شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
خانم جمیله علم الهدی

حوزه/ دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تاکید کرد: با نگاهی به آموزه های دینی برگرفته از کلمات وحی و ائمه اطهار(ع) به خوبی درمی یابیم که یکی از نقش های زنان در خانواده، نقش بی بدیل مادری است.

به گزارش خبرگزاری«حوزه» از مشهد، خانم جمیله علم الهدی، در پیش نشست تخصصی اولین کنفراس تربیت دینی در ادیان الهی گفت: با نگاهی به آموزه های دینی برگرفته از کلمات وحی و ائمه اطهار(ع) به خوبی درمی یابیم که یکی از نقش های زنان در خانواده، نقش بی بدیل مادری است، خداوند به حرمت این نقش و به حکمت نیازمندی هایی که این نقش برای تاثیر گذاشتن بر روی فرزندان دارد از هیچ چیز دریغ نفرموده و دو قابلیت عظیم را به زن داده است که یکی قدرت تحول و دیگری قدرت تحمل می‌باشد.

وی به نقش زن در تعلیم و تربیت پرداخت و اظهار کرد: خانواده از دير زمان ركن اساسي جوامع انساني به شمار مي رفته كه هم با ضرورت زندگي و هم با سرشت و طبيعت انساني سازگار بوده است. در نظام ارزشي اسلام خانواده از منزلت و قداست خاصي برخوردار می باشد و در محيط خانواده، زنان مديريت داخلي اين واحد كوچك اجتماعي را برعهده دارند.

مدير هيئت انديشه ورز خانواده، تعليم و تربيت و سبك زندگي حوزه علمیه خراسان، اظهار داشت: زن علاوه بر وجهه انساني خويش و نيز نقش اجتماعي اش در سطح جامعه، در سطح خانواده نيز داراي نقش و مسووليت هايي است كه تربيت صحيح فرزند و پاسداري از كانون گرم خانواده از مهمترين اين نقشهاست.

خانم علم الهدی به دیدگاه قرآن کریم درباره زن اشاره کرد و افزود: همانطور که خداوند در قرآن مي فرمايد: از نشانه هاي خداوند اين است كه براي شما از جنس خودتان همسراني آفريد تا در كنارشان آرامش پيدا كنيد و ميان شما مودت و رحمت برقرار ساخت. بنابراین، زن مي تواند روحيه خسته و نا اميد همسرش را در برابر مشكلات، تغيير دهد و يا دست كم سنگ صبور ناراحتيهاي او باشد

وی ادامه داد: از دیدگاه اسلام ، زنان در نقش مادري و همسري، محور و كانون امنيت و آرامش خانواده هستند؛ اما با نگاه دقيق به آيه 21 رم در مي یابيم كه در روانشناسي قرآني، امر زناشويي و انس همسري گوياي آن است كه زنان مي توانند آرامش و امنيت رواني به شوهران خود هديه كنند.

خانم علم الهدی با بیان اینکه  نقش هاي همسري و مادري بانوان، به عنوان دو نقش بي دليل خانوادگي زنان در جهان آفرينش است كه امنيت و سلامت رواني بشر را در درون خانواده تضمين مي كند، گفت: كساني جز همسران و مادران نمي توانند اين رسالت را به عهده گيرند، این رسالت در بيان مكرر پيامبر اكرم(ص) و امیرمومنان و سایر ائمه(ع) به عنوان جهاد زنان تعریف شده که به تنهایی با تمام فعالیت های اجتماعی و سیاسی و نیز جهاد مردان در راه خدا برابری می کند.

دانشیار دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به اینکه خانواده مبنای جامعه انسانی است، افزود: جامعه های سرافراز، مستقل، سخت کوش، ارزش مدار و دانا قطعاً دارای خانواده ها و زنانی با همین صفات هستند که با  این موضوع ارتباطی مستقیم، مستمر و مستحکم دارا می باشد و اساساً سعادت و شقاوت ملت ها به وجود مادران بستگی دارد.

وی در پایان خاطر نشان کرد: در راستای این تحلیل ها و خطاب ها ایفای نقش عظیم انسانی و الهی از طرف زنان از سویی در گرو همراه ساختن تعلیم و تربیت و ایمان فرزندان با تهذیب نفس و اصلاح اخلاق خانواده و از سوی دیگر در گرو مسوولیت های اساسی زن مسلمان در برابر مسائل و مقتضیات اجتماعی جامعه اسلامی است.

انتهای پیام/313/24

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha