به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام والمسلمین فاضل، مسئول مرکز امور صیانتی حوزه های علمیه در نشست نمایندگان طلاب با مدیران ارشد حوزه های علمیه که در دبیرخانه مجمع نمایندگان برگزار شد، ضمن تسلیت شهادت حضرت فاطمه زهرا (س)، اظهار داشت: رئوس فعالیت های مرکز امور صیانتی حوزه های علمیه بر اساس نامه 46 نهج البلاغه است که به مالک اشتر نوشته شده است.
وی با اشاره به متن این نامه، ابراز داشت: حضرت امیر علیه السلام در این نامه فرموده اند: «أَمَّا بَعْدُ فَإِنَّكَ مِمَّنْ أَسْتَظْهِرُ بِهِ عَلَى إِقَامَةِ الدِّينِ وَ أَقْمَعُ بِهِ نَخْوَةَ الْأَثِيمِ وَ أَسُدُّ بِهِ لَهَاةَ الثَّغْرِ الْمَخُوفِ فَاسْتَعِنْ بِاللَّهِ عَلَى مَا أَهَمَّكَ وَ اخْلِطِ الشِّدَّةَ بِضِغْثٍ مِنَ اللِّينِ وَ ارْفُقْ مَا كَانَ الرِّفْقُ أَرْفَقَ وَ اعْتَزِمْ بِالشِّدَّةِ حِينَ لَا تُغْنِي عَنْكَ إِلَّا الشِّدَّةُ وَ اخْفِضْ لِلرَّعِيَّةِ جَنَاحَكَ وَ ابْسُطْ لَهُمْ وَجْهَكَ وَ أَلِنْ لَهُمْ جَانِبَكَ وَ آسِ بَيْنَهُمْ فِي اللَّحْظَةِ وَ النَّظْرَةِ وَ الْإِشَارَةِ وَ التَّحِيَّةِ حَتَّى لَا يَطْمَعَ الْعُظَمَاءُ فِي حَيْفِكَ وَ لَا يَيْأَسَ الضُّعَفَاءُ مِنْ عَدْلِكَ وَ السَّلَامُ/ پس از ياد خدا و درود همانا تو از كسانى هستى كه در يارى دين از آنها كمك مى گيرم، و سركشى و غرور گناهكاران را در هم مى كوبم. و مرزهاى كشور اسلامى را كه در تهديد دشمن قرار دارند حفظ مى كنم، پس در مشكلات از خدا يارى جوى، و درشتخويى را با اندك نرمى بياميز. در آنجا كه مدارا كردن بهتر است مدارا كن، و در جايى كه جز با درشتى كار انجام نگيرد، درشتى كن، پر و بالت را برابر رعيّت بگستران، با مردم گشاده روى و فروتن باش، و در نگاه و اشاره چشم، در سلام كردن و اشاره كردن با همگان يكسان باش، تا زورمندان در ستم تو طمع نكنند، و نا توانان از عدالت تو مأيوس نگردند. با درود».
* آسیب های پیرامون حوزه های علمیه
حجت الاسلام والمسلمین فاضل با اشاره به اینکه حوزه های علمیه به دو دلیل در معرض آسیب های جدی قرار دارند، اذعان داشت: امروز دستگاه های بیگانه و معاند، برنامه ریزی های زیادی داشته و از ترفندهای گوناگون برای زمین گیر کردن حوزه استفاده می کنند؛ چراکه روحانیت را به واقع، تأثیرگذارترین قشر دانسته و برای آن نقشه های زیادی ریخته اند.
مسئول مرکز امور صیانتی حوزه های علمیه خاطرنشان ساخت: رشد فزاینده طلاب و حوزه های علمیه بعد از انقلاب اسلامی ایران، دومین دلیلی است که حوزه های علمیه را در معرض آسیب قرار داده است؛ چراکه حوزه، بسط و گسترش زیادی پیدا کرده و امروز روحانیت در مجامع، مراکز و نهادهای گوناگون حضور داشته و باید از جایگاه آن صیانت شود.
حجت الاسلام والمسلمین فاضل تصریح کرد: جامعه نو، نابهنجاری های جدیدی را به دنبال دارد و به همین میزان در حوزه روحانیت نیز با توجه به نو بودن، دانش آموزانی که در همین کشور پرورش پیدا کرده اند، جذب حوزه شده و افراد جدید با سلایق و تفکرات نو وارد شده که نیازمند صیانت است.
* به نمایندگان طلاب اطمینان داریم
وی با تأکید بر اینکه به نمایندگان طلاب اطمینان داریم، بیان داشت: مجمع نمایندگان طلاب و فضلا از ظرفیت های بزرگ حوزه های علمیه است که مورد توجه رهبر معظم انقلاب نیز بوده و می تواند کمک حال مرکز امور صیانتی حوزه باشد؛ چراکه با این تعداد کم نمی توانیم مقابله درستی با تهاجمات داشته باشیم.
حجت الاسلام والمسلمین فاضل اظهار داشت: «عرصه های صیانتی»، «استعلام»، «آسیب شناسی»، «پیشگیری» و ... از زمینه هایی است که مرکز امور صیانتی و مجمع نمایندگان طلاب می توانند با یکدیگر تعامل و همکاری داشته باشند.
* برای به تصویرکشیدن خدمات حوزه های علمیه چه مقدار کار کرده ایم؟
مسئول مرکز امور صیانتی حوزه های علمیه اظهار داشت: امروز با یک جستجوی ساده در اینترنت می توانیم به بیش از 600 کلیپ علیه روحانیت در موضوعات گوناگون برسیم؛ اما برای به تصویر کشاندن خدمت رسانی طلاب چه مقدار کار کرده ایم؟ به عنوان مثال برای خدمات روحانیت به زلزله زدگان کرمانشاه چه مقدار کار شده است؟.
حجت الاسلام والمسلمین فاضل ابراز داشت: راه اندازی قرارگاهی برای حفظ حوزه های علمیه با حضور 20 نهاد مرتبط با این موضوع، یکی از مصوباتی است که برای آن برنامه ریزی های لازم انجام شده و ان شاءالله به زودی ایجاد خواهد شد.
وی در پایان بیان داشت: امروز مشکلات معیشتی گریبانگیر طلاب بوده و نرخ رشد تورم هم که برازنده نظام و کشور نیست، معضل بیشتری برای طلاب و فضلا ایجاد کرده که از کنار این مشکلات معیشتی، معضلاتی نیز پیدا شده است.
* «صیانت»، نام زیبایی است که بر روی مرکز امور صیانتی حوزه نهاده شده است
همچنین حجت الاسلام والمسلمین حسینی نژاد، رئیس مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم نیز در این جلسه اظهار داشت: از وظایفی که در اساسنامه مجمع نمایندگان آمده است علاوه بر اینکه 13 کمیسیون آموزش، اخلاق، پژوهش، تبلیغ، سیاسی و ... داشته، واحد تهذیب نیز در آن برقرار بوده و به نحوی مرتبط با فعالیت های مرکز امور صیانتی حوزه های علمیه است.
وی ابراز داشت: مأموریت های بسیاری برای نمایندگان طلاب تعریف شده که یکی از آن مأموریت ها، صیانت از حوزه های علمیه در بخش های گوناگون است.
رئیس مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم خاطرنشان ساخت: مرکز مدیریت حوزه برای ورود طلاب به شهرک مهدیه، ارتقاء شهریه، اصل ورود طلبه های جدیدالورود به حوزه و ... از نمایندگان طلاب استعلام و نظرسنجی دارند و بیان نظر از سوی نمایندگان کار سنگینی است که در این راستا نیازمند دریافت مشورت از سوی مرکز امور صیانتی هستیم تا بتوانیم به صورت دقیق تر نظردهی داشته باشیم.
حجت الاسلام والمسلمین حسینی نژاد تصریح کرد: «صیانت»، نام زیبایی است که بر روی مرکز شما قرار داده شده؛ چراکه از شأن و جایگاه روحانیت صیانت نموده و بار سنگینی بر عهده مجموعه جنابعالی قرار دارد.
وی بیان داشت: امروز روحانیت نقش حاکمیتی پیدا کرده و در رأس آن جایگاه ولایت فقیه و ریاست قوه قضائیه وجود دارد و در سطوح پایین تر هم روحانیون بسیاری داریم؛ پس توقع مردم از ما بالاست و صیانت و دفاع از شأن و جایگاه روحانیت بسیار مهم می باشد.
رئیس مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم اظهار داشت: عمل، رفتار و کردار ما بسیار تأثیرگذار بوده و آیینه ای از بزرگان سلف ماست که نیازمند صیانت می باشد.
حجت الاسلام والمسلمین حسینی نژاد ابراز داشت: امروز متأسفانه شاهد ورود برخی طلاب در حوزه هستیم که در موضوعات گوناگون در حال آسیب رسانی به جایگاه روحانیت بوده و مرکز امور صیانتی می تواند ورود مناسبی در این قضایا داشته باشد.
وی خاطرنشان ساخت: همه باید کمک کرده و از روحانیت و جایگاه رفیع آن صیانت نماییم؛ اگر این جایگاه آسیب ببیند، دین، اخلاق، قرآن و ... آسیب می بیند.
همچنین در این جلسه، نمایندگان طلاب و فضلا نیز به بیان برخی از مشکلات و معضلات موجود پرداخته و مسئول مرکز امور صیانتی حوزه های علمیه نیز پاسخ دادند.