به گزارش خبرنگار خبرگزاری«حوزه»، حجت الاسلام والمسلمین حمزه خلیلی ظهر امروز در اولین همایش استانی صبر با هدف ترویج فرهنگ صلح، بخشایش و رضایت و تقدیر از فعالان این حوزه که در سالن همایش های اتاق اصناف قم برگزار شد،گفت: وظیفه ذاتی داستگاه ذاتی برخورد جدی با تهدیدات مرتبط در کشور است.
وی با ذکر این مطلب که با پیروزی انقلاب اسلامی بسیاری از ارزش ها و شعائر دینی و اخلاقی احیا شد بیان کرد: البته مردم ایران همواره دارای فرهنگ های نیکی از جمله ایثار و گذشت و فداکاری بوده و هستند؛ر ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی شاهد گذشت و ایثار ملت ایران به ویژه در دوران جنگ تحمیلی بوده ایم.
رئیس دادگستری استان قم بیان کرد: اگر جامعه بتواند احکام دین را همراه با روح دین در گذشت و ایثار بپذیرد فرهنگ صلح و سازش در جامعه به خوبی توسعه پیدا می کند؛اختلافات،درگیری و نزاع و تشکیل هزاران پرونده قضائی زیبنده جامعه دینی نیست در حالی که اساس و پایه دین بر گذشت و ایثار و صبر است.
حجت الاسلام و المسلمین خلیلی رویکرد دستگاه قضاء در استان قم را ایجاد صلح و سازش در پرونده های قضائی دانست و افزود: باید بتوانیم این فرهنگ را توسعه دهیم؛قرآن مجید تاکید فراوانی بر گذشت و ایثار و عفو دارد و اگر در جامعه دینی به این آموزه ها توجه شود بخش زیادی از پرونده ها مختومه خواهد شد.
وی در ادامه با اشاره به آثار گسترش روح ایثار و عفو یادآورشد: باید روح عفو و گذشت را در جامعه توسعه داد چرا که با گسترش روح عفو و گذشت در جامعه از تعداد پرونده های قضائی کاسته خواهد شد.
رئیس دادگستری استان قم اظهارکرد: دستگاه قضائی تلاش زیادی در ایجاد ارتباط چهره به چهره افراد در پرونده ها و تسهیل در صلح و سازش دارد. متاسفانه بخش زیادی از پرونده های قضائی مربوط به اختلافات خانوادگی و نزاع میان زوجین به ویژه بر مسائل مادی است.
وی گفت: وقتی بنای ازدواج به دست آوردن آرامش در کانون خانواده و ایجاد علقه بین زدن و مرد است پیگیری قضائی در رابطه با نفقه و به اجرا گذاشتن مهریه و به زندان انداختن زوج چه تناسبی با داشتن علقه و مهربانی دارد؟