به گزارش خبرنگارخبرگزاری«حوزه»، آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی امروز در مراسم جشن میلاد حضرت زهرا(س) در مدرسه علمیه رسالت قم، با اشاره به چندین روایت از اهل بیت(ع) پیرامون ثواب و پاداش کسب علم به تبیین اهمیت و جایگاه علم و عالم در دین اسلام پرداخت و گفت: ما طلبهها نبايد روایات علم، فقط برخورد تحصیل ثواب را داشته باشیم و بگوئیم برویم دنبال علم که ثواب دارد. آن ثواب در جای خود، أقلّ چیزی است که بر کسب علم مترتب میشود، ما علم را میخواهیم که به وسیلهی آن بتوانیم سعادت خود و جامعه را رقم بزنیم، ما علم را میخواهیم که به وسیلهی آن بتوانیم جامعه بشري را، در مسیر صحیح انسانيت قرار دهیم و از انحرافها و شیطنتها و لغزشها حفظ کنیم. علم خیلی ارزش دارد، هر چه ما از ارزش علم بگوئیم کم است.
وی گفت: نباید نگاه تشویقی و توقع مآبانهی ثواب را دربارهی علم بیاوریم، اگر ما ارزش علم را فهمیدیم که حوزههای علمیه یکی از ویژگیهای اصیلش از قدیم الایام تا به حال همين بوده که افراد براي تحصيل علم و فهم کلام خدا و دين او وارد حوزه میشدند نه آنکه بگويند اگر ده بیست سال درس خواندیم چه شغلی و چه مقدار حقوق به ما میدهند، بسیار خطا و جفاست که ما این گوهری را که خدای تبارک و تعالی در اختیارمان قرار داده به پای مدرک و منصب فدا کنیم، حیف است.
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع)خاطر نشان ساخت: بايد ارزش کار خودمان را بدانیم چیست؟ ارزش کار این بوده که اگر یک فقیهی براي فهم مسئلهای یک سال کار میکرد تا بفهمد آیا این واجب است یا مستحب، آنچنان برای او لذت داشته که آنرا با تمام دنیا عوض نميکند و قابل برابری نیست. علم را برای علم دنبال کنیم، اگر علم را برای علم دنبال کنیم به ما عنايت خواهد شد.
آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی به بعضی انتقادها اشاره کرد و گفت: ما طلاب برای اینکه حلال و حرام الهی را بشناسیم به حوزه آمده ایم و نباید تصور کرد که خب علمای قبل همه حلال و حرام ها را بیان کرده اند و اکنون دیگر چه نیازی به حوزه ها می باشد چرا که بسیاری از موضوعات جدید می باشد و باید به همه آنها پرداخته شود.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه فقه و فلسفه تفاوت دارد گفت: مسائل جدید در فلسفه راه ندارد و حال آنکه فقه اینگونه نیست و مدام در حال گسترش می باشد و موضوعات جدید پیش می آید که حوزه باید پاسخگوی آن باشد.
وی در قسمت دیگری از سخنان خود با اشاره به ضرورت نقد عالمانه و مجتهدانه حقوق بشر غربی اظهار کرد: باید به دور از جار و جنجال های سیاسی متفکران ادیان خصوصا محققان اسلامی و فقهای برجسته اعلامیه حقوق بشر مورد نقد قرار دهند چرا که حقوق بشر غربی بنیان های خانواده را متزلزل کرده است.
وی ادامه داد: ما در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) به مبحث نقد علمی اعلامیه حقوق بشر ورود پیدا کردیم و معتقدیم اگر بخواهیم منشوری از حقوق بشر اسلامی را عرضه کنیم باید حقوق بشر مد نظر غربی ها را مورد نقد قرار دهیم.
آیت الله فاضل لنکرانی با بیان اینکه روح اعلامیه حقوق بشر کاملا در جهت نفی حقوق انسانها است گفت: اگر دیباچه اعلامیه حقوق بشر و مواد آن را یک به یک به صورت مجتهدانه وعالمانه بررسی کنیم به این نتیجه می رسیم که این اعلامیه نافی حقوق بشر است.
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) در پایان گفت: تصور نکیند که علوم طلبگی تنها به درد مسلمانان یا شیعیان می خورد بلکه برای همه مردم ولو مسلمان نیز نباشند، به درد می خورد و اساسا برای اینکه حقوق بشر به معنای واقعی کلمه محقق شود باید به سراغ فقه و فقیه رفت.
خاطر نشان می شود: در پایان این مراسم تعدادی از طلاب مدرسه علمیه رسالت به دست آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی به لباس طلبگی ملبس شدند.
۳۱۳/۳۲