یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
حجت الاسلام احمد واعظی رئیس دفتر تبلیغات اسلامی

حوزه/ بین عدالت، فرهنگ و معنویت پیوند است. اگر جامعه، بهره مند از غنای معنویت باشد معلوم است آن عدالت معنوی و علوی با مقاومت کمتری و با زمینه سازی محقق می شود.

به گزارش خبرنگارخبرگزاری«حوزه»، حجت الاسلام والمسلمین احمد واعظی پیش از ظهر امروز  همایش بین المللی"امام علی(ع) الگوی عدالت و معنویت برای جهان امروز" که سالن همایش های دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزارشد گفت: نیاز واقعی انسان معاصر، معنویت و عدالت است، رنج های که بشر امروزی می کشد به دلیل ضعف معنویت و فقدان عدالت اجتماعی در جهان است.

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم افزود: این همه عرفان های نوع ظهور و معنویت بدون خدا، حکایت از عطش می کند، چون مسئله گرایش معنوی ریشه در ذات بشر دارد، چون ازچشمه هستی سیراب نمی شود چون از معنویت سیراب نمی شود به سمت و سوی سراب های معنوی می روند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: معنویت و عدالت نیاز بشر است؛  استقرار عدالت در جامعه دارای اضلاعی است که از جمله آن نظری است. کدام مدل از تفسیر از عدالت اجتماعی می خواهد، اجرا شود.در همه کهن، از عدالت اجتماعی سخن گفته شده است. همه ازعدالت به عنوان ارزش سخن می گویند، ولی عدالت اجتماعی حول آن قول های متعدد است و مدل های زیادی ارائه می شود.

وی عنوان داشت: وجه دوم از عدالت اجتماعی، مجریان عدالت است. بهترین طرح و ایده وقتی روی کاغذ می آید یک بخش است، ولی برای عینی بخشیدن آن روی کاغذ آمده، مجری می خواهد. افرادی که شایستگی اجرای عدالت واقعی را داشته باشند.

حجت الاسلام والمسلمین واعظی گفت:ضلع سوم فرهنگ عدالت است و جامعه باید مطالبه گر عدالت باشد تا عدالت مستقر باشد و اجرای هر طرح اجتماعی بُعد فرهنگی دارد و نمی شود، بگوییم در جامعه ای که زندگی می کنیم، فرهنگ عمومی جامعه هر طوری است باشد و این مدل از عدالت را اجرا می کنیم.

 رئیس دفتر تبلیغات اسلامی افزود: معتقدیم اصولی که می خواهد روابط عمومی جامعه را شکل دهد، باید حتما فرهنگی متناسب آن را داشته باشد و فرهنگ با معنویت آمیخته شده است. این مفهوم است مهم است که فرهنگ عمومی جامعه چگونه باشد تا عدالت و معنویت مستقر باشد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: معتقدیم بین عدالت، فرهنگ و معنویت پیوند است. اگر جامعه،بهره مند از غنای معنویت باشد و در لایه های آن باشد، معلوم است آن عدالت معنوی و علوی با مقاومت کمتری و با زمینه سازی محقق می شود. اگر اخلاق جامعه و مجریان و مدیران آن نگران و دغدغه عدالت را نداشته باشند و عدالت برای آنها مسئله نباشد، معلوم است بهترین طرح محقق نمی شود.

وی عنوان داشت: معتقدیم که امام علی(ع) در گفتار وسیره و منش معارف را ارائه می کند و الگوی عملی را به رخ می کشد و درس آموز است. حوزه و صاحبان فکر برای تنقیح مدل عدالت اجتماعی نیازمند مراجعه به گفتار و سیره حضرت می باشند.

حجت الاسلام والمسلمین واعظی گفت: از حضرت مباحثی در مورد حق و عدالت گفته شده است. آیا نیاز امروز ما در بعُد اول یعنی تنقیح نظریه عدالت اجتماعی صرف و الگو ها، کفایت می کند؟ آیا حوزه و عالمان مستند به آن محتوا باید کار جدید کنند و ما نیازمند به بحث های انضمامی حوزه عدالت هستیم.

حجت الاسلام والمسلمین واعظی گفت: برای استقرار عدالت نیازمند این هستیم در بعُد نظری که حوزه و دانشگاه کار می کند، بحث هایی انضمامی مربوط به برنامه عملی از وضع موجود به وضع عادلانه حرکت کنیم.

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم افزود: اگر تنقیح عدالت به وسیله مجریان عدالت خواه نباشد، عدالت محقق نمی شود با دست های آلوده نمی شود کارهای خوب کرد.مجریان عادل نیاز است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: فرهنگ جامعه باید معنویت خواه و معنویت ساز باشد تا عدالت اجرا شود.

وی  در ادامه با اشاره به شخصت علمی حضرت آیت الله جوادی آملی عنوان داشت: حوزه قدر دان زحمات تلاش های عالمان ربانی و مفسرانی چون حضرت آیت الله جوادی آملی است که توانستند معارف اهل بیت(ع) و قرآن را در حوزه توسعه بدهند. برخود لازم می دانم از این تلاش خالصانه قدر دانی کنیم.

حجت الاسلام والمسلمین واعظی خطاب به این مرجع تقلید  گفت: حوزه قدر دان حضرت عالی است و از صمیم قلب برای سلامتی شما عالمان دین دعا می کنیم و امیدواریم همچنان بدرخشید ودرخدمت قرآن باشید.

313/40

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha