شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
تصاویر/ مراسم بزرگداشت چهلمین روز ارتحال مرحوم آیت الله حائری شیرازی

حوزه/ آیت‌الله حائری شیرازی، ارادت ویژه ای به اهل بیت و خصوصا امام حسین(ع) داشت و اعتقاد خاصی به اشک برای مصیبت آن حضرت داشته و همواره از اشک تحت عنوان کیمیا یاد می‌کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا رنجبر شامگاه امروز در مراسم بزرگداشت اولین سالگرد ارتحال آیت‌الله حائری شیرازی که در مسجد اعظم حرم حضرت فاطمه معصومه(س) برگزار شد، عنوان کرد: برخی از افراد تنها هویت جسمی دارند و زمانی که نباشند هیچ خللی بوجود نمی‌آید، برخی نیز زمانی که باشند یا نباشند وجودشان مهم نبوده و بود و نبود آن‌ها تفاوتی ندارد.

وی افزود: علاوه بر این دو گروه، عده ای وجود دارند که چه باشند و چه نباشند وجود دارند و شهدا نیز از همین سنخ هستند، دسته چهارم گروهی هستند که وقتی زنده هستند قابل درک و دستیابی نیستند، اما زمانی که دستشان از دنیا کوتاه می‌شود، مردم آهسته آهسته با شان و شخصیت آن‌ها آشنا می‌شوند و این دسته عارفانی هستند که صاحب اندیشه الهی بوده و بالاترین مرتبه را دارا می‌باشند.

این محقق حوزوی گفت: خداوند به انسان می‌فرماید به داشته های مادی خود چشم ندوز و به رزق‌های معنوی که پروردگار به تو عطا کرده ارج بده، امام صادق نیز همواره بر رزق معنوی پروردگار تاکید داشتند.

حجت الاسلام رنجبر خاطرنشان کرد: همین که به ما اجازه داده می‌شود که پایمان به آستان اهلبیت(ع) باز شود، بسیار ارزشمند بوده و نباید آن را دست کم گرفت.

وی تاکید کرد: رضاخان که روزی سکان دار و پادشاه این کشور بود خود را شمر می‌نامید، اما امروز شخص اول مملکت و ناخدای این کشتی انقلاب در مواجهه با سختی‌ها به اهل بیت(ع) متوسل می‌شود.

این محقق حوزوی با بیان اینکه بالاترین رزق الهی، رزق اندیشه است، بیان کرد: مرحوم آیت‌الله حائری شیرازی  از رزق اندیشه بهره‌مند بود و برای خود از مال دنیا چیزی نداشت، در حالی که غرق ثروت و امکانات بوده و بسیاری از افراد را صاحب خانه کرد.

حجت الاسلام رنجبر با اشاره به اهمیت تفکر در دیدگاه آیت‌الله حائری مطرح کرد: این فقیه فقید همواره تاکید می‌کرد تفکر ارزشمند است و اگر با قیام در راه خدا همراه باشد، ارزش آن بسیار بیشتر خواهد بود، به عبارت دیگر تفکر اگر با قیام در راه خدا همراه باشد سعادت آور بوده و اگر یکی از این دو رکن نباشد ضلالت بار می‌شود، برای نمونه عده زیادی از داعشی ها در راه خدا قیام کرده اند، اما هیچ تفکری نمی‌کنند که این اعمال آن‌ها چقدر برای اسلام مضر است و بنابراین مسیر ضلالت را طی می‌کنند.

وی یادآور شد: برخی از افراد عبارت لا اکراه فی‌الدین را می‌خوانند و می‌گویند چرا آزادی نداریم، اما ادامه این آیه را نمی‌خوانند که می‌گوید آزادی در گرو آگاهی است، تمام انبیا برای آگاهی به رسالت رسیدند و پس از آگاهی مردم می‌توانند از میوه آن یعنی آزادی بهره مند شوند.

این محقق حوزوی  تصریح کرد: مرحوم آیت‌الله حائری از کنار هیچ سخنی به سادگی عبور نمی‌کرد و درباره مسائل مختلف تفکر می‌کرد و همواره می‌گفت که خدا اگر چیزی از ما می‌گیرد، شک نکنید که بهتر از آن را به شما خواهد داد.

حجت الاسلام رنجبر اضافه کرد: آیت‌الله حائری همواره مثال می‌زد که بادام هایی که پوستشان به آن چسبیده پوک و توخالی هستند و سپس می‌گفت انسان نیز همین گونه است و هر چه از کرامات انسانی دورتر باشد، بیشتر به پست و دنیا می‌چسبد.

وی اظهار داشت: آیت‌الله حائری این نکته که درون انسان پشت زبانش پنهان است را به درستی درک گرده بود و با توجه به سخن هرکس به شخصیت او پی می‌برد.

سخنران این مراسم  خاطرنشان کرد: آیت‌الله حائری این موضوع را که عده ای می‌گویند امام حسین طفل خود را در مفابل دشمن قرار نداد را رد می‌کرد و می‌گفت این اتفاق در کربلا افتاد، چرا که امام حسین(ع) کاری کرد که نام خدا بر زبان‌ها بیفتد و خدا وعده داد که من هم کاری می‌کنم که نامش قلوب انسان‌ها را نرم کند.

حجت الاسلام رنجبر  تاکید کرد: آیت‌الله حائری ارادت ویژه ای برای اهل بیت و خصوصا امام حسین(ع) داشت و اعتقاد خاصی به اشک برای مصیبت آن حضرت داشته و همواره از اشک تحت عنوان کیمیا یاد می‌کرد، در همین زمینه مثال می‌زد که خدا هر که را دوست داشته باشد روی او کار می‌کند و کار کردن به معنای ابتلا بوده و خدا هر کسی را ارزشمند ببیند مانند یک انگشتر او را خراش می‌دهد، همان گونه که ابراهیم نبی را با امتحان‌های سخت مبتلا کرد.

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha