شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
حجت الاسلام محمد علی رضایی اصفهانی استاد جامعة المصطفی العالمیه 

حوزه/ براساس قرآن روابط در بهشت بر محور سلامت است. به همین دلیل اگر در دنیا روابط سالم اتفاق نیفتد درقیامت هم روابط سالم اتفاق نخواهد افتاد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام والمسلمین محمد علی رضایی اصفهانی در ششمین همایش ملی سلامت معنوی اسلامی و در پنل دوم که با موضوع قرآن و سلامت معنوی، مفاهیم و نظریات در سالن همایش های دفترتبلیغات اسلامی حوزه در قم برگزار شد، گفت: در قرآن سلامت شامل سلامت دنیوی و اخروی و فرا دنیوی است. در قرآن خدا متعال را منشأ سلامتی دانسته اند.

استاد حوزه ودانشگاه افزود: براساس قرآن روابط در بهشت بر محور سلامت است، به همین دلیل اگر در دنیا روابط سالم اتفاق نیفتد درقیامت هم روابط سالم اتفاق نخواهد افتاد.

وی افزود: براساس قرآن سلامت اقسامی دارد، معنوی، جسمی و...، در همه موارد باید قرآن وهدایت محور باشد تا سلامت محقق شود، سلامتی که قرآن بدان اشاره می کند، همان رسیدن به توحید الهی و ارزشهای دینی است.

حجت الاسلام والمسلمین رضایی اصفهانی گفت: علامه طباطبایی در همین رابطه می فرماید اگر توحید شکافته شود مباحثی مانند احکام، معارف دینی و الهی، نبوت و امامت و در نهایت سلامت برآمده از توحید از آن استخراج می شود.

دینداری سالم نقش مهمی در ایجاد سلامت معنوی در خانواده دارد

 حجت الاسلام والمسلمین محمد رضا سالاری فر نیز در پنل دوم به موضوع خانواده وسلامت معنوی اسلامی، آسیب ها و ظرفیت ها اشاره کرد و گفت: معتقدیم باورهای زندگی می تواند در زندگی سالم به انسان کمک کند و درهمین رابطه دین داری که آن دین داری سالم است می تواند نقش مهمی در ایجاد سلامت معنوی در خانواده ایفاء کند.

استاد حوزه ودانشگاه افزود: سلامت معنوی دارای بخش فردی و اجتماعی است. برای رسیدن به نظام سالم در خانواده باید بین سلامت معنوی و ارتباطی تعامل ایجاد کرد.

وی افزود: سلامت معنوی دارای شاخصه هایی مانند ازدواج معنوی، انتخاب عاقلانه با تکیه برخدا، برگزاری مراسم بر پایه معنویت و... است.

حجت الاسلام والمسلمین سالاری فر گفت: سلامت معنوی به دنبال این است به خدمات خانواده رنگ معنوی بدهد.

معنویت سالم اسلامی درکانون توحید محقق می شود

حجت الاسلام والمسلمین عباس پسندیده نیز با اشاره به موضوع گستره سلامت معنوی اسلامی و راه های ارتقای آن درسیره منابع روایی گفت: معتقدیم معنویت با سلامت و امر درونی متفاوت است و  انسان از طریق معنویت سالم می تواند به کمال برسد.

استاد حوزه ودانشگاه افزود: خدا کانون معنویت سالم اسلامی است وهر چیزیی غیر از این باشد، معنویت سالم اسلامی نیست. الله تقدس ناب و منشأ همه تقدس ها است و ارتباط با آن می تواند باعث تضمین سلامت اسلامی باشد.

وی افزود: این امر زمانی میسر است که قلب حرم الله باشد و رفتارها هم براساس منویات الهی باشد. اگر اخلاق ما براساس دین نباشد، معنویت سالم اتفاق نخواهد افتاد.

حجت الاسلام والمسلمین پسندیده گفت: در مقابل این موضوع، مفاهیمی مانند نفس و اماره است که شاخص سلامت بیماری گونه را شکل می دهد وضدیت با معنویت سالم دارد.

وی گفت: سلامت سالم برکاتی مانند امنیت، گشایش روحی و حلاوت وعزت ایمان دارد.

استاد حوزه ودانشگاه افزود: سلامت معنوی دارای دو بخش گستره ابعادی و عینی زندگی است. ابعادی یعنی آیا باور من به مبدأ و صفات خدا درست است یا نه؟ وقتی سخن از معاوری می کنیم آیا شاخص های آن را هم قبول داریم یا نه؟.

حجت الاسلام والمسلمین پسندیده گفت: گستره عینی زندگی، یعنی همه ابعاد زندگی انسان براساس برنامه خدا شکل گیرد. چند درصد زندگی ما براساس برنامه زندگی سالم شکل گرفته است. آیا برنامه های الهی درزندگی ما جا دارد یا نه.

حجت الاسلام والمسلمین  پسندیده گفت: مکانیزم فعال کردن سلامت معنوی توحیدی، سنت ابتلاء و آزمایش و استفاده درست از نعمت ها و موفقیت در بلاها و عمل صحیح به تکالیف محقق می شود.

استاد حوزه ودانشگاه افزود: روش های معنوی در دین زیاد هستند که از جمله آن معنویت دهی توحیدی، روش های مهارتی توحیدی و ... است. 

313/40

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha