلکه موضوعی علم است که کاشف باشد، انسان را به خدا برساند، اهداف خلقت دنیا را بیان کند، برای چه چیز انسان وارد دنیا شده و چه مسائلی انسان را از دین خارج می کند، پاسخ دهد».
این کارشناس دینی افزود:در معرفت خدای متعال همین انداز بس که قادر، رحیم، رحمان و بزرگ است. این خود موضوع با اهمیتی است و می تواند مسئله مهمی برای تحقیق و پژوهش قرار بگیرد.
وی عنوان کرد: امام(ع) می فرمایند« در مورد موضوعی باید تحقیق کرد که به علم انسان اضافه بیفزاید و اگر این گونه نباشد، آن موضوع ارزش تحقیق و پژوهش ندارد».
معاون پژوهش سابق دانشگاه قم اظهار داشت: اگر انسان به موضوع پژوهش شناخت درست نداشته باشد، ممکن است ده ها کتاب درباره فلان موضوع نوشته باشد، ولی هیچ ارزشی نداشته باشد، چون نتوانسته نیازی از این مسئله را برطرف کند.
313/40