به گزارشخبرگزاری«حوزه»،حجت الاسلام والمسلمین حسینی نژاد رئیس مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم، طی گفت و گویی به سؤالاتی پیرامون حماسه ماندگار 9 دی پاسخ داد که مشروح این مصاحبه تقدیم حضور علاقمندان می گردد.
سؤال:
ضمن تشکر از جنابعالی، حماسه 9 دی را از نگاه خود به عنوان یک شخصیت حقیقی تبیین بفرمایید.
پاسخ حجت الاسلام والمسلمین حسینی نژاد:
9 دی، انقلابی جدید در این کشور بود؛ همانطوری که امام راحل، اشغال لانه جاسوسی را انقلاب دوم نامید، ما حماسه 9 دی 1388 را انقلاب سوم برای این کشور خواهیم دانست؛ چراکه دشمن برای آن برنامه بلندمدتی ریخته و امید زیادی به آن بسته بود؛ 9 دی، انقلابی در این کشور شد و فتنه بزرگی را خواباند؛ فتنه ای که دشمن امیدوار بود تا به وسیله آن، انقلاب اسلامی را از کار انداخته و از درون، به شیوع اختلاف و نزاع بپردازد تا این انقلاب خود به خود ساقط شود.
حرکت خودجوش مردم در 9 دی 1388، یکی از بزرگترین انقلاب هایی بود که در این کشور اتفاق افتاد و ما نیاز به این انقلاب در مقاطع حساس داریم؛ چراکه ممکن است باز هم نیازمند به این حرکت های خودجوش از سوی مردم بصیر، آگاه و هوشیار باشیم؛ چون این مردم هستند که فتنه های دشمن را در نطفه خفه کرده و آنان را ناامید می کنند.
انقلابی که امسال چهلمین بهار آن را پشت سر می گذاریم، درختی تنومند شده که هر روز شاهد جوانه ها، شاخه ها و ثمرات آن در داخل و خارج از کشور بوده و یکی از این ثمرات، بیداری اسلامی در کشورهایی همچون یمن، سوریه، لبنان، غزه، بحرین، عراق و افغانستان و حتی فرانسه است که جلیقه زردهای آن، انقلاب اسلامی ایران را سرمایه حرکت این روزهای خود می دانند.
امروز بحمدالله برای بسیاری از کشورها الگو شده ایم و باید مراقب این نظام و انقلاب باشیم؛ چراکه بدون آگاهی و هوشیاری، به دستاوردها آسیب خواهد رسید؛ امروز در بدنه انقلاب، فریب خوردگانی وجود دارند که در زمین دشمن بازی کرده و گرفتاری هایی را به وجود آورده اند. این افراد، به عنوان ابزار دشمن، در زمین آنان بازی کرده و فریب خورده هستند.
ما در صدر اسلام هم زبیرها، طلحه ها و افراد دیگری را داشته ایم که فریب خوردند؛ تاریخ تکرار می شود و ما باید دستاوردهای این انقلاب را به تمام دنیا عرضه نماییم.
دشمنان اعتراف کرده اند که تلخ ترین حادثه برای آنان در صدساله اخیر، پیروزی انقلاب اسلامی بوده است؛ انقلاب اسلامی آنقدر دشمنان را غافلگیر کرده است که هر نوع توطئه به کار بردند تا از رشد این انقلاب بکاهند. ما معتقدیم این انقلاب فریاد حق طلبی آزاداندیشان جهان را بلند کرده است.
سؤال:
از نظر شما چه عواملی باعث شده حماسه 9 دی رقم بخورد؟ دلائل اصلی حضور مردم چه بوده است؟
پاسخ حجت الاسلام والمسلمین حسینی نژاد:
مردم ما در این راه با بصریت، آگاهی و اینکه این انقلاب برخواسته از خون شهداست، همراه با نظام و انقلاب بوده و هستند و به عملکرد بعضی از مسئولین نگاه نمی کنند؛ چراکه این انقلاب را برای خود دانسته و از آن دفاع می کنند. ما در جنگ تحمیلی، بعد از جنگ و امروز هم می بینیم که این مردم پای این نظام ایستاده اند.
امروز دشمن با انواع حیله ها به دنبال ایجاد بدبینی بین مردم بوده و برخی از مسئولین نیز آگاهانه یا ناآگاهانه در زمین آنان بازی می کنند؛ اما مردم ما انقلاب، نظام و رهبری آن را پذیرفته و در مقابل استعمارگران و استبدادگران ایستاده اند.
مردم عزیزمان تحمل مشکلات، استقامت، ازخودگذشتی داشته و حتی از ایثار خون خود دریغ نداشته اند. ما شهدای بسیاری در عراق، سوریه و ... داده ایم که نشان دهنده آن است اسلام برای مردم ما اهمیت داشته و برای حفظ آن جان هم می دهند.
ما قبل از انقلاب اسلامی برده ای در مقابل ابرقدرت ها بوده؛ اما امروز آزاد شده و نه تنها در کشور خود؛ بلکه در کشورهای دیگر و سرنوشت آنان نیز تأثیرگذار هستیم.
سؤال:
حوزه های علمیه پس از اتفاقات سال 1388 چه واکنشی داشته اند؟ آیا حوزه انقلابی عمل کرده است؟
پاسخ حجت الاسلام والمسلمین حسینی نژاد:
بنده معتقدم حوزه محل رویش انقلاب بوده، انقلابی مانده و ان شاءالله خواهد ماند؛ این حوزه از وظایف خود کوتاهی نخواهد کرد؛ البته بعضا ممکن است افرادی به وظیفه انقلابی خود کوتاهی نمایند؛ اما همیشه پیشتاز، مدافع و حامی این انقلاب بوده است.
اکثریت حوزویان نسبت به اتفاقات 88 وظیفه خود را انجام داده اند؛ البته اقلیت انگشت شمار در همه جا وجود داشته و در پیروزی انقلاب هم کسانی بودند که از ترس انقلابی ها می آمدند و امروز اینگونه افراد در حوزه هم پیدا می شوند.
حوزه یعنی 98 درصد؛ دو درصد باقیمانده در هر صنفی وجود داشته و دارد و این نتوانستند رشد، بالندگی و بصیرت نسبت به این انقلاب داشته باشند؛ حتی در اصحاب پیامبر صلی الله علیه و آله هم این گونه افراد حضور داشته و در انقلاب ما هم بوده اند.
این ریزش ها طبیعی است؛ نباید روحانیت را با یک چشم نگاه کرد؛ شاید این افراد به افق بلندی که رسالت روحانیت است، نرسیده و رفاه طلبی و کوته فکری آنان را گرفتار کرده باشد.
نباید این توقع وجود داشته باشد که همه حوزویان در افق بلند حوزه باشند؛ برخی از حوزویان در اوج این افق قرار داشته و برخی هم در کف قرار گرفته اند؛ از کسانی که در کف هستند، انتظاری نیست؛ آنچه که ما از حوزه سراغ داریم، حوزویان نسبت به نظام و انقلاب وفادار هستند.
سؤال:
امروز زمزمه های رفع حصر در رسانه های مختلف و از زبان شخصیت های گوناگون شنیده می شود؛ نظر خود را در این رابطه بفرمایید.
پاسخ حجت الاسلام والمسلمین حسینی نژاد:
اولا قضیه حصر تصمیمی بوده که از سوی شورای امنیت ملی که مرکز عالی تصمیمات امنیتی نظام است، گرفته شده و به نفع خود این افراد نیز بوده است؛ چون دشمنان نظام قصد کشتن و آسیب رسانی به آنان را داشته تا انقلاب و مسئولین آن را متهم نمایند؛ 90 درصد هدف از این حصر این بود که این افراد آسیب ندیده تا سیاه نمایی علیه انقلاب و نظام نشود.
بخش دیگر هم به این دلیل بود که این افراد کمتر با رسانه های بیگانه در تماس باشند تا حرف هایی بزنند که زمینه سوء استفاده دشمنان نظام گردد.
سال هاست که رهبر معظم انقلاب به مسئولین نظام فرمودند که اگر این افراد از گذشته خود ابراز پشیمانی کنند، می توانند به متن جامعه برگردند؛ اما این افراد به خاطر تعصب و لجاجت نسبت به کارها و عمل خویش ابراز ندامت ننموده اند.
حصر این افراد چیزی را عائد نظام نمی کند؛ این افراد جزو خانواده نظام بودند؛ اما با اعمال و رفتارشان، خود را از این خانواده جدا کرده و در سنگر دشمن قرار گرفته و پشیمانی هم از گذشته خود ندارند.
سؤال:
در آستانه چهلمین سال پیروزی انقلاب قرار داریم؛ برخی به دنبال آن هستند که مشکلات امروز کشور را به مقام معظم رهبری و نظام ربط داده و انقلاب چهل ساله را ناکارآمد نشان دهند؛ مشکل اصلی امروز کشور ما از نظر شما در کجاست؟
پاسخ حجت الاسلام والمسلمین حسینی نژاد:
ما نیاز نیست که در داخل نسبت به رهبر قضاوت کنیم؛ می گویند اگر خواستید نسبت به کسی قضاوت کنید، ببینید دشمن چه نظری دارد.
وقتی می بینیم که دشمنان نظام شخصیت رهبر را با عظمت یاد می کنند و از نظر شخصیتی، مدیریتی، تقوا، علم، سیاست و ... در عالی ترین جایگاه می بینند و همه قبول دارند که ایشان شخصی مدبر بوده و تالی تلو امام راحل است. دشمنان این نظام بارها گفته اند ما صدها روز در اتاق فکرهای نشسته و برنامه ریزی می کنیم؛ اما با یک سخنرانی آگاهانه و مدبرانه این رهبر تمام برنامه های ما خنثی می شود و این نشان دهنده قدرت مدیریت ایشان است.
شهدای ما نسبت به امام راحل و رهبر معظم انقلاب در وصیت نامه هایشان نکاتی دارند که به ایمان انسان نسبت به این شخصیت ها و عظمت آنان بیشتر واقف می شویم.
انقلاب اسلامی ایران کارآمد بوده، اما در بعضی موارد ضعف عملکرد افراد و مسئولین و همدستی دشمنان خارجی باعث مشکلاتی شده است.
ما سفارتخانه های داخلی را نباید دست کم بگیریم؛ وزیر خارجه امارات می گوید ما سال قبل، 375 میلیون دلار هزینه کردیم که مدیران اجرایی نظام را ناکارآمد کنیم تا فعالیت های اقتصادی و تولید آسیب جدی ببیند.
اخیرا مأموریت دارند که در خرید کارخانه ها مشارکت کرده تا کارخانجات را به تعطیلی کشانده و ضربه به اقتصاد کشور وارد گردد.
امروز برخی از کشورهای منطقه مأموریت دارند که در راستای سیاست های خصمانه استعماری آمریکا، انگلیس و صهیونیست ها در کشور شیطنت کنند.
امروز فضاسازی ها و سیاه نمایی های زیادی در فضای مجازی وجود داشته تا افرادی که در تحلیل ها دچار مشکل هستند، خوب را از بد تشخیص نداده و دچار گرفتاری های ذهنی شوند که کدام حرف درست یا کدام حرف غلط است.
امروز ممکن است برخی از مدیران، نمایندگان و قضات در تراز انقلاب اسلامی نباشند. انسان های بی تفاوت هم در این دستگاه ها وجود دارند که سبب آسیب رسانی به این نظام و انقلاب شده اند.
بنده معتقدم روزهای آخر تلاش دشمن است؛ اگر چند سال همینطور مقاومت کنیم، دشمن از این انقلاب و شکست آن ناامید شده و هر روز شاهد پیروزی های جدید در عرصه های گوناگون علمی، سیاسی، اقتصادی، معنوی و ... بوده و مملکت به خودکفایی کامل خواهد رسید.
امام راحل فرمودند: همانگونه که جنگ برای ما نعمت بود، این تحریم ها و فشارها هم فرصت برای ما خواهد شد و ما نیز باید با صبر و استقامت، منتظر روزهای خوب این کشور باشیم.
ما کشوری برخوردار از جهات مختلف داریم نظیر معادن، کشاورزی، آب و هوای مناسب و ... که می توان در رشد و پیشرفت کشور به کار گرفت.
مردم باید نسبت به انتخاب مسئولان، دقت بیشتری داشته و افرادی که عاشق خدمت به مردم نبوده را دفع نمایند؛ نباید اینگونه افراد به مجلس، دولت و دیگر دستگاه ها راه پیدا نمایند.
اگر مدیرانی لایق و توانمند انتخاب کردیم، می توانیم کشوری موفق و مؤثر داشته باشیم.