حجت الاسلام والمسلمین قاسم ترخان در حاشیه پنجمین نمایشگاه مشکات در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری حوزه اظهارداشت: برپایی چنین نمایشگاه هایی، در واقع معرفی کارها و فعالیت هاست هر چند فعالیت های زیادی در حوزه علمیه انجام شده اما به دلیل کمبود تبلیغات نمایشگاهی از نظر ترویجی و تاثیرگذاری ضعیف است.
عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی افزود: هنوز نتوانسته ایم آثار و دستاوردهای پژوهشی حوزه را به خوبی برای جامعه تبیین و معرفی کنیم.
وی افزود: متاسفانه این دستاوردها و آثار پژوهشی به خوبی معرفی نمی شود و در جامعه علمی کمتر از آن استفاده می گردد، برپایی این نمایشگاه می تواند کمک کند ظرفیت هایی که در حوزه وجود دارد و فعلیت پیدا کرده جامعه هدف بتواند از ظریق آن نیازها را شناسایی و نیازهای علمی را برطرف کنند.
حجت الاسلام والمسلمین ترخان بیان داشت: البته این قدم اول برای معرفی آثار پژوهشی حوزه از طریق نمایشگاه است اگر چه برپایی نمایشگاه لازم است اما کافی نیست و با استفاده از ابزار نوین و فضای مجازی و شبکه های اجتماعی نیز می توان کارهای گسترده تری انجام داد.
وی گفت: یقینا با چنین تلاشی نوع نگاه تغییر می کند و جامعه هدفی که این کارها و آثار برایش تولید شده دستاوردها را می شناسند و از آن استفاده می کند.
عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی افزود: با آن که مراکز پژوهشی و حوزه در طول سالهای گذشته تلاش های علمی و پژوهشی گسترده ای داشته اما به واسطه فقدان ظرفیت های مناسب برای معرفی به مردم و جامعه این آثار اثرگذار نیست.
وی عنوان کرد: پژوهشگاه سمت و سوی خوبی در اسلامی سازی علوم انسانی دارد و امید است در تحقق اهداف خود و ارائه پژوهش های راهبردی و کاربردی تاثیر گذار باشد، البته کارهای خوبی در حال انجام است.
حجت الاسلام والمسلمین ترخان تصریح کرد: برخی نیز پروژه هایی است که در دستور کار قرار دارد تا به سرانجام برسد ما تلاش کرده ایم در قسمت علوم انسانی نقش بیشتری را ایفاء کنیم.
وی ضمن معرفی فعالیت های خود در پژوهشگاه بیان کرد: بنده در پژوهشگاه حکمت و دین پژوهی عضو گروه کلام هستم که کارها بین رشته ای یعنی ارتباط بین کلام و علوم انسانی را پیگیری می کنیم ضمن اینکه مدیر تخصصی علوم انسانی و قرآنی نیز می باشم.
عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی عنوان کرد:کتابی در سال 96 با نام درآمدی بر مبانی کلامی علوم انسانی چاپ کردیم که به نوعی علوم دینی بر تاکید بر علوم انسانی است.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر یک پروژه ای در دست داریم که برآیند مبانی کلامی در علوم انسانی است که در حدود 80 درصد پیشرفت کرده و بنا داریم ان شاءالله تا اوایل سال آینده به اتمام برسانیم.
وی گفت: نشست های فراوانی در پژوهشکده برگزار شده است و در روزهای اخیر نیز نشستی تحت عنوان مطالعات علوم انسانی و اسلامی، کامیابی ها و کاستی ها که یک برآیند و بررسی اینکه پس از انقلاب چه مقدار موفق بوده و چه کاستی هایی داریم برگزار شد.
حجت الاسلام والمسلمین ترخان افزود: مقالاتی که چاپ می شود پیرامون ارتباط بین کلام و علوم انسانی در حوزه الگوی پیشرفت و سبک زندگی است.
گفت وگو: اکبر پوست چیان