به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در گیلان، کارگاه پژوهشی با عنوان «نقش مباحثه در پیشبرد اهداف درسی و تحقیقی»، در مدرسه علمیه خواهران شهرستان آستانه اشرفیه برگزار شد.
خانم محمدی معاون پژوهش مدرسه علمیه خواهران معصومیه سلام الله علیها آستانه در گفتگو با خبرنگار «حوزه»، گفت: یکی از امتیازات علمی نظام آموزشی حوزه، سنّت نیکوی مباحثه است که از علمای بزرگ و سلف برای مان به یادگار گذاشته اند.
وی افزود: به طور قطع مباحثه تأثیری چشمگیر در فهم ماندگار و تعمیق امر یادگیری دارد به گونه ای که امروز شاهد هستیم بعضاً سایر مراکز علمی و یا دانش پژوهان در مؤسسات غیرحوزوی نیز به استفاده از آن روی آورده اند.
خانم محمدی با تاکید بر لزوم حفظ برنامه مباحثه و توجه بیشتر به آن در مراکز حوزوی، ادامه داد: برای رشد علمی و تحصیلی طلاب و مدارس علمیه، نباید اجازه داد تا روش های علمی موثر همچون مباحثه کم رنگ و فراموش شود.
معاون پژوهش مدرسه علمیه خواهران آستانه با اشاره به برگزاری کارگاه «نقش مباحثه در پیشبرد اهداف درسی و تحقیقی»، تصریح کرد: این کارگاه ویژه طلاب پایه های اول و دوم بود که هدف از برگزاری آن، آشنایی هر چه بیشتر طلاب جدید نسبت به اهمیت مباحثه در موفقیت علمی و پژوهشی آنها می باشد.
مباحثه موجب رشد مهارت تحلیلی می شود
حجت الاسلام ملکی نیز در این کارگاه، با اشاره به تاریخچه مباحثه در حوزه های علمیه اظهار کرد: چهار عنصر در مباحثه اهميت دارد که اولین آنها برخورداری از اعتماد به نفس است؛ بعد از آن پشتكار داشتن و ممارست، سوم آينده نگري و عنصر آخر نیز سخت كوشي می باشد.
وی افزود: مباحثه امری مهم در پیشرفت علمی و پژوهشی هر دانش پژوهشی است که از جمله فواید آن می توان به افزایش سعه صدر فرد، برقراري ارتباط با ايده ها و نظرات مختلف به صورت علمي، رشد مهارت های تحليلی، یادگیری آداب گفتگو و بحث علمی و كشف تنوع ديدگاه ها در مورد موضوعات علمی اشاره کرد.
استاد حوزه همچنین مباحثه را به معنای پژوهش و واکاوی عمیق مطالب دانست و در پایان خاطرنشان کرد: باید توجه داشت که همه تلاش های ما در صورتی ما را به منزل مقصود می رساند که توکل و توسل داشته باشیم.