سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۲۱ شوال ۱۴۴۵ | Apr 30, 2024
حضرت آیت الله  جوادی آملی در دیدار اعضای موسسه آینده روشن و اعضای مرکز تخصصی مهدویت

حوزه/ حضرت آیت الله جوادی آملی اظهار داشتند: جریان مهدویت یکی از اضلاع وحی و نبوت است؛ حوزه وقتی می تواند در جریان مهدویت کارآمد شود که در اصل توحید، وحی و نبوت کارآمد شود.

به گزارش خبرگزاری«حوزه»، حضرت آیت الله  جوادی آملی در دیدار اعضای موسسه آینده روشن و اعضای مرکز تخصصی مهدویت اظهار داشتند: جریان مهدویت یکی از اضلاع وحی و نبوت است؛ حوزه وقتی می تواند در جریان مهدویت کارآمد شود که در اصل توحید، وحی و نبوت کارآمد شود.

 

ایشان ادامه دادند: اگر معنای درست نبوت، وحی و امامت به درستی مشخص شود و ضرورت نیاز جامعه به امام معصوم به درستی تبیین گردد، پایه و اساس تبیین مباحث دیگر نیز بوجود خواهد آمد. جمع بین معلوم ومجهول می شود مجهول! پس دست ما باید پر باشد و هیچ نکته مجهولی در این زمینه برای ما وجود نداشته باشد.

 

معظم له خاطرنشان کردند: کلینی در مقدمه کافی می نویسد که قطب فرهنگی هر ملتی عقل آن ملت است، عقل وحیانی باید در حوزه حرف اول را بزند اگر اینگونه باشد آنگاه مساله نبوت، وحی و امامت در جامعه مطرح خواهد بود و جامعه خواهد دانست که نیاز به راهنما دارد و در این زمینه هیچ چاره ای به جز اتکا به نقل که ابزار انتقال آن به جامعه، نبوت و امامت است، ندارد. بدون وحی جامعه به هیچ کجا نمی رسد و وحی تنها و تنها نزد ائمه علیهم السلام است.

 

حضرت آیت الله  جوادی آملی تصریح داشتند: خداوند در بخش پایانی سوره مبارکه نساء جایگاه رفیع عقل را مشخص و تبیین می کند که وحی و نبوت یک امر ضروری است، می فرماید ما انبیاء را فرستادیم که شما عاقلان به من اعتراض نکنید که چرا برای ما راهنما نفرستادی؟! یعنی عقل آنقدر قدرت دارد که با خدا گفتگو و احتجاج کند که چرا برای من رسول و راهنما نفرستادی در حالی که از مسیر دشوار پیش روی من آگاه بودی! لذا عقل می فهمد که نمی فهمد و نیاز به راهنما دارد که در اینجا دلیل سخن کلینی مشخص می شود.

 

ایشان تاکید داشتند: در حوزه ی مهدویت باید بیش از پیش به  علم کلام توجه شود، لازم است که کلام را مثل رسائل و مکاسب تدریس کنید، باید باور کنیم که حضرت حجت (عج) ما را می بیند و مهدویت یعنی عقل و عدل! این را باید با همه وجود باور کنیم تا بتوانیم به صورت شایسته به موضوع مهدویت بپردازیم.

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha