به گزارش خبرنگار خبرگزاری«حوزه»، حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا برته در حاشیه دیدار آیت الله نمازی از رسانه رسمی حوزه های علمیه، اظهار داشت: در مباحث رسانه ای حوزه با تنگناهای زیادی مواجه بوده؛ اما خوشبختانه آسیبی نداشته ایم.
وی ابراز داشت: رسانه داری در حوزه کار آسانی نیست و بحمدالله بزرگان حوزه خود به تنهایی یک رسانه و مکتب رسانه ای بوده و فعالیت در فضایی که اهل نظر و بیان وجود دارند، کار آسانی نبوده و به زیبایی کار می افزاید.
مدیر اطلاع رسانی و رسانه حوزه های علمیه خاطرنشان ساخت: فعالیت رسانه رسمی حوزه های علمیه از 16 سال قبل آغاز شده و پس از انتصاب آیت الله اعرافی به عنوان مدیر حوزه های علمیه، مدیریت رسانه حوزه نیز دچار تغییراتی شد؛ چراکه امروز ذائقه مخاطب تغییرات بسیاری پیدا کرده و باید پاسخ های مناسبی برای آنان از کانال های گوناگون ارائه کرد.
حجت الاسلام والمسلمین برته تصریح کرد: اینکه حوزه رسانه دارد، کافی نیست؛ بلکه به دنبال آن هستیم که به مرجعیت رسانه ای برسیم و برای رسیدن به این هدف، فعالیت های متنوعی نیز داشته ایم.
وی بیان داشت: گسترش زبان در رسانه حوزه و تعدد حجم اخبار و گزارش ها از جمله رویکردهای ما بوده است؛ چراکه امروز مخاطبان بین المللی داشته و همگان از حوزه مطالبه داشته و حق دارند که پاسخ مناسبی را از حوزه بشنوند؛ اگر جواب مخاطبان را نداده و آنان را مخاطب خود ندانیم، اشخاص دیگری پیدا شده و پاسخ می دهند که گاهی راضی کننده نیست.
مدیر اطلاع رسانی و رسانه حوزه اظهار داشت: تولید ویژه نامه های تخصصی از جمله فعالیت های رسانه حوزه بوده تا بتوانیم به صورت ویژه به فعالیت رسانه ای بپردازیم.
حجت الاسلام والمسلمین برته ابراز داشت: یکی از کارهایی که در رسانه حوزه آغاز شده است، فعالیت در راستای منویات رهبر معظم انقلاب است که در این راه، ویژه نامه تخصصی اقتصاد مقاومتی را تدوین نموده و خوشبختانه در 10 هزار نسخه به چاپ رسیده و استقبال مناسبی نیز از آن شده است.
وی خاطرنشان ساخت: همچنین شناسایی آسیب های حوزه از دیگر فعالیت ها بوده که در این راستا رسالتی را برای خود تعریف کرده تا به بزرگان و زعمای حوزه نیازها را گزارش داده و نقطه های خطر و بحران را بیان نماییم.
مدیر اطلاع رسانی و رسانه حوزه تصریح کرد: برگزاری نشست های خبری از نهادهای گوناگون حوزوی از دیگر فعالیت ها بوده تا بتوانیم دستاوردهای جدید حوزه را معرفی نماییم.
حجت الاسلام والمسلمین برته بیان داشت: برگزاری پویش های گوناگون نیز از جمله رویکردهایی بوده که در دستور کار رسانه حوزه قرار داده ایم تا بتوانیم نظرات طلاب، فضلا، اساتید و صاحب نظران را به مسئولان ارشد نهادهای حوزوی رسانده و در این راستا بر اساس دریافتی ها، داده پردازی های مناسبی انجام و خدمت مسئولان ارائه شده است.
وی به یکی از کلان برنامه های رسانه حوزه اشاره کرد و گفت: حوزه و مکتب تشیع در سطح سیاسی، علمی و تربیتی رقبایی داشته و در این راه از ابزارهایی استفاده می کنند که در این راستا پیگیر بوده ایم که این افراد چگونه با ما برخورد کرده و از چه راه هایی برای رسیدن به اهداف خود استفاده می کنند؛ تحلیل هایی انجام شد که به این نتیجه رسیدیم این افراد و نهادها در حال اعتبارزدایی و اعتبارآفرینی هستند؛ به عنوان مثال از مرجعیت و نهادهای انقلابی اعتبار زدایی کرده و خلأ موجود حاصل از اعتبارزدایی را با اعتبارآفرینی و به وسیله ابزارهای رسانه ای گوناگون پر می نمایند.
مدیر اطلاع رسانی و رسانه حوزه اظهار داشت: برای مقابله با این نوع فعالیت ها، سیاستی را آغاز کرده ایم که فقط کار اثباتی انجام داده و به صورت زیبا ارائه نماییم.
حجت الاسلام والمسلمین برته ابراز داشت: به عنوان مثال تحریف هایی درباره شخصیت امام خمینی(ره) در حال اتفاق بود که رسانه حوزه ویژه نامه تفسیر آفتاب را منتشر نمود و مسابقه ای را بر اساس آن راه اندازی کرد که قریب به پنج هزار نفر در این مسابقه شرکت نموده و به 40 نفر از برگزیدگان هدیه ای تقدیم شد.
وی در پایان با اشاره به اینکه امروز اخبار و فعالیت های حوزه بسیار بیش از آن چیزی است که رسانه ای می شود، خاطرنشان ساخت: رسانه ای نمودن خدمات اجتماعی روحانیت از برنامه های جدی ماست؛ چراکه هجمه های نادرست بسیاری بر علیه روحانیت وجود داشته و ما هیچ جامعه نخبگانی در دنیا سراغ نداریم که با این سطح پایین زندگی نمایند.