به گزارش خبرگزاری «حوزه» از تهران، سعدالله زارعی، در سخنرانی پیش از خطبه های امروز ( 30 آذر) نماز جمعه تهران با اشاره به بحران یمن اظهارداشت: هفته گذشته یک دور مذاکرات یمنی با حضور طرف های خارجی و سازمان ملل برای حل مشکل یمن برگزار شد که موفقیت و پیروزی بزرگی برای انصارالله به حساب می آید. کسانی که در این مذاکرات بودند چند سال پیش در شورای امنیت قطعنامه ای علیه گروه انصارالله صادر و آن را گروهی تروریستی اعلام کرده بودند و امروز در سوئد با همین گروه به گفتگو می نشینند که نشان از شکست مطلق قدرت های غربی در برابر مقاومت ملت های منطقه است.
این کارشناس مسائل منطقه افزود: انصارالله علیرغم تحمل فشارهای گسترده نظامی، اقتصادی و رسانه ای توانست در سوئد خواسته های خود را محقق کند و فصل جدیدی را در این مساله بوجود آورد.
وی بیان کرد: قطعنامه هایی که پیش از این علیه مردم یمن صادر شده بود با این مذاکرات از بین رفت و در این صحنه مردم یمن و به طور خاص انصارالله، این مجاهدان سخت کوش خداوند، دست کم سه پیروزی بزرگ را بدست آوردند.
زارعی افزود: اولین پیروزی آنها نظامی بود، سعودی ها گفتند ظرف چهل روز این مساله را تمام می کنند ولی امروز چهارسال این موضوع به درازا کشیده شده و آنها ناچار به پذیرش انصارالله هستند و این نشان دهنده این است که مهمتر از سلاح و تجهیزات نظامی این اراده مومنین است که بر دشمن باطل تا دندان مسلح غلبه پیدا می کنند.
این کارشناس مسائل منطقه در خصوص موضع ایران در قبال یمن گفت: ایران از ابتدای ماجرای بحران یمن در اینکه باید در کنار ملت مظلوم یمن و در مقابل جبهه ظالم ایستاد و علی رغم مسائل مختلفی که پیش آمد، تنها کشوری بود که ثبات موضع داشت و در حمایت از یمن تردید نکرد. هر چند به دلیل تحریم زمینی، هوایی و دریایی که زورگویان علیه یمن اعمال کردند از هر کمکی که می توانست به مردم یمن دریغ نکرد.
وی ادامه داد: پیروزی دوم، پیروزی حقوقی انصارالله بود، عربستان بر قطعنامه های شورای امنیت برای مشروعیت بخشیدن به بحران یمن تکیه کرده بود و امروز همان هایی که دست سعودی و امارات را برای جنگ در یمن باز گذاشته بودند، آنها را به نشستن پای میز مذاکره واداشتند و از این به بعد سعودی ها در مواجه با یمن هیچ برگ مشروعی در اختیار ندارند.
زارعی گفت: در جریان مذاکرات سوئد اعضای شورای امنیت به گروهی که برچسب تروریستی داده بودند، مدال افتخار دادند و ناگزیر شدند به حکومت مستقل یمن تن بدهند و انشاالله پس از این جنگ یک حکومت مستقل یمنی و مقاوم به منصه ظهور می رسد و مشت محکم دیگری به سینه متجاوزین زده خواهد شد. پس از این مذاکرات، گفته می شود انصارالله از یک گروه محلی به گروهی بین المللی تبدیل شده است.
این کارشناس مسائل منطقه تصریح کرد: انصارالله در این مذاکرات موفق به باز کردن بنادر الحدیده شد، پیش از این با قطعنامه ۲۲۱۶ کلیه آب ها و بنادر یمن تحت کنترل قدرت های زورگو بود. در این مذاکرات مساله ارسال کمک دارویی، غذایی و غیر تسلیحاتی به رسمیت شناخته شد و کشتی ها می توانند بدون هیچ گونه محدودیتی در بنادر یمن پهلو بگیرند و به مردم مظلوم یمن کمک برسانند.
وی گفت: توافق میان گروه های یمنی، از دیگر نتایج مذاکرات سوئد بود و تاثیر این موضوع این است که انصارالله به عنوان محور توسط گروه های شمال و جنوب یمن شناخته شده که می تواند کاهش درگیری های داخلی را در یمن به دنبال داشته باشد. خروج نیروهای مزدور از یمن تحت فرماندهی امارات و سعودی از مناطق تحت اشغال در یمن از دیگر نتایج مذاکرات بود که این ضربه دیگری به ائتلاف متجاوز بود.
زارعی خاطرنشان کرد: امروز انصارالله به ساخت موشک هایی با بُرد بیش از ۴۰۰ کیلومتر دست یافته که این مساله نشان از توانمندی آنهاست و این جای شکر دارد که پیروزی هایی نصیب گروه های مقاومت می شود و تصور آنها قبل از تحقق آن سخت است.
این کارشناس مسائل منطقه ادامه داد: عربستان بر قطعنامه های شورای امنیت برای مشروعیت بخشیدن به بحران یمن تکیه کرده بود اما امروز دیگر در مواجه با یمن هیچ برگ مشروعی در اختیار ندارد.
وی اظهار داشت: دیروز رسما اعلام شد که آمریکاییها ۳هزار نیروی نظامی را از سوریه خارج میکنند و همزمان آمریکاییها از خارج کردن ۲۰ هزار نیروی خود از افغانستان نیز صحبت کردند.
این استاد دانشگاه گفت: ۱۸ سال پیش آمریکاییها نیروهای نظامی فراوانی را برای مهار روسیه، ایران و چین به منطقه اعزام کردند، آنها گفتند میخواهند شر گروه تروریستی طالبان را از سر مردم افغانستان کم کنند.
زارعی بیان کرد: این اوج حقارت یک نیروی نظامی است که بیش از ۱۸ سال در کشوری می جنگد، ۴ هزار نفر کشته می دهد، اعتبار و هزینه فراوانی را خرج می کند و در نهایت با همان گروهی که اعلام کرده بود برای براندازی آنها به افغانستان آمدند، وارد مذاکره می شود. یعنی به صراحت می گوید نه تنها عنصر امنیت ساز نیستم بلکه برای تامین امنیت نیروهای خودم هم مشکل دارم.
این کارشناس مسائل منطقه تصریح کرد: مذاکره آمریکا با طالبان در شرایط قدرت آنها هم شکل نگرفته که بگوییم آمریکایی ها با گروهی در اوج اقتدار طرف هستند، آمریکایی ها با سرافکندگی تمام با گروهی منزوی مشغول مذاکره برای تامین امنیت خودشان هستند. این مساله چه پیامی برای کسانی که به وابستگی و پشتیبانی آمریکا دل خوش کردند دارد؟ ببینند که آنها قادر به تامین امنیت خودشان هم نیستند.
وی افزود: در سوریه، آمریکا برای یافتن جای پایی برای اسراییل در سوریه آمد و امروز بدون دست یافتن به نتایج لازم و مد نظرش از سوریه مجبور به خروج می شود و این در حالی است که در شرایط ضعف النصره و داعش این مساله را مطرح می کند که مبارزه با داعش موضوعی محلی است که به سوریه، عراق و ایران مربوط می شود.
زارعی بیان کرد: گفته های دیروز ترامپ اعتراف به شکست نظامی آمریکا در منطقه بود چرا که به صراحت از خروج نیروهای آمریکایی از منطقه صحبت کرد.
این کارشناس مسائل منطقه گفت: وضعیتی که در پرونده قتل خاشقجی، برای سعودی و آمریکا پیش آمد، ضعف آنها را در صحنه داخلی و خارجی نشان داد. این موضوع نشان داد که آنها در مدیریت تحولات و مشکلاتی که برای آنها پیش می آید بسیار ضعیف هستند.
وی ادامه داد: در مساله سوریه پس از چهارسال هزینه، آمریکایی ها با دست خالی و سرافکندگی از این کشور خارج می شوند و این در حالی است که آنها اعلام کرده بودند برای تامین امنیت اسراییل به سوریه آمده اند و امروز خبر از ترک آن کشور می دهند. بنابراین پشتوانه خارجی اسراییلی ها به شدت متزلزل شده و پیش از این هم اروپایی ها عملاً از معادله خارج شده بودند و پس از این رژیم صهیونیستی تنها باید روی قدرت محدود داخلی خودش حساب باز کند.
انتهای پیام 313/17