به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری «حوزه»، نماز جمعه این هفته مرکز اسلامی هامبورگ به امامت حجت الاسلام و المسلمین محمدهادی مفتح امام و مدیر این مرکز برگزار شد و ایشان سلسله مباحث جدید قرآنی با عنوان ویژگی های متقین را آغاز کرد.
وی خاطر نشان کرد: مهمترین پیام خداوند در قرآن «تقوا» و دعوت به آن است و تمام مطالبی که در قرآن ذکر شده و در خطبه های گذشته آنها را دسته بندی کرده و مرور کردیم، در خدمت این پیام و برای رساندن انسان به این قله فضیلت و سعادت است. پیرامون این پیام مهم الهی نکاتی را مورد بحث قرار می دهیم.
تقوای قبل از ایمان
حجت الاسلم و المسلمین مفتح در بیان مراحل تقوا با اشاره به تقوای پیش از ایمان گفت: این مرحله از تقوا به پاکی قلب و صفای ضمیر مربوط است، که انسان را آماده پذیرش پیام حق می کند. برای تأثیر پذیری از کلام خداوند و سخنان رسولان الهی باید دلی حق شناس و ضمیری حق پذیر داشت.
وی افزود: قرآن کریم همچنین در بیان تأثیر سخن انبیاء الهی در دل دو گروه از انسانها، دو نتیجه متضاد را ارائه می دهد، برای گروهی شفا بخش و هدایتگر است و برای گروهی دیگر خسارت آفرین و گمراه کننده:
- وَنُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ مَا هُوَ شِفَاءٌ وَرَحْمَةٌ لِلْمُؤْمِنِينَ وَلَا يَزِيدُ الظَّالِمِينَ إِلَّا خَسَارًا ﴿اسراء:۸۲﴾
و ما آنچه را براى مؤمنان مايه درمان و رحمت است از قرآن نازل مى كنيم و[لى] ستمگران را جز زيان نمى افزايد.
رئیس مرکز اسلامی هامبورگ ادامه داد: این مطلب که معارف دینی از سوی پاره ای از انسانها مورد توجه قرار نمیگیرد بلکه اثر معکوس می دهد و موجب طغیان و کفر بیشتر آنان میگردد، نشان میدهد که باید ابتدا زمینه مساعدی برای پذیرش حرف حق فراهم گردد.
تقوای بعد از ایمان
حجت الاسلام و المسلمین مفتح تاکید کرد: تقوای بعد از ایمان به معنای عمل به دستورات دینی و اوامر و نواهی خداوند، دارای مراتبی بوده و طیف گسترده ای را شامل می شود، که در قرآن به دو مرتبه عالی و دانی آن اشاره شده است:
مرتبه دانی تقوا
وی گفت: مرتبه ابتدائی و نازل تقوا آن است که انسان آن مقدار که می تواند نسبت به انجام واجبات و ترک محرمات اقدام نماید:
- فَاتَّقُوا اللَّهَ مَا اسْتَطَعْتُمْ (تغابن:16)
پس تا مى توانيد از خدا پروا بداريد
در این آیه که به انسان دستور می دهد در حد استطاعت و توان به رعایت تقوا اقدام کند.
مرتبه عالی تقوا
امام جمعه هامبورگ در ادامه با اشاره به مرتبه عالی تقوا گفت: اطاعت از دستورات خداوند آنچنان که شایسته مقام رابطه عبد و معبود باشد، مرتبه عالی تقوا دانسته شده است:
- يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ حَقَّ تُقَاتِهِ (آل عمران:102)
اى كسانى كه ايمان آورده ايد از خدا آن گونه كه حق پرواكردن از اوست پروا كنيد
وی افزود: وصول به این اوج عبودیت و قله تقوا، البته در حدّ افراد عادی بدون گذراندن مراحل تهذیب نفس و سیر و سلوک الی الله نمی باشد.