سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۲۱ شوال ۱۴۴۵ | Apr 30, 2024
حسن روحانی پیش از سفر به ترکیه در فرودگاه مهرآباد

حوزه/ حجت الاسلام و المسلمین روحانی گفت:بیشتر همسایگان ما، از جمله ترکیه با یک بیان صریح به آمریکایی‌ها اعلام کردند که دوران دیکته کردن سیاست‌ها از طرف آمریکا به دیگران، به سر آمده است و آمریکا قادر نیست از هزاران کیلومتر فاصله، برای منطقه و روابط کشورها و ملت‌های بزرگ این منطقه نسخه‌پیچی کند.

به گزارش خبرگزاری «حوزه» از تهران به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی، عصر چهارشنبه و پیش از سفر به ترکیه در فرودگاه مهرآباد گفت: این سفر به دعوت رسمی رئیس جمهور ترکیه برای شرکت در پنجمین شورای عالی دو کشور انجام می گیرد و به طور طبیعی غیر از برگزاری جلسه شورای عالی با حضور روسای جمهور و اعضای دولت دو کشور، ملاقات دو جانبه با آقای رجب طیب اردوغان خواهم داشت و وزرا نیز در این سفر با همتایان خود ملاقات‌های دوجانبه دارند.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد:بیشتر همسایگان ما، از جمله ترکیه با یک بیان صریح به آمریکایی‌ها اعلام کردند که دوران دیکته کردن سیاست‌ها از طرف آمریکا به دیگران، به سر آمده است و آمریکا قادر نیست از هزاران کیلومتر فاصله، برای منطقه و روابط کشورها و ملت‌های بزرگ این منطقه نسخه‌پیچی کند.

وی افزود: در این سفر مباحث دو جانبه، منطقه‌ای، جهانی و بین‌المللی داریم. عمده گفتگوها درباره همکاری‌های اقتصادی بین دو کشور، بانکی و تجاری و در زمینه مسایل انرژی، نفت و گاز خواهد بود که در این زمینه‌ها اسنادی هم در این سفر به امضاء خواهد رسید.

حجت الاسلام و المسلمین روحانی با بیان اینکه در این سفر تجار و بازرگانان هم حضور دارند و یک همایش اقتصادی در آنکارا با حضور شرکت‌های خصوصی بین دو کشور برگزار خواهد شد، گفت: در این جلسه روسای جمهور دو کشور هم حضور خواهند داشت و زمینه بسیار خوبی برای توسعه روابط وجود دارد.

وی اظهار داشت: حجم روابط دو کشور در حال حاضر حدود 10 میلیارد دلار است که حجم بسیار پایینی است و همیشه در 2، 3 سال اخیر تأکید ما بر رسیدن به حجم روابط 30 میلیارد دلاری بوده که در این سفر هم بر همین اصل و همین نکته تأکید خواهیم کرد.

رئیس جمهور افزود: رفع موانع در روابط دوجانبه، گمرکات،‌مسایل صنعتی و سایر مسایل نیز مورد مذاکره و حل و فصل قرار خواهد گرفت.

وی با اشاره به اینکه در مناسبات با ترکیه به غیر از روابط دو جانبه، مسایل ترانزیتی هم برای ما بسیار مهم است، خاطرنشان کرد: راه‌های مواصلاتی جنوب به شمال و از طرفی جنوب به غرب، شرق به غرب از اهمیت برخوردار بوده و یکی از کشورهایی که در این زمینه می‌تواند اتصال خوبی بین کشورهای شرقی و غربی ما مخصوصاً از طریق راه‌آهن برقرار کند، کشور ترکیه است.

حجت الاسلام و المسلمین روحانی ادامه داد: در زمینه راه آهن یک مسیر و خط جدیدی هم در دست بررسی و توافق است که باید اجرا شود؛ الان قطار از ایران به دریاچه وان می‌رسد و آنجا باید واگن‌ها به صورت کشتی‌های رورو به آن طرف منتقل شود و یک خطی از شمال هم است که مستقیم از جلفا متصل می‌شود به دریای سیاه و این برای ما بسیار اهمیت دارد.

وی با بیان اینکه یکی از مسایل بسیار مهم در مناسبات ایران با ترکیه و همچنین روسیه، مذاکرات سه‌جانبه در رابطه با سوریه است، گفت: این مذاکرات ادامه دارد و اخیراً سه کشور در ژنو با هم مذاکره داشتند و به مراحل بسیار حساسی رسیدیم.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه راجع به سوریه همواره دو هدف بسیار مهم را دنبال می‌کردیم، اظهار داشت: امنیت سوریه و بازگشت مردم این کشور به وطن و خانه‌های خودشان و دوم اینکه سرنوشت سوریه در اختیار مردم سوریه باشد و آنها باید برای آینده خودشان تصمیم‌گیر باشند و در این سفر نیز همین دو هدف اصلی را دنبال خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه امنیت منطقه و مبارزه با تروریسم هم همیشه یکی از مسایل مهم بین دو کشور بوده است و اقدامات خوبی هم در زمینه مرزهای بین دو کشور داشتیم، افزود: هنوز هم باید همکاری‌ها نسبت به بحث مهاجرین را ادامه دهیم و راجع به محیط زیست هم یک بحثی داشته باشیم.

حجت الاسلام و المسلمین روحانی ادامه داد: ترکیه مشغول ایجاد یک دیوار در مناطق مرزی شرقی خودش یا غربی ایران است؛ مقداری از دیوارها کشیده شده و باید مسایل محیط زیستی مورد همکاری‌های دو طرف و مباحثه دو طرف قرار بگیرد که این مسأله را هم دنبال خواهیم کرد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha