به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا مدرسی یزدی،در جلسه طلاب و فضلای یزدی مقیم قم که عصر امروز در شهر کریمه اهل بیت(ع) برگزار شد، اظهار داشت: خداوند متعال نسبت به هر آنچه که خلق کرده است، گزیده و انتخاب هایی دارد که از میان ماه ها نیز ماه رجب، شعبان و رمضان منتخب حضرت حق است.
وی ابراز داشت: وقتی گذر زمان به فصل بهار می رسد، طبیعت شکل دیگری گرفته و قابل قیاس با زمستان نیست؛ شبیه به همین بهار مادی، بهار معنوی است که انسان در این سه ماه شکل دیگری گرفته و قابل قیاس با دیگر ماه ها نخواهد بود.
این استاد حوزه خاطرنشان ساخت: غفلت از انجام وظایف، روح ها را کدر و جان ها را آلوده می سازد؛ اما خداوند متعال، رحیم است و به دنبال سعادت انسان ها بوده که در این راستا برای جبران این آلودگی ها و کاستی ها، انواع راه ها را قرار داده است تا انسان پاک گردد.
عضو فقهای شورای نگهبان تصریح کرد: یکی از راه هایی که خداوند متعال قرار داده است، همین ماه های مبارک است که درب های رحمت به سوی انسان ها باز می شود؛ درب ماه رجب مقداری باز شده و در ماه شعبان مقدار دیگری باز و در ماه مبارک رمضان به صورت کامل باز می گردد که انسان باید همت کرده و وارد این درب گردد.
وی بیان داشت: انسان باید قدردان جوانی خود بوده و از عمر خود به خوبی استفاده نماید؛ علمای حوزه سال ها تلاش کردند تا به این مقام رسیدند و این فرصت ها یه هیچ وجه تضمین شده نیست که تکرار شود.
این استاد حوزه اظهار داشت: ماه رجب فرصت بزرگ الهی است که باید در این جوانی و در این شرایطی که در آن حضور داریم، از آن استفاده کرد؛ امروز حوزه علمیه قم، دریای علم است و بحمدالله امکانات خوبی در آن وجود دارد که باید از آن بهره برد.
حجت الاسلام والمسلمین مدرسی ابراز داشت: اشتباه است که برخی فکر می کنند که بدون علم و دانش می توانند مراتب عالی کمال را به دست بیاورند؛ عبادتی که بدون تعقل، تعلم و تفقه باشد، ارزش لازم را ندارد.
وی خاطرنشان ساخت: اگر می خواهیم حتی همین دعاهای ماه رجب را بفهمیم و به نکات آن برسیم، باید اهل تعقل، تعمق و تعلم در مسائل باشیم.
این استاد حوزه تصریح کرد: گاهی برخی می گویند اگر بخواهیم به خدا برسیم چه کار باید کنیم؟ چه کسی دست ما را بگیرد تا به سوی خدا ببرد؟ که باید پاسخ داد باب خدای متعال به روی کسی بسته نیست که به دنبال اشخاص دیگری باشیم؛ البته می توان از غیرخدا هم استفاده کرد و اقتدای به بزرگان خوب است؛ اما بدین معنا نیست که حتما باید از دیگران کمک گرفت و هرگز راه متوقف نیست.
حجت الاسلام والمسلمین مدرسی بیان داشت: زیارت امین الله، از زیارات معتبری است که با سندهای معتبر هم روایت شده و در اواسط آن آمده: «اللهُمَّ إِنَّ قُلُوبَ الْمُخْبِتِینَ إِلَیْکَ وَالِهَةٌ وَ سُبُلَ الرَّاغِبِینَ إِلَیْکَ شَارِعَةٌ وَ أَعْلامَ الْقَاصِدِینَ إِلَیْکَ وَاضِحَةٌ/ خداى دلهاى فروتنان، سرگردان به سوى توست، و راههاى مشتاقان به درگاهت نمایان است و نشانه هاى قاصدان کوىات پیداست».
وی اظهار داشت: امام سجاد (علیه السلام) در فرازی از دعای ابو حمزه ثمالی میفرماید: «وَ أنَّ الرّاحِلَ إلِیک قَرِیبُ المَسافَة»؛ و مسافر به سوی تو مسافتش بسیار نزدیک است».
این استاد حوزه ابراز داشت: باید از فرصت ماه مبارک رجب و ماه های بعدی که در پیش است، باید استفاده نموده و عقب ماندگی ها را جبران کرد.
حجت الاسلام والمسلمین مدرسی در بخش دیگر از سخنان خود خاطرنشان ساخت: در آخر سال قرار داشته و مسافرت های نوروزی در پیش است که دشمن نیز تلاش می کند برای رسیدن به اهداف پلید خود استفاده نماید تا بتواند به اسلام، ایران، شیعه و انقلاب ضربه بزند.
وی تصریح کرد: امروز عرفان های کاذب و دروغینی راه اندازی شده که طلاب و فضلا باید به آن توجه داشته و پاسخگوی شبهات مرتبط با آن باشد.
این استاد حوزه بیان داشت: درباره عید نوروز نباید موضع منفی به نحوی که مردم زده شوند، اتخاذ شود و باید تعادل در آن رعایت گردد.
حجت الاسلام والمسلمین مدرسی اظهار داشت: نام این نوروز، نوروز جلالی است که از زمان عمر خیام راه اندازی شده و آنچه که در مفاتیح آمده، بر این نوروز ما تطبیق نمی شود.
وی ابراز داشت: نوروز بر حسب بسیاری از نقل های تاریخی، در حال چرخش بوده و گاهی در اردیبهشت و گاهی در ماه های دیگر قرار می گرفته و ارتباطی با نوروزی که ما در فروردین ماه داریم، ندارد.
این استاد حوزه در ادامه خاطرنشان ساخت: توجه به بیانیه گام دوم انقلاب از ضروریاتی است؛ چراکه رهبر انقلاب با سعه دید، دلسوزی و تجربه بالایی که در انقلاب و پس از آن داشته اند، آن را به رشته تحریر درآورده که باید مورد دقت بالا قرار بگیرد.
حجت الاسلام والمسلمین مدرسی تصریح کرد: طلاب، فضلا، دست اندرکاران و تمام اهل علم باید اهتمام ویژه به این بیانیه داشته و رهنمودهای ودیعه گذاشته در این بیانیه را به درستی فهمیده و برای دیگران بازگو نموده و در مقام عمل استفاده نمایند.
370 نفر از طلاب یزدی در قم مستأجر هستند
همچنین حجت الاسلام قطبی، نماینده طلاب یزد نیز در این جلسه اظهار داشت: استان یزد دارای افتخارات بسیاری است و خداوند متعال را شاکریم که طلاب یزد دارای استعداد بالا بوده و نکات مثبت بسیاری دارند.
وی ابراز داشت: طلاب و فضلای یزدی از بزرگان بسیاری استفاده کرده و از افتخارات استان یزد،حجت الاسلام والمسلمین مدرسی است که انصافا از افتخارات می باشند که وزنه علمی در حوزه هستند.
نماینده طلاب یزد خاطرنشان ساخت: از خصوصیات ایشان، سادگی و تواضع این شخصیت علمی است که با روی گشاده و صمیمی این جلسه را پذیرفتند.
حجت الاسلام قطبی تصریح کرد: در این مدت قریب به 68 جلسه برای کارهای طلاب و فضلا برگزار کرده ایم تا بتوانیم کمی از مشکلات موجود بکاهیم.
وی بیان داشت: در حال حاضر قریب به 370 نفر از طلاب یزدی در قم مستأجر بوده و مشکلات معیشتی، معضلاتی را برای طلاب و فضلا به وجود آورده است.
نماینده طلاب یزد اظهار داشت: یکی از کارهایی که اخیرا در مجمع نمایندگان انجام شده است، راه اندازی اتوماسیون بوده که طلاب و فضلا بتوانند بدون نیاز به دیدار با نماینده طلاب، از طریق اتوماسیون نامه های خود را در موضوعات گوناگون ارسال نمایند.