به گزارش خبرنگار خبرگزاری«حوزه»، حضرت آیتالله صافی گلپایگانی پیش از ظهر امروز در دیدار حجت الاسلام والمسلمین خاموشی رئیس و معاونان سازمان اوقاف که در بیت این مرجع تقلید در قم برگزار شد، اظهار کردند: امیدواریم اقدامات گسترده این سازمان مورد رضایت خداوند و عنایت امام عصر(عچ) قرار بگیرد.
ایشان افزودند: خیّرین و نیکوکارانی که تمکن مالی داشتهاند در طول تاریخ اموالی از خود به یادگار گذاشتهاند که در قالب وقف، مسبب برکات و آثار خیر فراوان شده است.
این مرجع تقلید با بیان اینکه مدیریت وقف باید مطابق دستورات شرع و نیت واقفان صورت بگیرد گفتند: لازم است نظر واقفان به صورت دقیق و کامل تامین شود.
معظم له ادامه دادند: باید مواظب باشید مقاصد افرادی که وقفی از خود به یادگار گذاشتهاند کاملا محفوظ بماند و دلیل ماندگاری وقف نیز همین مسئله است.
حضرت آیتالله صافی گلپایگانی با اشاره به اینکه این مسئله سبب جلب اعتماد عمومی و گرایش بیشتر به وقف خواهد شد خاطرنشان کردند: صدقه جاریه در قرآن کریم مورد تاکید قرار گرفته و وقف، مصداق بارز آن است.
این مرجع تقلید تصریح کردند: وقف در طول تاریخ موجب انجام کارهای بزرگ و رساندن منفعت به اجتماع شده و افتخاری بزرگ برای فعالان این عرصه بوده است.
ایشان با بیان اینکه لازم است موقوفات فراموش شده احیا شوند گفتند: شناسایی املاک وقفی و بررسی دقیق وقفنامهها در این زمینه ضروری است ضمن اینکه مطالعه این وقفنامهها و الفاظی که در آنها بکار رفته، نشاندهنده توجه خیرین به نیازهای جامعه در هر دوره زمانی است.
حضرت آیتالله صافی گلپایگانی ادامه دادند: هر چه بیشتر در مسیر احیای موقوفات گام برداریم، بیشتر میتوانیم به گسترش فرهنگ وقف کمک کنیم و در نتیجه گرایش به این سنت حسنه نبوی هم بیشتر خواهد شد.
استاد برجسته حوزه علمیه قم وقف را پشتوانهای برای توسعه اسلام دانستند و گفتند: هرچه موقوفاتی بیشتر برای گسترش دین و معارف مکتب اهل بیت(ع) داشته باشیم، به عظمت دین اسلام کمک بیشتری میشود.
ایشان خاطرنشان کردند: در زمینه احیای موقوفات حوزوی هم باید تلاش بیشتری صورت بگیرد، زیرا حوزهها موجب نشر معارف دینی میشوند و نفع آنها به جامعه میرسد.
حضرت آیتالله صافی گلپایگانی با تاکید بر مستندسازی تاریخی موقوفات و واقفان در دورههای گوناگون عنوان کردند: آثاری که خیرین بر جا گذاشتهاند موجب برکات فراوانی شده و نام نیک آنها را در صفحات تاریخ به ثبت رسانده است.