چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024
حجت الاسلام عابدینی

حوزه/ حجت‌الاسلام‌والمسلمین عابدینی با بیان اینکه حوزه‌های علمیه بر اساس شرایط روز منکرها را شناسایی کنند، گفت: در خصوص عمران و آبادی، رفاه زندگی مردم، خدماتی که انقلاب به مردم ارائه کرده است، باید صادقانه و مقایسه‌ای به مردم بگوییم، اگر درجایی هم کاستی داشتیم بیان کنیم، قطعاً این نکات تأثیرگذار خواهد بود.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین عبدالکریم عابدینی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در قزوین، با اشاره به شاخصه‌های و مؤلفه‌های شکل‌گیری حوزه انقلابی، اظهار داشت: در حقیقت حوزه سخنگوی متن آسمانی قرآن کریم و سیره و سنت رسول اکرم(ص) و اهل‌بیت عصمت و طهارت(ع) است؛ در واقع حوزههای علمیه تفسیرانی تارکٌ فی ثقلین هستند.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین تصریح کرد: وقتی ما با این دید به حوزه نگاه کنیم، باید بگوییم که شاخصها را قرآن مشخص میکند. قرآن میفرماید: «الَّذِینَ یبَلِّغُونَ رِسَالَاتِ اللَّهِ وَیخْشَوْنَهُ وَلَا یخْشَوْنَ أَحَدًا إِلَّا اللَّهَ» یکی از مهمترین شاخصهای حوزههای علمیه تبلیغ رسالتهای الهی است؛ یعنی مأموریتهایی که خداوند متعال برای پیامبرانش گذاشته است و پس از آن‌ها برای استمرار نبوت بر عهده ائمه بوده است، اکنون بر عهده حوزههای علمیه است.

وی افزود: عنوان «یبَلِّغُونَ رِسَالَاتِ اللَّهِ» یک عنوان کلی است، اگر بخواهیم همین نکته را در بخشهای ریز تر و مشخصتر در نظر بگیریم، به‌طور مثال امربه‌معروف و نهی از منکر یکی از این شاخصها است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین عابدینی خاطرنشان کرد: حوزههای علمیه باید زبان امربه‌معروفی و نهی از منکری داشته باشند و بر اساس شرایط روز منکرها را شناسایی کنند. امروزه بزرگترین منکر وجود رژیم منحوس صهیونیستی است. امام(ره) به‌عنوان یک مبلغ بزرگ در عصر غیبت فرمود که این رژیم باید از بیخ نابود شود و از روی صفحه زمین محو شود و آن را غده سرطانی معرفی کردند.

وی گفت: حوزههای علمیه باید همان‌گونه که فرزند بزرگ حوزه، امام(ره) و رهبر فرزانه انقلاب امربه‌معروف و نهی از منکر میکردند، نسبت به این مسئله حساسیت داشته باشند. امربه‌معروف امروز ما همان گفته امام(ره) است که فرمودند «ما آمریکا را زیر پا له می‌کنیم».

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین تصریح کرد: امروز باید تب‌وتاب حوزه علمیه در تبلیغ منبری، کتاب و تألیف، فضای مجازی و استفاده از رسانه همین نکته باشد.

وی افزود: طلبهای را شایسته حضور در صداوسیما و رسانه‌های ملی میدانیم که بتواند این رسالت را به انجام برساند، در غیر این صورت وقت مردم را ضایع میکند یا اولویتها را نمی‌شناسد و یا در فضای دیگری بحث میکند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین عابدینی خاطرنشان کرد: منکر بزرگی که ما امروزه به آن مبتلا هستیم، مسئله فتنه است. قرآن میفرماید: «الْفِتْنَةُ أَکبَرُ مِنَ الْقَتْلِ» و «وَالْفِتْنَةُ أَشَدُّ مِنَ الْقَتْلِ» و در خصوص فتنهگران میفرماید: «وَقَاتِلُوهُمْ حَتَّیٰ لَا تَکونَ فِتْنَةٌ» اگر ما طلبهای داشته باشیم که فقط به‌ظاهر خود و زندگی خود توجه کند، مشخص است که در پی آرمانهای انقلاب و رسالت حوزه انقلابی نیست، در غیر این صورت باید در صف مقدم مبارزه با فتنهگران و فتنهجویان باشد.

وی گفت: قبلاً سؤال این بود که مگر بالاتر از قتل هم داریم، اما دیدیم که در فتنهها نوامیس مردم به خطر افتاد، امنیت از بین رفت، رعب و وحشت در دلها نشست، اموال مردم به آتش کشیده شد، مقدسات دین به زیر سؤال رفت، فتنه سبب شد که اجانب بر ما مسلط شوند.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین عنوان کرد: وقتی‌که این‌همه میوه تلخ جهنمی و شیطانی را در شجره فتنه میبینیم و در کنار تمام اینها قتل هم رخ میدهد؛ درمی‌یابیم که «الْفِتْنَةُ أَکبَرُ مِنَ الْقَتْلِ» و همچنین درمی‌یابیم که با فتنهگران طبق دستور قرآن که فرمود:: «وَقَاتِلُوهُمْ حَتَّیٰ لَا تَکونَ فِتْنَةٌ» با فتنه گران آن‌طور که شایسته است برخورد نشود، در حق ملت و دین ظلم میکنیم. این رسالت یک حوزوی است و این شاخصه یک حوزوی شایسته قرآنی است.

وی افزود: اگر طلبهای بتواند اصل اصیل ولایت را همان‌گونه که شایسته است تبیین کند و جایگاه محوری آن را تشخیص دهد و دریابد که اگر این قلب در پیکره جامعه در تپش نباشد، دین کارآمدی نخواهند داشت. این شاخصه یک طلبه انقلابی و قرآنی است.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین با اشاره به رسالت روحانیت نسبت به انقلاب اسلامی، گفت: مهمترین رسالت روحانیت این است که دستاوردهای مهم انقلاب را بر اساس «وَذَکرْ فَإِنَّ الذِّکرَیٰ تَنْفَعُ الْمُؤْمِنِینَ» یادآوری کند، ما احتیاج داریم که همواره به خود بگوییم که انقلاب برای ما چه آورده است، ما کجا بودیم و اکنون کجا هستیم؟

وی اظهار کرد: مسئله مهم این است که ما به‌طور مقایسهای دستاوردهای حوزه علمیه قبل از انقلاب را با حوزه علمیه کنونی مقایسه کنیم؛ مؤسسات علمی و پژوهشی امروزی را با قبل از انقلاب مقایسه کنیم؛ تألیفات و کتبی که امروز در اختیار مردم قرار میگیرد با قبل از انقلاب مقایسه کنیم، دانشگاههای امروز را با فضای دانشگاهی پیش از انقلاب مقایسه کنیم.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین عابدینی گفت: در خصوص عمران و آبادی، رفاه زندگی مردم، خدماتی که انقلاب به مردم ارائه کرده است، باید صادقانه و مقایسهای به مردم بگوییم، اگر درجایی هم کاستی داشتیم بیان کنیم، قطعاً این نکات تأثیرگذار خواهد بود.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha