به گزارش خبرنگار خبرگزاری « حوزه» در خراسان شمالی، حجت الاسلام حجت سالاری مکی، امروز در نشست با اساتید مدارس علمیه استان که با موضوع جذب و پذیرش طلاب برگزار شد، گفت: در ابتدای انقلاب در خراسان شمالی 210 طلبه داشت که از این تعداد بالغ بر 72 نفر شهید شدند؛ یعنی یکسوم طلاب استان در زمان جنگ شهید شدند که این بسیار باارزش است.
وی افزود: اما امروز دو هزار و 800 طلبه در حوزه علمیه استان تحصیل میکنند که این تعداد طلبه ظرفیت بسیار مناسب از نظر فکری و فرهنگی و معرفتی به شمار میروند.
دبیر شورای استانی حوزه علمیه خراسان شمالی در ادامه با اشاره به اینکه جذب افراد مستعد به حوزه علمیه برکات فراوانی دارد، افزود: رسالت ما این است که با وجود برخی سنگاندازیها، وظیفه خود را انجام داده و نتیجه را به خداوند واگذار کنیم.
حجت الاسلام سالاری مکی با اشاره به ضرورت حضور در برنامههای صداوسیما و گفتوگوی رسانهای در رابطه با جذب و پذیرش طلاب، گفت: در این راستا باید از تمام ابزارها و روشهای موجود استفاده کنیم تا طلاب مستعد جذب مدارس علمیه استان شوند.
وی با تأکید بر استفاده از احادیث و آیات مربوط به علمآموزی در تبلیغات مربوط به پذیرش طلاب، اظهار کرد: حدیث و آیه قرآن نور بوده و هرچقدر ظلمت فراوان باشد باز هم نور عمیقتر روشن گری میکند؛ ازاینرو باید آیات و روایات مربوط به علماندوزی و اهمیت حضور در جهاد علمی را در فضای مجازی و در قالبهای مختلف رسانهای نشر دهیم.
دبیر شورای استانی حوزه علمیه خراسان شمالی ادامه داد: از سوی دیگر باید موضوع پذیرش طلاب را با حضور در عرصههای خدمات اجتماعی و فرهنگی ازجمله اردوهای جهادی عجین کنیم، زیرا حضور مستمر جهادی در مناطق مختلف میتواند تأثیرگذاری ویژهای در راستای جذب افراد به حوزه علمیه داشته باشد.
حجتالاسلام سالاری مکی از فعالیتهای جهادی طلاب و روحانیان و اساتید مدارس علمیه و ترویج گفتمان امام و انقلاب و رهبری قدردانی کرد و گفت: در این راستا مراسم تجلیل از گروههای جهادی برتر حوزه علمیه خراسان شمالی پیش از پایان سال در استان برگزار میشود.
گفتنی است، در سال تحصیلی جاری درمجموع دو هزار و 800 طلبه در 15 مدرسه علمیه شامل شش مدرسه علمیه خواهران و 9 مدرسه علمیه برادران استان تحصیل میکنند که از این تعداد هزار و 700 نفر برادر بوده و مابقی طلاب خواهر هستند.
از مجموع طلاب مشغول به تحصیل در حوزه علمیه خراسان شمالی حدود 250 نفر طلبه سطوح دو و سه، 50 نفر طلبه سطح عالی یا چهار و مابقی طلاب سطح یک هستند.
همچنین تعداد کل اساتید مدارس علمیه خواهران و برادران استان 190 نفر است که از این تعداد 150 استاد برادر و 40 استاد خواهر در مدارس علمیه شهرستانهای مختلف استان، فعالیت تدریسی دارند.
شایانذکر است، حوزه علمیه خراسان هزار و 200 سال قدمت داشته و اکنون با بیش از 30 هزار طلبه که زیر نظر افزون بر دو هزار استاد در 131 مدرسه علمیه تحصیل میکنند، پس از حوزه علمیه قم بزرگترین مرکز حوزوی کشور است.
مدارس علمیه در استان خراسان شمالی از سال 1388 تا سال 1395 بهصورت نمایندگی و تحت نظر حوزه علمیه خراسان بزرگ فعالیت میکردند؛ اما حوزه علمیه خراسان شمالی از شهریورماه 95 به مدیریت استانی ارتقا یافت.
انتهای پیام/