شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
حسن رضایی مهر - مرکز پاسخگویی به شبهات

حوزه/ رئیس مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات حوزه با تاکید بر ضرورت تجمیع نمایشگاه های مراکز حوزوی گفت: تمامی پژوهش ها و تحقیقات و مطالعات مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات حوزه، مبتنی بر محوریت پاسخ گوئی به شبهات است.

حجت الاسلام والمسلمین حسن رضایی مهر در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، با اشاره به برگزاری موفق پنجمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی مراکز و مؤسسات حوزوی، اظهارداشت: تلاش وافری از سوی مراکز و مؤسسات حوزوی در عرصه پژوهش و تولید علم صورت پذیرفته است.

رئیس مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات حوزه با ابراز خرسندی از برگزاری نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی مراکز و موسسات حوزوی در هفته پژوهش افزود:جای برپایی نمایشگاه و چنین ظرفیت هایی در معرفی آثار واقعا خالی بود.

وی تصریح کرد: حوزه دارای توانمندی های پژوهشی بالایی است و بایستی در هفته پژوهش اثر و نِمودی از خود داشته باشد، این تعداد مراکز حوزوی باید در یک جایی آثارشان را عرضه کنند تا مورد مشاهده و استفاده دیگران قرار بگیرد.

حجت الاسلام والمسلمین رضایی مهر بیان داشت: البته با تلاش بیشتر نمایشگاه می توانست بهتر از این به ارائه و عرضه آثار صدها مرکز و مؤسسه علمی، پژوهشی حوزوی بپردازد، اما با عنایت به وضعیت موجود ارزیابی مثبتی از نمایشگاه وجود دارد.

وی درباره بازخورد چنین نمایشگاه هایی گفت: پژوهشگران می توانند در قالب نمایشگاه، از فعالیت های هم مطلع، آثار و نوآوری هایی که دیگران داشتند را فرا بگیرند و ابتکارات و خلاقیت های آنان که ممکن است از چشم ما پوشیده باشد در نمایشگاهها کشف گردد.

رئیس مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات حوزه خاطرنشان کرد: گاهی در نمایشگاه و ارزیابی آثار دیگران نقایص خود را می بینیم و گاهی در پیشرفت هایی که داشته ایم ثابت قدم می مانیم، با نمایشگاه می توان مسیر را شناخت و به تقویت و تائید رسید.

وی گفت: آسیب شناسی و درک باید ها و نبایدها به لحاظ بازتاب بیرونی نیز یکی از دستاوردهای مهم در برپایی نمایشگاه است.

حجت الاسلام والمسلمین رضایی مهر افزود: حوزه علمیه از قدیم الایام مرکز علم، تحقیق و پژوهش بوده است و قبل از آن نیز بزرگان حوزه پاسخگو بوده اند، به همین دلیل در ادوار و زمان های مختلف مردم دوست دارند سال به سال نوآوری های حوزه را ببینند.

وی اظهار داشت: برخی نمایشگاه هایی که آثار را در معرض دید جامعه هدف قرار می دهند، فرصت خوب و ارزشمندی را برای جامعه علمی کشور رقم زده و موجب خوشحالی پژوهشگران و متخصصین می شود، از طرفی محققین می توانند از آن آثار استفاده کنند.

رئیس مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات حوزه عنوان کرد: پژوهشگران و علاقه مندان در قالب فضاهای نمایشگاهی و ارزیابی آثار دیگران تشویق می شوند، کتاب و آثار را مطالعه کنند، و یا خود کتاب نوشته و به تولید علم بپردازند، به طور کلی وجود چنین نمایشگاه های ضروری است.

وی در خصوص تجمیع آثار مراکز و موسسات حوزوی در یک فضا، اظهارداشت: باید بدانیم منظور از تجمیع چیست؟ نفس تجمیع خوب است در تجمیع سیاست و برنامه و اهداف مد نظر است، گاهی تجمیع فیزیکی مراد است که همه آثار در یک جا باشند، لذا توجه به زمان و مکان، باید موقعیت سنجی کرد.

حجت الاسلام والمسلمین رضایی مهر بیان کرد: گاهی منظور تجمیع فکری است. به طور کلی می توان تجمیع فکری و فیزیکی را با یک سیاست انجام داد، به هر حال تجمیع فی نفسه خوب است؛ اما ای کاش همه نمایشگاه ها در یک جا تجمیع می شد، تا علاقه مندان بتوانند تمامی آثار را در یک جا ببینند در این راستا به لحاظ فیزیکی اگر تجمیع صورت می گرفت بهتر بود.

گفت و گو : اکبر پوست چیان

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha