به گزارش خبرنگار خبرگزاری«حوزه»، خلیل آقایی پیش از ظهر امروز در گردهمایی روحانیون استان قم که با موضوع «نقش آموزههای دینی در حفاظت از عرصههای منابع طبیعی» در سالن جلسات جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برگزار شد، با اشاره به اینکه وظیفه اصلی سازمان جنگلها حفظ اراضی مرتعی و جنگلی است، اظهار کرد: در راستای حفظ خاک مهمترین راهکار پوشش گیاهی است که فرسایش بادی و آبی در این صورت هیچ تاثیری بر خاک نخواهد داشت.
وی با بیان اینکه پوشش گیاهی مهمترین عامل در جلوگیری سیل است، اضافه کرد: یک سانت خاک صدها سال طول میکشد تا تشکیل شود به همین علت حفظ خاک یکی از مهمترین رسالتها در حوزه منابع طبیعی است.
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری از حکومت اسلامی بهعنوان اختیاردار انفال نام برد و تصریح کرد: سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری بر واگذاری زمین به صورت مستقیم نقشی ندارد بلکه این مجموعه زمینهای مستعد را به جهاد کشاورزی معرفی میکند تا جهاد بر اساس شرایط مختلف واگذاری مورد نیاز را دنبال کند.
وی با اشاره به اینکه سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری زمینهای متناسب با نیاز مردم را به وزارتخانههای راه و شهرسازی و صنعت، معدن و تجارت و همچنین بنیاد مسکن میسپارد، مطرح کرد: در گذشته مالکیت زمین را به افراد واگذار میکردیم اما از اینپس حق بهرهبرداری را به افراد واگذار میکنیم تا اگر فرد یا مجموعه مورد نظر در آن زمین فعالیتی نداشت از ظرفیت فرد یا مجموعه دیگری استفاده کنیم.
آقایی با بیان اینکه وضع و حال منابع طبیعی خوب نیست، عنوان کرد: دشمنان در کنار یکدیگر قرار گرفته و عرصه را به نظام اسلامی تنگ کردهاند و وضعیت کلی کشور در حوزه اقتصاد نامناسب است اما در شرایط فعلی بودجهها بر اساس دقت، برنامهریزی و اولویت تخصیص داده میشود.
وی از اختصاص 200 میلیون دلار اعتبار صندوق توسعه ملی به پروژههای منابع طبیعی در سال جاری یاد کرد و گفت: از این صندوق فقط در مقاطع حساس استفاده میشود و اینکه رهبر انقلاب اسلامی در سال آینده نیز 150 میلیون یورو از محل اعتبارات این صندوق به منابع طبیعی اختصاص دادهاند نشان میدهد که وضعیت منابع طبیعی حساس است و باید به این حوزه نگاهی ویژه داشته باشیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه حفظ عرصه گسترده 83 درصد از مساحت کشور بدون مشارکت مردم شدنی نیست، تصریح کرد: اجرای پروژههای آبخیزداری در 6 هزار و 84 نقطه از 350 شهرستان کشور با استفاده از اعتبارات صندوق توسعه ملی موجب افزایش شور و نشاط مردم شده است.
وی ادامه داد: در پروژههای آبخیزداری در زمان کمآبی با هدایت آب به دنبال مصرف درست و بهینه از آب هستیم و در زمان پرآبی نیز از وقوع سیل جلوگیری میکنیم.