به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در خراسان شمالی، حجتالاسلام والمسلمین محمدحسین الهی زاده، امروز در دوره تدبر در قرآن که با حضور طلاب حوزه علمیه استان برگزار شد، با اشاره به بحث جامعیت در قرآن، اظهار کرد: خروجی جامعیت بزرگ شدن انسان هست.
وی با بیان اینکه در این زمینه هیچ یک از گرایشهای تاریخی، اجتماعی و ادبی قرآن به گرایش سیاسی قرآن نمیرسد، افزود: منظور از سیاست در قرآن هدایت اجتماعی است؛ ازاینرو باید تفسیر سیاسی داشته باشیم.
حجتالاسلام والمسلمین الهی زاده با اشاره به اینکه تفکر راهبردی شوقآفرین بوده و انسان را به حرکت درمیآورد، خاطرنشان کرد: در این زمینه هرچه آینده شفافتر باشد، سرعت حرکت بیشتر میشود.
وی با اشاره به جامعیت ابعاد در یک حوزه علمیه، اضافه کرد: امور اخروی که همان تحصیل معارف و تلاوت قرآن و...است، امور دنیوی شامل کسب معاش، صرف و نحو و بلاغت و استراحت مثل خواب و غذا و ورزش که اگر سومی ترک شود دوتای اول هم انجام نمیشود.
حجتالاسلام والمسلمین الهی زاده با بیان اینکه جامعیت به دو بخش تربیت و مدیریت تقسیمبندی میشود، افزود: جامعیت در بخش تربیت شامل تربیت فطری، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی و در بحث مدیریت به زیرمجموعههایی چون سیر عمل به قرآن، مدیریت در نظام اسلامی، اقامه قرآن و عدالت تقسیمبندی میشود.
وی تصریح کرد: بر این اساس همه حوزههای علمیه و دانشگاهها یک رسالت درونی و یک رسالت اجتماعی دارند که در حوزه علمیه رسالت درونی تربیت طلبه و رسالت بیرونی مدیریت اجتماعی است.
حجتالاسلام والمسلمین الهی زاده با تأکید بر اینکه باید مدیریت و نظارت را با هم جمع کرد، افزود: همچنین باید بین قرآن و روایات و سیره جمع ایجاد کرد؛ چراکه به هنگام تزاحم قرآن مقدم بر سنت است.
استاد حوزه علمیه قم گفت: قرآن میخواهد یک انسان جامع کامل ساخته و ابعاد مختلف او را رشد دهد؛ زیرا انسان کامل یعنی کامل در جامعیت که این مهم تمام شئون انسانی را دربر میگیرد.
انتهای پیام/